LGS BAŞVURU SÜRESİ UZATILDI


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından daha önce 1 Nisan’da sona ereceği duyurulan LGS başvuru süresi yarın saat 17.00’ye kadar uzatıldı. 

LGS için ek süre

MEB, LGS kapsamındaki merkezi sınav için başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin açıklama yaptı. Daha önce 1 Nisan’da sona ereceği duyurulan başvuru süresi, yarın saat 17.00’ye kadar uzatıldı.

Lgs kapsamindaki merkezi sinav icin basvuru suresi uzatildi bmnw 1
Lgs Başvuru Süresi̇ Uzatildi

2024-LGS sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek.

Sınav, il ve ilçelerde belirlenen okullarda yapılacak. Fotoğraflı sınav giriş belgesi, 24 Mayıs’tan itibaren elektronik ortamdan okul müdürlüklerince alınacak, mühürlenecek ve onaylandıktan sonra öğrencilere teslim edilecek. Öğrenciler, sınava gelirken fotoğraflı onaylı giriş belgeleriyle geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulunduracak.

Liselere Geçiş Sistemi, Liselere Giriş Sınavı ya da kısaca LGS, Türkiye’de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan ve her yıl yapılan liseye geçiş sınavı sistemidir.

LGS, TEOG sınavının yerine geçmiştir. Liseye Geçiş Sistemi, PISA ve TIMSS soruları esas alınarak beceri temelli mantık muhakeme yeteneğini ölçen bir sınavdır. Öğrenciler sınavdan aldıkları puan ile; Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi türündeki liselere yerleştirme hakkı elde ederler. Sınavda belirli başarı eşiğine ulaşamayan öğrenciler adrese dayalı okul tercihinde bulunabilir ve merkezi sınavla öğrenci almayan okullarda okumayı tercih edebilir. Sınava girmek zorunlu değildir.

Başvuru

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvurular merkezî olarak bakanlık tarafından yapılmaktadır. (Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan öğrenciler hariç) Başvurular genel olarak Nisan ayında yapılmaktadır. Sınav giriş yerleri ise Mayıs ayında e-Okul veli bilgilendirme sisteminden ilan edilmektedir.

Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden bilgileri güncel olmayan öğrenciler bu durumu, kayıtlı oldukları okul müdürlüklerine bildireceklerdir. Okul müdürlükleri, öğrencilerin bilgilerini (fotoğraf, MERNİS-nüfus kayıtları, zorunlu yabancı dil, muafiyet durumları, denklik kayıtları, sınav tedbir hizmeti gibi) sınav başvuru tarihinin sonuna kadar kontrol ederek gerekli güncelleme işlemlerini tamamlayacaklardır. Öğrencilerin elektronik ortamdaki bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlükleri sorumlu olacaktır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz