İstanbul Küçükçekmece’de 3 Katlı Bina Çöktü

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesi Kartaltepe Mahallesi’nde 3 katlı bina sabah saatlerinde çöktü. Olay yerine arama ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Konuya ilişkin İstanbul Valiliği’nden yapılan ilk açıklama şöyle:

İstanbul küçükçekmece'de 3 katlı bina çöktü
İstanbul Küçükçekmece’De 3 Katlı Bina Çöktü

“02.06.2024 Pazar günü saat 08.40 sıralarında Küçükçekmece İlçesi Kartaltepe Mahallesi Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan 3 katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de çöken bina ile ilgili “Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

İBB Başkanı İmamoğlu, Küçükçekmece’deki çöken binaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu’nun açıklaması şöyle:

Bina1
İstanbul Küçükçekmece'de 3 Katlı Bina Çöktü

“Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun.”

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece’de üç katlı binanın çökmesi sonucu enkaz altında kalan 2’si ağır 7 kişinin yaralı kurtarıldığını, enkaz altındaki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi. Vali Gül, olayda ölen olmadığını bildirdi.

İstanbul Valisi Gül, Küçükçekmece’de saat 08.40 sıralarında çöken üç katlı binanın bulunduğu yerde incelemelerde bulundu. Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Gül, enkaz altındaki 7 kişinin yaralı olarak kurtarıldığını,  göçük altındaki 2 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

Vali
İstanbul Küçükçekmece'de 3 Katlı Bina Çöktü

Gül, şunları kaydetti:

“Küçükçekmece’de 08.40 sularında zemin artı üç katlı bina kendiliğinden çöktü. İlk etapta itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. 2’si ağır, 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı, kurtarma çalışmaları devam ediyor. 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniyor. Bize ulaşan ölü tespiti ve ihbarı yok. Bina 1988 yapımı, çökmeyle ilgili şu anda tespit edilen bir neden yok. Adli ve idari süreç devam edecek” 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz