MSB: “4 PKK’LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde taciz ateşi açan 4 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

4 PKK’lı yakanladı

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi X hesabı üzerinden yapılan açıklama şu şekilde:

Pkk
Msb: “4 Pkk’li Etki̇si̇z Hale Geti̇ri̇ldi̇"

“Teröristlerin taciz atışları karşılıksız kalmıyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde huzur ve güvenlik ortamını bozmak için taciz ateşi açan 4 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hâle getirdi.”

Fırat Kalkanı Operasyonu

Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeni ile bölgede oluşan otorite boşluğundan faydalanan DEAŞ ve PKK/YPG terör örgütlerinin saldırıları sonucu çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Yaşanan bu saldırıları durdurmak, Meşru müdafaa kapsamında hudut güvenliğini sağlamak, bölgede istikrarın sağlanarak yerinden edilmiş Suriyeli göçmenlerin yurtlarına dönüşlerine yardımcı olmak, bölgedeki sivillerin yaşanan terör olaylarından zarar görmelerini önlemek, oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna mani olunması maksadıyla 24 Ağustos 2016 yılında Fırat Kalkanı Harekâtı başlatılmıştır.

243 meskûn mahal ve 2.015 km2’lik alan kontrol altına alınmıştır.

Sağlanan huzur ve güven ortamının kalıcı hale gelmesi maksadıyla TUR-RF Bağımsız Koordineli Devriye Faaliyetleri icra edilmektedir.

Diğer bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli olarak icra edilen hayatın normalleştirilmesine yönelik faaliyetler kapsamında, 5 hastane hizmete girmiş, 540 okulda yaklaşık 200.000 öğrenciye eğitim verilmeye başlanmıştır.

Bölgede su ve elektrik problemi bulunmamaktadır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz