Yıldırım Kaya’dan Ziraat Odasına Çağrı

CHP 27. Dönem Milletvekili, eğitimci ve sendikacı Yıldırım Kaya, tarım alanındaki zamları hedef alarak Ziraat Odasını göreve, çiftçileri ise eyleme çağırdı.

CHP 27. Dönem Milletvekili, eğitimci ve sendikacı Yıldırım Kaya, Ziraat Odası Yönetimine ve çiftçilere bir buğday tarlasında çağrıda bulundu.

Yıldırım kaya çağrı yapıyor
Yıldırım Kaya, Bir Buğday Tarlasında Çağrısını Yaparken.

Kaya, tarım alanındaki taban fiyatlara yapılan yüzde yüzü aşkın zamları ele alarak, Ziraat Odası Yönetiminin hükümetten yana değil, çiftçiden yana olması gerektiğini vurguladı. Hububat ekim biçiminin çiftçiye her anlamda büyük zararlar verdiğinin altını çizen eğitimci Yıldırım Kaya, Ziraat Odası ve Ziraat Odası Başkanına açık çağrıda bulunurken, çiftçileri ise bu gidişata bir dur demek için eyleme çağırdı.

Yıldırım Kaya Çağrısında Zamları ve TÜİK Verilerini Eleştirdi

Taban fiyatları, bunlara yapılan zamları belirterek eleştiren Kaya, TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek şunları dedi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı çiftçiyi, köylüyü, işçiyi, emekliyi perişan etti. En son perişan ettiği kesim çiftçiler. Arpanın, buğdayın taban fiyatını açıkladı, açıkladığı taban fiyattan yüzde on iki zam verdi. Peki soruyorum, mazot yüzde yüzün üzerinde fiyat artışı oldu mu? Oldu. Gübre yüzde yüzün üzerinde artış oldu mu? Oldu. İlaç yüzde yüzün üzerinde, yalan makinesi TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamı bile yüzde yetmiş beş ama arpaya verdiğin taban fiyat nedir? Sekiz lira. Buğdaya verdiğin taban fiyat nedir? Dokuz lira. Biri dokuz liraya geliyor, biri de on bir liraya.

Çağrısını buğday tarlasının önünde yapan yıldırım kaya, tüi̇k verilerini ve ziraat odası'nı hedef aldı. Fotoğraf: yıldırım kaya
Çağrısını Buğday Tarlasında Yapan Yıldırım Kaya, Tüi̇k Verilerini Ve Ziraat Odası’Nı Hedef Aldı. Fotoğraf: Yıldırım Kaya

Bu çiftçinin maliyetinin ne olduğunu biliyor musunuz? Bu tarlalar, bu emek, bu buğday insanın ekmek parası. Bir kilo buğday bir ekmek etmez halde, yazık! Çiftçiye yaptığınız bu zulmü, çiftçi size 31 Martta ders verdi hala akıllanmadınız. Yeniden çiftçinin bu mağduriyetini gidermek zorundasınız. Ziraat Odasına, Ziraat Odası Genel Başkanına buradan çağrı yapıyorum: bu çiftçinin sahibi ve sesi olacaksınız. Bu siyasal iktidar ile kol kola girerek Ziraat Odasında yöneticilik yapılmaz. Çiftçilere de çağrım, artık yeter demek zamanı geldi!”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz