TEİRS: “Yeni nesil radar sistemimiz”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni’ne katıldı. Güler, “Yeni nesil radar sistemimiz sayesinde; çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak, böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız” dedi.

Bakan Güler: “Yeni nesil radar sistemimiz (TEİRS) sayesinde ülkemizin savunma yeteneklerini artıracağız”

Tei̇rs
Tei̇rs: “Yeni Nesil Radar Sistemimiz”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay ve Alpaslan Kavaklıoğlu ile Taşınabilir Erken İkaz Radar Sistemi (TEİRS) Teslimat Töreni’ne katıldı. ASELSAN’ın Ankara Gölbaşı’ndaki tesislerinde gerçekleşen törende konuşan Bakan Yaşar Güler şunları söyledi:

“Çok yönlü tehditlerin tespit ve takibi hızlı şekilde yapılacak”

Tei̇rs
Tei̇rs: “Yeni Nesil Radar Sistemimiz”

“Gelişen harp teknolojisi ile asimetrik risk ve tehditler, savunma ve güvenlik doktrinini sürekli değiştirmektedir. Dolayısıyla artık geleneksel askeri tedbirlerin yanı sıra en modern teknolojiye dayalı modern savunma sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bağlamda, tehditleri erkenden tespit edip algılayan ve karşı reaksiyon üreterek etkisiz hâle getirebilen radar sistemlerinin varlığı, hayati öneme sahiptir.

TEİRS: “Yeni nesil radar sistemimiz”

Özellikle erken ikaz radar sistemleri; uçaklar ve diğer hava hedeflerinden balistik füzelere kadar geniş tehdit yelpazesini tespit edebilmekte ve menzilleri nispetinde etkisiz hâle getirebilmekte, bu yönüyle de ülkeler için muazzam bir savunma imkânı sunmaktadırlar. Bunun bilinciyle, Türkiye olarak gerekli çalışmaları başlattık ve neticede Savunma Sanayii Başkanlığımız ve ASELSAN, yıllardır büyük bir gayretle üzerinde çalışarak erken ikaz radar sistemini üretmeyi başardı.

Teirs 12
Tei̇rs: “Yeni Nesil Radar Sistemimiz”

“Yeni nesil radar sistemi, Türkiye’nin en uzun menziline sahip”

Bu yeni nesil radar sistemimiz; Türkiye’nin en uzun menziline sahip olması, erken ihbar yeteneği, hızlı kurulum ve toparlanma gibi etkin hareket kabiliyeti ile kendi klasmanında en donanımlı özellikleri bünyesinde barındırıyor. Yüksek operasyon becerisine sahip bu radarımız sayesinde; çok yönlü tehditlerin, önceden tespit ve takibini hızlı bir şekilde yapacak, böylece tehditlere karşı uzun menzilde etkin bir şekilde mukabele ederek ülkemizin savunma yeteneklerini büyük ölçüde artıracağız. Ayrıca personelimizin etraflıca bilgi sahibi olması, hızlı karar alarak icraata yönelmesi bakımından da radarımız, ordumuza önemli bir üstünlük sağlayacaktır.”

TEİRS: “Yeni nesil radar sistemimiz”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz