Özel’den, Çorlu Tren Katliamı Yorumu!

Özgür Özel: ”Çorlu Tren Katliamı Davasını Ailelerle Birlikte Takip Ettik. Kararın Seçimden Sonraya Kaçırılması Rezil Bir Karardır”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Çorlu Tren Katliamı davasını ailerle birlikte takip ettik. Kararın seçimden sonraya kaçırılması rezil bir karardır. 25 Nisan günü ben yine Çorlu’da olacağım. Biz ciğeri yanan ile o ciğerleri yakanlar karşı karşıyaysa ciğeri yanandan tarafız” açıklamasını yaptı. 

Özel'den, çorlu tren katliamı yorumu!
Özel’Den, Çorlu Tren Katliamı Yorumu!

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanıklı davanın 19’uncu duruşması yapıldı. Davada mahkeme heyeti, ara kararı açıkladı. Duruşma, 25 Nisan’a ertelendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmanın ertelenmesine sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile de tepki gösterdi. Özel’in paylaşımı şöyle:

Özgür özel: ''çorlu tren katliamı davasını ailelerle birlikte takip ettik. Kararın seçimden sonraya kaçırılması rezil bir karardır''

Çorlu Tren Katliamı davasını ailerle birlikte takip ettik. Kararın seçimden sonraya kaçırılması rezil bir karardır. 25 Nisan günü ben yine Çorlu’da olacağım. Biz ciğeri yanan ile o ciğerleri yakanlar karşı karşıyaysa ciğeri yanandan tarafız.”

Ne Olmuştu?

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin 13 sanıklı davanın 19’uncu duruşması yapıldı. Aileler, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte dava öncesinde Çorlu Santral’dan başlayarak “Adalet istiyoruz” yazılı pankartla ve “Hak, hukuk, adalet; kaza değil, cinayet” sloganıyla duruşmanın yapılacağı salona kadar yürüdü. Duruşma, 25 Nisan’a ertelendi. Geciken adalete aileler tepki gösterdi. 

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasına ilişkin yargılamanın 19’uncu duruşması, bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Duruşma öncesinde aileler, Çorlu Santral önünde bir araya gelerek duruşmanın yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kadar yürüyüş yaptı.

Davada mahkeme heyeti, ara kararı açıkladı. Duruşma, 25 Nisan tarihine ertelendi. Geciken adalete aileler tepki gösterdi. 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz