Yazar Mario Levi Yaşamını Yitirdi

Yazar ve İletişim Eğitmeni Mario Levi Bugün Yaşamını Yitirdi

Yazar ve iletişim eğitmeni Mario Levi, bugün yaşamını yitirdi. Buart Sanat Atölyesi, Levi’nin kaybını, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

Yazar ve iletişim eğitmeni Mario Levi, 66 yaşında bugün yaşamını yitirdi. Levi’nin acı haberini duyuran Buart Sanat Atölyesi, sosyal medya hesabından, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz” açıklamasını yaptı. Levi’nin yarın saat 13.00’te Acıbadem Musevi Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Yazar mario levi yaşamını yitirdi
Yazar Mario Levi Yaşamını Yitirdi

MARİO LEVİ KİMDİR?

İstanbul’da, 1957 yılında dünyaya gelen Mario Levi, 1975’te Saint Michel Fransız Lisesi’nden, 1980’de İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi’nden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975’te kaleme aldı. 1984 yılından sonra Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Milliyet Sanat, Argos ve Gazete Oksijen gibi birçok yayın organında yazılar yazdı. İlk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam” 1986’da yayınlandı. 1990 yılında yayınlanan ilk öykü kitabı “Bir Şehre Gidememek”, o yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 1993’te başladığı “İstanbul Bir Masaldı” adlı kitabını altı yılda bitirerek 1999 yılında yayınladı. Bu eseriyle de 2000’de Yunus Nadi Roman Ödülü’nü kazandı.

Yazarlığın yanı sıra Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yaptı. Ayrıca yazı atölyelerinde yazı yaratımı dersleri de verdi.

Buart Sanat Atölyesi

2017 yılında faaliyetlerine başlayan Buart Sanat Atölyesi; edebiyat, yazarlık, sanat tarihi, tarih, mitoloji, felsefe, psikoloji, sinema, diksiyon, klasik müzik, kültürel müzik alanlarında yetişkinlere, çocuklara ve kurumlara yönelik atölye çalışmaları ve seminerler düzenlemektedir.


Bugüne kadar ulaştığı beş bini aşkın katılımcıya, bini aşkın seminer ve atölyeler düzenlemiştir. 


Salgın döneminden önce yüz yüze Buart Sanat Atölyesi’nin İstanbul Levent’te gerçekleşen atölye çalışmaları ve Zorlu PSM’de gerçekleşen seminerler, 2020 yılı Nisan ayından itibaren online olarak da verilmektedir.


2022 yılında yurt dışı kültür gezilerine başlayan Buart; Mario Levi, Serhan Bali, Osman Erden ve Pelin Batu ile dünyanın dört bir köşesine kültür, sanat tarihi, tarih, yemek tarihi, edebiyat ve gurme gezileri düzenlemektedir.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz