Van’ın 3 ilçesinde sel ve su taşkınları

Saray ilçesi Karahisar, Kekikdüzü ve Örenburç ile Başkale ilçesi Yurttepe Mahallesi Terazın mezrasında meydana gelen sel sonrası başlatılan çalışmalar devam ediyor. Saray ilçesi Karahisar kırsal mahallesinde 2 büyükbaş, 50 küçükbaş hayvan ölürken, 10 yapı da hasar oluştu.

Van’ın üç ilçesinde sel ve su taşkınları sonrasında hasar oluşan yerlerde bakım ve onarım çalışmaları sürüyor

Sel
Van'ın 3 Ilçesinde Sel Ve Su Taşkınları

Sağanak yağış nedeniyle meydana gelen yağıştan etkilenen yerlerde ekipler yoğun bir çalışma yürütürken, mahalle içi çamur ve taşlardan temizleniyor. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cavit Tatar, Genel Sekreter Yardımcısı Erol Demir ve ilgili birimler bölgeye giderek çalışmaları yerinde inceledi. Öte yandan Saray Belediye Eşbaşkanı Davut Acar ve beraberindeki heyet ise mahalleye giderek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Van 6
Van'ın 3 Ilçesinde Sel Ve Su Taşkınları

Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan, yaşanan felaketin bazı kırsal mahallelerde ciddi hasara neden olduğunu belirterek, “Yağış olan yerlerde ekiplerimiz yoğun bir çalışma içerisindeler. Çok şükür can kaybı yok. Karahisar mahallemizde maddi hasar var. Ayrıca Başkale’de yaşanan felaket için de ekiplerimiz seferber oldu. Etkilenen kırsal mahallelerimiz için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Ekiplerimiz, mahallelerimizin içini temizleyip onaracaklar. Selden etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz” dedi.

Van 5
Van'ın 3 Ilçesinde Sel Ve Su Taşkınları

Öte yandan Büyükşehir Belediye Eşbakanı Abdullah Zeydan, ilgili daire başkanlıkları ve birimlerle birlikte selin yaşandığı bölgede bugün incelemede bulunacak.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz