FLAŞ… Şampiyon Galatasaray

Şampiyon Galatasaray Süper Lig’de 24. kupasını kazandı. 2023-2024 Trendyol Süper Lig’de Şampiyon Oldu

Galatasaray, Konyaspor’u deplasmanda 3-1 yenerek 2023-2024 Sezonu Trendyol Süper Lig‘de şampiyon oldu. Galatasaray 24. kez şampiyonluk kupasına ulaştı.

Galatasaray, Konyaspor ile bu akşam saat 19.00’da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nun yönettiği maçta Galatasaray, 28. ve 51. dakikada Mauro Icardi, 53. dakikada Berkan Kutlu’nun golüyle 3-0 öne geçti. Konyaspor, 78. dakikada Louka Prip ile golü yakalayan taraf oldu.

Flaş... Şampiyon galatasaray
Flaş… Şampiyon Galatasaray

Şampiyonluğu getiren golleri Mauro Icardi (29’, 51’) ve Berkan Kutlu (53’) kaydetti. 

Mauro Icardi, Süper Lig’de 2023-24 Sezonu’da kaydettiği 25 golle gol kralı oldu.

Konyaspor XI: Slowik, Uğurcan, Adil, Hadebe, Guilherme, Soner, Nzonzi, Oğulcan, Ethemi, Ndao, Cikalleshi.

Galatasaray XI: Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi.

Super lig
Flaş... Şampiyon Galatasaray

Konyaspor maçın başında yarı sahasına gömülürken takım ilk çeyrek dilimde önemli pozisyonlar yakaladı. 6. dakikada Konyaspor tehlikeli şekilde ceza sahasına girse de Davinson Sanchez önemli bir müdahale ile tehlikeyi savuşturdu. 

8. dakikada Derrick Köhn’ün savunma arkasına mükemmel pasında Icardi, kaleciyi karşısına alırken Hadebe vücudunu koyarak pozisyona engel oldu. Bir dakika sonra Mertens’in sol köşe gönderinden arda direğe gönderdiği topta Abdülkerim Bardakcı’nın kafa vuruşu direkten döndü.

Mauro Icardi harika bir kafa vuruşu yaparak fileleri buldu: 0-1. 

Icardi2
Flaş... Şampiyon Galatasaray

İlk yarıda duran toplarda rakip kalede epey tehlike yaratan Galatasay, 8 dakikalık uzatma anları içinde Mertens’in ortasında kaleci boşa çıktı. Davinson’un kafa vuruşu ise direği sıyırarak dışarıya gitti. İlk yarı 1-0 önde kapandı.

İkinci yarının ilk pozisyonu Konyaspor’dan geldi. Sol çizgiye yakın yerde Guilherme’nin ön direğe ortasında Cikalleshi’nin kafa vuruşu üstten dışarıya gitti. Bu dakikadan sonra Galatasaray’ın golleri sahadaki yağmur gibi geldi.

52’de  sağ kanatta topla buluşan Barış Alper Yılmaz, desteğe gelen Lucas Torreira’ya pasını verdi. Lucas Torreira’nın bekletmeden ortasında Mauro Icardi’nin topukla jeneriklik vuruşu kalecinin yanından filelere gitti: 0-2

Icardi’nin golünden iki dakika sonra sahneye kritik anların adamı Berkan Kutlu çıktı. Güzel paslarla Konyaspor kalesine ceza sahası dışından sert ve düzgün bir vuruş çıkaran Berkan, Slowick’in eldivenleri arasından ağları buldu: 0-3. 

79. dakikada Konyaspor farkı ikiye indirdi. Kalabalık gelen Konyaspor’da Muhammed’in pasında topu alan Prip ceza sahası dışından köşeye yerden sert vurdu: 1-3. 

80’de Barış Alper Yılmaz oyundan çıkarken Wilfried Zaha girdi. Zaha önemli pozisyonlara girerken savunma duvarını geçemedi. 

88. dakikada Kerem Aktürkoğlu ve Lucas Torreira oyundan çıkarken Eyüp Aydın ve Sergio Oliveira girdi. Dört dakikalık uzatma dakikalarında skor değişmedi ve mücadeleyi 3-1 kazanan Galatasaray şampiyonluk coşkusunu üst üste ikinci kez yaşadı! 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz