SEFERİHİSAR’DA SAKIZ AĞACI DİKİMİ

Seferihisar Belediyesi, Gödence Köyü’ndeki 30 dönümlük araziye sakız ağacı dikti.

SEFERİHİSAR’DA FİDAN DİKİMİ

Seferi̇hi̇sar sakiz ağaci
Seferi̇hi̇sar’da Sakiz Ağaci Di̇ki̇mi̇

Seferihisar Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Gödence Köyü’nde bulunan 30 dönümlük dikim sahasına 50 adet sakız ağacı dikildi. İlaçtan kozmetiğe, gıdadan boya sanayisine kadar pek çok alanda kullanılan sakız ağacı ile ilçedeki tarım çeşitliliğinin artırılması hedefleniyor.

Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bu çalışmayla maksadımız, burada tarımının geçmişteki çeşitliliğine yeniden kavuşmasını sağlamak ve bölgemizin doğal yaşam döngüsünün bozulmasının önüne geçmektir” dedi.

Bitki örtüsü

Ekolojik ve fizyonomik bakımından ortak özellikler gösteren bitki topluluklarına sahiptir. Bitki toplulukları iki ana formasyonda görülür.

Bunlar; maki topluluğu ve orman topluluğudur. Maki olarak ayırt edilen ve baskın türlerini, delice, menengiç, zakkum, katırtırnağı ve yer yer fundaların oluşturduğu formasyonda maki – garig şeklinde topluluklar da vardır.

Ayrıca küçük topluluklar halinde kızılçam ormanları ile yüksek yapılı, kalın gövdeli, tek ağaç şeklinde meşeler yayılış gösterir. Doğal bitki örtüsü arasında kültür bitkilerinden zeytin ve narenciye ağaçları dikkati çeker.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz