İran’da Reisi için Cenaze Töreni Üç Gün Sürecek

İran, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Beraberinde Hayatını Kaybedenler için Cenaze Töreni Düzenleniyor

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Pazar günü meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından bugün Tebriz kentinde Reisi ve beraberinde hayatını kaybedenler için cenaze töreni düzenleniyor. Başkent Tahran’daki resmi cenaze töreni yarın yapılacak.

Tasnim haber ajansına göre cenaze töreni üç gün sürecek ve beş farklı şehirde gerçekleşecek. Tebriz’de halkın ve güvenlik güçlerinin geniş katılımıyla yerel saatle 09.30’da başlayan cenaze törenini akşam üzeri saat 16.00’da Şiilerce kutsal önem atfedilen Kum kentinde büyük bir cenaze töreni takip edecek.

İran'da reisi için cenaze törenleri üç gün sürecek
İran’Da Reisi Için Cenaze Törenleri Üç Gün Sürecek

Çarşamba sabahı ise 07.30’da ülkenin dini lideri Ali Hamaney’in öncülüğünde Tahran’da kılınması planlanan cenaze namazının ardından yabancı konukların katılımıyla bir anma töreni düzenlenecek. Ardından naaşlar Güney Horasan’a gönderilecek. Perşembe günü ise Cumhurbaşkanın memleketi Mehşed’de İmam Rıza türbesine defnedilecekler.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Emir Abdullahiyan ve beraberindebebebebebebki heyet, Azerbaycan’dan dönerken yoğun sis sonucu, dağlık bir bölgede meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından 5 günlük ulusal yas ilan edilmişti.

Iran reisi
İran'da Reisi Için Cenaze Töreni Üç Gün Sürecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Beraberindekiler için Düzenlenecek Cenaze Törenine Katılmak Üzere 22 Mayıs’ta İran’a Gidecek.

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyet için düzenlenecek cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın katılacağını açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız ve Sayın Bakanımız, 19 Mayıs 2024 tarihinde meydana gelen elim helikopter kazasında hayatlarını kaybeden Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan için düzenlenecek törene katılmak üzere, 22 Mayıs 2024 tarihinde İran’a bir ziyaret gerçekleştireceklerdir” ifadesine yer verildi. 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz