MOSSAD’a Bilgi Sızdıran 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

MOSSAD’a Özel Dedektiflik Faaliyeti Kapsamında Edindikleri Bilgileri Sızdıran 7 Şüpheli Gözaltına alındı

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, özel dedektiflik faaliyeti kapsamında edindikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a sattıkları belirlenen 7 şüpheli gözaltına alındı.

MİT, MOSSAD’ın Türkiye’deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirledi. İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla Filistin politikasına muhalif olmaları sebebiyle İsrail istihbarat servisi tarafından takip edilen ve hedefte olan 6 Filistin uyruklu şahsın takip edilmesi ve kayıt altına alınması noktasında, özellikle hukuk bürosu çalışanları ve kişisel bağlantıları ile dedektiflik faaliyeti kapsamında elde ettikleri bilgileri İsrail istihbarat servisi mensuplarına aktardıkları tespit edilen 9 kişi belirlendi.

Mossad'a para karşılığı bilgi sızdıran 7 şüpheli gözaltına alındı
Mossad’A Para Karşılığı Bilgi Sızdıran 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde 9 şüphelinin edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD’a sattığı tespit edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan 9 şüpheliden 7’si bu sabah yakalandı. Seyit Ahmet Yurtseven ve Musa Kuş adlı iki şüphelinin ise aynı soruşturma kapsamında daha önce tutuklandığı anlaşıldı.
Öte yandan MİT, Aralık 2022’de MOSSAD’ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, yakalanan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

Mossad
Mossad'a Bilgi Sızdıran 7 Şüpheli Gözaltına Alındı

MOSSAD NEDİR

Mossad (İbranice: הַמוֹסָד‎, lit. “Enstitü”) veya resmî adıyla HaMossad leModiʿin uleTafkidim Meyuḥadim (המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים‎, lit. “İstihbarat ve Özel Harekâtlar Enstitüsü”), İsrail’in ulusal istihbarat teşkilatıdır. Askerî istihbarat teşkilatı Aman ve iç güvenlik teşkilatı olan Şin Bet ile birlikte İsrail İstihbarat Topluluğundaki birimlerden biridir.[1] Kurumun ana mantalitesi, kuruluşundan bugüne değin yalnızca İsrail’i değil, yeryüzündeki tüm Yahudi topluluklarını olası bir saldırı veya katliam girişimine karşı koruyup kollamaktır.[2][3]

Temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur.[4] Mossad hiçbir yasa amacıyla, rolüyle, göreviyle, yetkisi ve bütçesiyle tanımlanamaz ve İsrail Devleti’nin anayasal kanunlardan tamamen muaf olduğu için bir derin devlet olarak görülür.[5] Teşkilatın yöneticisi doğrudan İsrail Başbakanı’na karşı sorumludur. Yıllık bütçesinin yaklaşık 10 milyar şekel olduğu tahmin edilen Mossad, bazı kuruluşlara göre Amerikan CIA’inden sonra Batı dünyasının en büyük ikinci casusluk ajansıdır.[6]

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz