Karasu’dan, Üreticiye Uygulanan Pancar Kotasına Tepki

Ulaş Karasu, Sivas’ta Üreticiye Uygulanan Pancar Kotasına Tepki Gösterdi: ”Şov Yapmayı Bırakın da Çıkın İki Laf Edin”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Erzincan Şeker Fabrikası Sukkar Şeker Üretim Anonim Şirketi tarafından Sivas’ın Hafik bölgesindeki şeker pancarı üreticilerine pancar kotası verilmemesine tepki gösterdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenen Karasu, ” ‘Her fabrika kaledir’ dedik, sattılar. Ey yetkililer, üreticinin feryadını duyuyor musunuz? Şov yapmayı bırakın da çıkın iki çift laf edin. Kaleleri satan, vatanı da satar.” ifadelerini kullandı.

Karasu'dan, üreticiye uygulanan pancar kotasına tepki
Karasu’Dan, Üreticiye Uygulanan Pancar Kotasına Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Karasu yaptığı açıklamada, Erzincan Şeker Fabrikası Sukkar Şeker Üretim Anonim Şirketinin, Sivas’ın Hafik ilçesindeki şeker pancarı üreticilerine mesaj göndererek, ekim taleplerinin arttığını ve bu talepleri karşılayamayacakları için pancar kotası verilmeyeceğini duyurduğunu bildirdi.

“ŞOV YAPMAYI BIRAKIN”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya seslenen Karasu, kota verilmemesine “Her fabrika kaledir” dedik, sattılar. Ey yetkililer, üreticinin feryadını duyuyor musunuz? Şov yapmayı bırakın da çıkın iki çift laf edin! Kaleleri satan, vatanı da satar” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ulaş Karasu, Erzincan Şeker Fabrikası Sukkar Şeker Üretim Anonim Şirketinin üreticilere gönderdiği mesajı, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’yı da etiketleyerek, sosyal medya hesabından paylaştı.

Fabrika
Karasu'dan, Üreticiye Uygulanan Pancar Kotasına Tepki

Mesajda, “Değerli üreticilerimiz, 2024-2025 kampanya yılında Şirketimiz Fabrikaları üretim alanlarında şeker pancarı ekim taleplerinin aşırı artması nedeni ile Hafik bölgesi şeker pancarı ekim taleplerini karşılayamayacağımız sonucu ortaya çıkmıştır. Şeker Fabrikaları pancar ekiminde önceliği kendi ekim sahalarına vermek zorunda olduğundan dolayı Hafik bölgesine pancar kotası verilemeyeceğini üzülerek belirtir bol kazançlı, sağlıklı seneler dileriz.” ifadeleri yer aldı.

Image small

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz