Mega Polietilen’den Adıyaman’a Dev Yatırım

Mega Polietilen A.Ş. deprem bölgesinde dev yatırımı hayata geçiriyor. 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından, Mega Polietilen A.Ş. bölgede, yüzde yetmiş beşi kadın olmak üzere en az 650 kişiye ekmek kapısı olacak dev bir tesisi faaliyete geçiriyor.

Böylelikle Mega Polietilen’in bölgede istihdam ettiği kişi sayısı 1250’ye yükselecek.

Türkiye’de tekstil alanında faaliyet gösteren Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Ticaret A.Ş, 6 Şubat’ta 11 ili vuran deprem felaketinin ardından, bu bölgelerde istihdam sağlamaya yönelik yeni çalışmalarına start verdi. Depremden en çok etkilenen ve binlerce istihdam alanının yıkılarak enkaza döndüğü Adıyaman’da dev bir yatırım yaparak, bir ilke imza attı.

Mega polietilen'den adıyaman'a dev yatırım
Mega Polietilen’Den Adıyaman’A Dev Yatırım

Adıyaman’ın Besni ilçesine dev bir tesise ek olarak, en az 650 kişiye istihdam sağlayacağı ek yatırımını duyurdu. İstanbul ve Adıyaman’da örgü, apreleme ve hazır giyim yatırımlarında büyük atılımlara imza atan şirket, yeni projesindeki iş kollarının yüzde 75’lik kısmının ise kadınların istihdamına öncelik vereceğini belirtti.

Mega p4
Mega Polietilen'den Adıyaman'a Dev Yatırım

Yıllık ihracat hedefi 30 milyon dolar olan Mega Polietilen A.Ş.’nin yaklaşık 60 Milyon Dolar ciro hedefinin olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanvekili Hakan Özhan ise, yaptığı açıklamada istihdam için yola çıktıklarını ve Avrupa’ya açılmak istediklerini belirtti.

Mega p6
Mega Polietilen'den Adıyaman'a Dev Yatırım

Aynı zamanda deprem bölgesine yapılacak yatırımlardan ilki olan Adıyaman’da kurulan dev tesis de, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde kilit bir rol olduğunu belirtti. Polietilen A.Ş’nin, 6 Şubat’ta yaşanan, 11 ili etkileyen ve ülkemizi yasa boğan deprem felaketinin; deprem bölgesinde yarattığı işsizlik ve ekonomik problemleri, kurulacak dev tesis ile bir nebze de olsa hafifletmeyi amaçlıyor.

Mega p5
Mega Polietilen'den Adıyaman'a Dev Yatırım

Mega Polietilen A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanvekili Hakan Özhan, “İstihdam için yola çıktık. Üretim için yola çıktık. Şu anki hedefimiz Avrupa’da İspanya, Almanya, İngiltere ve Hollanda’nın belli başlı marklarına ürün yapmak. Tabi devlet desteğini de bu arada istiyoruz. Devletin; Bangladeş, Çin ve Vietnam’dan gelen hazır giyim ürünlerindeki vergi oranlarının artırması ile Türkiye’deki hazır giyim sektörünün önünü açacak ve istihdam daha da artacak” dedi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz