Tarım ve Orman Bakanlığına 7bin Yeni Personel

Tarım ve Orman Bakanlığı’na alınacak personel arasında; 1443 destek personeli, 1088 büro personeli, 193 gıda mühendisi, 652 veteriner, 982 de ziraat mühendisi bulunuyor.

Bakanlığa Alınacak Personel İle İlgili Detaylar:

Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına 7 bin 158 personel alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel dağılımına ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı.

Ss twer
Tarım Ve Orman Bakanlığına 7Bin Yeni Personel

Tarım ve Orman Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatına 7 bin 158 personel alacak. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, personel dağılımına ilişkin detayları sosyal medya hesabından paylaştı. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı’na alınacak personel arasında; 1443 destek personeli, 1088 büro personeli, 193 gıda mühendisi, 652 veteriner, 982 de ziraat mühendisi bulunuyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde personel alımı yapılacağını açıklamıştı. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından bugün yaptığı paylaşımda alınacak personel dağılımını da açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı için 7 bin 158 personel alımı gerçekleştireceğiz. Bakanlık olarak büyük ve güçlü bir aileyiz. Bakanlığımızın her bir ferdiyle birlikte tarım, orman, su alanlarında üretici ve vatandaş odaklı çalışmaya devam edeceğiz.”

Tarim ve orman bakanligi logo
Tarım Ve Orman Bakanlığına 7Bin Yeni Personel

Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek 5 bin 500 sözleşmeli kadronun dağılımı şöyle:

-Destek Personeli 1443
-Büro Personeli 1088
-Ziraat Mühendisi 982
-Veteriner Hekim 652
-Şoför 487
-Gıda Mühendisi 193
-Orman Muhafaza Memuru 162
-Koruma ve Güvenlik Görevlisi 155
-Su Ürünleri Mühendisi 107
-Orman Mühendisi 81
-Laborant 56
-Biolog 33
-Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi 18
-Harita Mühendisi 15
-Kimya Mühendisi 14
-Bilgisayar Mühendisi 6
-İnşaat Mühendisi 6
-Gemi Adamı 2


Söz konusu personel alımları ÖSYM üzerinden merkezi alım usulü ile KPSS puanı ve adayların tercihleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek.

Gida tarim hayvancilikmk bakanligi 1
Tarım Ve Orman Bakanlığına 7Bin Yeni Personel


Bakanlığın taşra teşkilatında istihdam edilecek 1500 tarım işçisi, İŞKUR üzerinden kura usulü ile belirlenecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 158 Tarım ve Orman Uzman Yardımcısı kadrosuna Tarım ve Orman Uzmanlığı Yönetmeliği hükümlerine göre, yarışma sınavı ile personel alınacak.

Saray
Tarım Ve Orman Bakanlığına 7Bin Yeni Personel

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman BakanlığıTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışan, tarım ve orman işlerinden sorumlu olan bakanlık. Gıda, Tarım ve Hayvancılık ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarının teşkilat ve görevlerine ilişkin yasal düzenlemelerin yürürlükten kaldırılması sonrasında, 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle yeniden yapılandırılmıştır.

6 Mart 1924 tarihinde Tarım Bakanlığı kuruldu. 11 Ağustos 1969 tarihinde Orman Bakanlığı kuruldu. 26 Ocak 1974 tarihinde Tarım Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adını aldı. 21 Eylül 1980 tarihinde iki bakanlık birleştirilerek Tarım ve Orman Bakanlığı adını aldı. 14 Aralık 1983 tarihinde bakanlık Köyişleri ve Kooperatifler Bakanlığı ile birleştirilerek Tarım, Orman ve Köyişleri Bakanlığı adını aldı. 26 Ağustos 1991’de Orman Bakanlığı yeniden kuruldu ve bakanlığın adı Tarım ve Köyişleri Bakanlığı adını aldı. 8 Mayıs 2003 tarihinde Orman Bakanlığı ile Çevre Bakanlığı birleştirildi ve Çevre ve Orman Bakanlığı adını aldı. 6 Temmuz 2011 tarihinde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı adını alırken; Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı adını aldı. 10 Temmuz 2018 tarihinde iki bakanlık birleştirilerek yeniden Tarım ve Orman Bakanlığı kuruldu.

Orman
A Forest Full Of High Rise Trees And Other Kinds Of Plants

Görevleri

Tarım ve Orman Bakanlığının görev ve yetkileri şunlardır:

  1. Bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri üretiminin geliştirilmesi, tarım sektörünün geliştirilmesi ve tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik araştırmalar yapmak.
  2. Gıda üretimi, güvenliği ve güvenirliği, kırsal kalkınma, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitliliğin korunması ile verimli kullanılmasını sağlamak.
  3. Çiftçinin örgütlenmesi ve bilinçlendirilmesi, tarımsal desteklemelerin etkin bir şekilde yönetilmesi, tarımsal piyasaların düzenlenmesi gibi ana faaliyet konularının gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak; tarım ve hayvancılığa yönelik genel politikaların belirlenmesi amacıyla çalışmalar yapmak, uygulanmasını izlemek ve denetlemek.
  4. Ormanların korunması, geliştirilmesi, işletilmesi, ıslahı ve bakımı, çölleşme ve erozyonla mücadele, ağaçlandırma ve ormanla ilgili mera ıslahı konularında politikalar oluşturulması amacıyla çalışmalar yapmak.
  5. Tabiatın korunmasına yönelik politikalar geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak, korunan alanların tespiti, milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, sulak alanlar ve biyolojik çeşitlilik ile av ve yaban hayatının korunması, yönetimi, geliştirilmesi, işletilmesi ve işlettirilmesini sağlamak.
  6. Su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına dair politikaların oluşturulması amacıyla çalışmalar yapmak, ulusal su yönetimini koordine etmek.
  7. Bakanlığın faaliyet alanına giren konularda uluslararası çalışmaların izlenmesi ve bunlara katkıda bulunulması amacıyla ulusal düzeyde yapılan hazırlıkları ilgili kuruluşlarla işbirliği hâlinde yürütmek.
  8. Kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle verilen diğer görevleri yapmak.

Habersiz Kalmamak İçin Bizi Takip Edin.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz