Yaşam Haberleri

Karabağ kilimi geleceğe aktarılıyor

İŞKUR ve Iğdır Valiliği’nin desteğiyle açılan kurslarda kadınların el emeği ile dokunan Karabağ kilimi, motif ve renkleriyle ilgi görüyor. Usta öğretici Sakine Turan, "Unutulmaya yüz tutmuş olan bir kültürü yaşatan bu değerli eller, Karabağ kilimi, Anadolu motifli kilim ve Osmanlı Saray motifli kilimlere hayat vererek hem aile bütçelerine destekte bulunuyorlar hem de Türk ekonomisine katkı da sağlıyorlar" dedi.

Engelsiz Plajlara ziyaretçi akını

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı ve Lara sahillerindeki Engelsiz Plajları bu yıl da engelli bireylerin denizle buluşma noktası oldu. Plajlardan denize daha rahat girebilen engelli bireyler, Akdeniz’in serin sularının keyfini yaşıyor.

Geleceğin şehir plancıları toplantısı

TMMOB Şehir Plancıları Odası 12. Planlama Öğrencileri Yaz Eğitim Kampı kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile bir araya geldi. Yerel yönetimler ve planlama ilişkisinin birçok yönden ele alındığı söyleşide belediye başkanları öğrencilerin sorularını cevapladı.

Sahiplenilenlerin mamaları karşılanacak

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Kent Konseyi tarafından hazırlanan Hayvan Hakları Tutum Belgesi’ni imzaladı. Başkan Özyiğit, “Sokak hayvanları konusunda hepimize sorumluluk düşüyor. Sokak hayvanlarının rehabilite edilmesi, kısırlaştırılması, eğitilmesi ve sahiplendirilmesi konusunda birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi.

Gölbaşı Belediyesi’nden evde bakım hizmeti

Gölbaşı Belediyesi, ücretsiz evde bakım hizmetiyle yaşlı, engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek oluyor.

Keçiören’de seminerin konusu uyuşturucu

Keçiören Belediyesi güvenlik görevlilerine, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM Büro Amirliği ekipleri tarafından uyuşturucuyla mücadele kapsamında farkındalık ve bilgilendirme semineri düzenlendi. UYUMA, Narko-KAAN ve Narkotik Vaka Analiz Sistemi (NARVAS) uygulamalarına ilişkin bilgi veren emniyet ekipleri, dikkat çeken vaka örnekleriyle uyuşturucuyla mücadelede etkin yöntemleri anlattı.

Halk Ekmek’ten üreticilere büyük destek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, yerli üreticilerin kalkınması için hayata geçirdiği Başkent Market modeliyle hem yerli üretim artıyor hem de Başkentliler aracısız şekilde uygun fiyatlarla doğal ürünlere kavuşuyor. Halk Ekmek Fabrikası, kurulduğu günden bugüne kadar 73 kooperatiften 550 milyon liraya yakın yöresel ürünü satın alarak, üreticilere destek verdi.

Antalya BB’den Kaş’ta lavanta hasatı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle 3 yıl önce Kaş’ın Yaylakılınçlı Mahallesi’nde kurulan lavanta bahçesinde hasat sevinci yaşandı. Lavanta bahçesinde hasat edilen lavantalar ve yazar Necla Öngüç’ün kaleme aldığı “Lavanta Salıncağı” kitabı, Başkan Muhittin Böcek’e hediye edildi. 

Osmangazi Belediyesinden ücretsiz internet

Osmangazi Belediyesi, ilçe genelindeki belirli noktalara yerleştirdiği 16 kablosuz internet (wi-fi) cihazı ile vatandaşlara ücretsiz internet hizmeti sunuyor. Deprem bölgesi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan vatandaşlar için de ücretsiz internet noktası oluşturan Osmangazi Belediyesi’nin hizmetinden 2024 yılının ilk altı ayında 21 bin 211 kişi faydalandı.

Güncel Haberler