Haşere ile mücadele için, aromatik bitkiler

Hava sıcaklıklarının artmasıyla yıl boyunca düzenli olarak yürütülen ilaçlama çalışmalarına hız veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, sivrisinek ve haşere ile mücadelede aromatik bitkileri de kullanıyor. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, haşere ile mücadelede tıbbi ve aromatik bitkileri de kullanıyor

Mersin büyükşehir belediyesi, haşere ile mücadelede tıbbi ve aromatik bitkileri de kullanıyor
Haşere Ile Mücadele Için, Aromatik Bitkiler

Mersin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaz aylarını huzurlu ve rahat bir şekilde geçirebilmeleri için böcekler ile mücadele çalışmalarını etkin şekilde sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, mücadelede aromatik bitkilerden de yararlanıyor. 

Mersin hasere mucadele 10 1
Haşere Ile Mücadele Için, Aromatik Bitkiler

Adaçayı, fesleğen, Küba kekiği, lavanta gibi toplam 11 çeşit bitkiyi vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir; haşere ve sinekle kimyasal mücadele yaparken, bir yandan da bitkisel mücadeleyi sürdürüyor. Ekipler gittikleri mahallelerde dağıtım yaparken hem bitkilerin özelliklerini hem de böceklerle mücadelesindeki yerini vatandaşlara aktarıyor. Bu kapsamda kırsal bölgelerde yapılan tıbbi ve aromatik bitki dağıtımlarının bir durağı da Toroslar’ın Doruklu ve Dalakderesi Mahalleleri oldu.

Mersin hasere mucadele 1 1
Haşere Ile Mücadele Için, Aromatik Bitkiler

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde İlaçlama Şefi olarak görev yapan Ziraat Mühendisi Bülent Gül, kent genelinde sivrisinek ve haşerelerle mücadele görevi üstlendiklerini, kimyasal mücadelede bulundukları gibi bitkisel mücadelede de bulunduklarını anlatarak, şunları söyledi:

Mersin hasere mucadele 4 1
Haşere Ile Mücadele Için, Aromatik Bitkiler

“Köylerimizde böcek ve sivrisinekleri uzaklaştıran tıbbi ve aromatik bitkilerin dağıtımını yapıyor ve bilgi veriyoruz. Bahçelerine, saksılarına ekmelerini sağlıyoruz. Şehirdeki vatandaşlarımıza, balkonlarındaki saksılarda bu bitkileri yetiştirmelerini tavsiye ediyoruz. Bu sayede hem sivrisinek ve haşereler uzaklaşmış olacak, hem de görsel bir güzellik sağlanacak. Ayrıca bu bitkilerimizden tohum elde edip, kültürel mirasımız olan bu bitkilerin uzun süre yaşamasını, nesilden nesile devam etmesini de amaçlıyoruz. Mor fesleğen, Küba kekiği, diş ipi, adaçayı, kadife çiçeği gibi bitkileri vatandaşlarımızla buluşturuyoruz.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz