Kayseri: Başbuğ’un ilçesi, CHP’yi seçti!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 31 Mart yerel seçimlerinde Kayseri’de dört belediye kazandıklarını belirterek, “Kayseri’de hiç belediyemiz yoktu bugün 4 belediyemiz oldu. Şu andan itibaren sorumluluğumuz çok yüksek. Bundan sonra bizlere düşen kimsenin partisine bakmadan halkın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışmak ve yerel seçimlerde ortaya koyduğumuz başarı ile iktidar yolculuğumuzu yine hep birlikte inşa etmek olacaktır” dedi.

Kayseri’ye, Chp’li belediye

Askin genc kayseri 2
Kayseri: Başbuğ'un Ilçesi, Chp'yi Seçti!

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlanmasının ardından X hesabından paylaşım yaptı. Genç’in Kayseri’de daha önce belediyelerinin olmadığını bu seçimde ise dört belediye kazandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“KAYSERİ’DE HİÇ BELEDİYEMİZ YOKTU BUGÜN 4 BELEDİYEMİZ OLDU”

“Kıymetli hemşerilerim, Kayseri’de hiç belediyemiz yoktu bugün 4 belediyemiz oldu… Artık Kayseri’de de kırmızılar var. Türkiye genelinde yakaladığımız başarıya Kayseri’den 4 belediye ile katkı verdik. Ata ocağım Sarız, ana ocağım Pınarbaşı, Felahiye ve Akkışla’da vatandaşlarımız bizi tercih etti; CHP dedi. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında bu muhteşem seçim başarısını ülkemize yaşatan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başta olmak üzere, parti yönetimimize, il ve ilçe örgütlerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, yol arkadaşlarıma, hemşerilerime, belediye başkan adaylarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

Şu andan itibaren sorumluluğumuz çok yüksek. Bundan sonra bizlere düşen kimsenin partisine bakmadan halkın ihtiyaçlarına, sorunlarına çözüm bulmak için var gücümüzle çalışmak ve yerel seçimlerde ortaya koyduğumuz başarı ile iktidar yolculuğumuzu yine hep birlikte inşa etmek olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle bize destek olan oy veren vermeyen tüm hemşerilerime saygı ve sevgilerimi sunuyor, seçimleri kazanan tüm belediye başkanlarımızı tebrik ediyorum.”

Pınarbaşı, 16 ilçesinden birisidir.

Konum

İl merkezinin doğusunda Malatya ve Kahramanmaraş karayolu üzerinde yer alır. Batısında Kayseri’nin Akkışla ve Bünyan, güneyinde Tomarza ve Sarız ilçeleri, kuzeyinde Sivas’ın Gemerek, Şarkışla, Altınyayla ve Kangal, doğusunda Gürün ilçeleri yer alır.

Geçmişi

Tarihi çok eski olan ilçenin M.Ö Hititler bağlı bir şehir devleti idi Bizans İmp döneminde Tekfur tarafından yönetilen Pınarbaşında Tekfur çocuklarının ve kendisinin bu günkü şehrin merkezinin gölle kaplı olmasından ötürü sandal gezisine çıktıkları bilinir 1071 Malazgirt zaferinden sonra Türkler Anadoluyu akın akın ele geçirirken selçuklulara bağlı olan Danişmend devletinin hükümdarı Melikgazi tarafından fethedilir Daha sonra Eretna ve Kadı Burhanettin devletinin eline geçen bölge sonra Osmmanlıların eline geçer Sultan Abdülaziz tarafından kurulan belde Cumhuriyet öncesinde Aziziye olarak anılırdı.

Osmanlı döneminde 1863 senesine kadar Ermenilerin elinde bululunan kent Padişahın emriyle farklı bir yapılanmaya giderek Sivas vilayetine bağlı bir kaza (ilçe) haline getirilerek bügünkü haline en yakın şeklinin temelini almıştır Daha önce Sivas sancağına bağlı olan ilçe 1927’de Kayseri il yönetimine katılmıştır. 1946’da buraya bağlı bucak olan Sarız’ın ilçe olması ve 1956 yılında Tomarza’nın ilçe olması ve bazı köyleri Tomarza’ya bağlanması ile bugünkü sınırlarına ulaşmıştır.

Coğrafya

İlçenin en yüksek dağı Şirvan Dağıdır. Bu dağ sıraları arasında ise Uzunyayla ve Zamantı Havzaları bulunur. Zamantı ve Uzunyayla havzaları ise Pınarbaşı ilçe merkezi güneyindeki Toruntepe eşiği ile ayrılır.

İlçenin en önemli akarsuyu Zamantı Irmağı ve kollarıdır. İlçede Pınarbaşı, Şerefiye, Karagöz ve Küçük Gürleğen kaynakları vardır. Kış mevsimleri son derece soğuk ve karlı olup sert karasal iklime sahiptir. Yazlar ise sıcak ve kuraktır.

Pınarbaşı, 115 köy ve 28 mezradan oluşmuştur. Merkez, Pazarören ve Kaynar Belediyeleri olmak üzere 3 Belediye teşkilatı ile 146 yerleşim birimi bulunmaktadır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz