Güner’den, İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri

Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, “İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri” Adıyla İnternet Sitesi Üzerinden Gelecek Dönemde Hayata Geçireceği Projeleri Açıkladı

Çankaya’nın Türkiye’nin kuruluşunda merkezi bir rol oynadığını vurgulayan Güner, Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygıyla ve Çankaya’nın Cumhuriyet’in kalbi olduğu bilinciyle Çankaya’nın geleceği için kararlılıkla çalışacağının altını çizdi.

“Çankaya’mıza sahip çıkacağız, iyi bakacağız, en iyisini yapacağız.”

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner, projelerini “İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri” adıyla internet sitesi üzerinden yayınlandı. Çankaya’nın ülkenin pusulası ve kutup yıldızı olduğunu vurgulayan Güner; ülkenin yaşadığı ekonomik sorunların gerekliliklerine, Çankayalıların isteklerine, gençlerin geleceğine, ailelerin güvenliğine, sokakların huzuruna ve insanların refahına odaklanacaklarını söyledi.

Güner'den, i̇kinci yüzyılın çankaya projeleri
Güner’Den, İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri

Dürüst, liyakatli, vatan ve millet sevgisiyle donanmış kadrolarıyla, Çankaya’nın adına ve şanına layık olmak için yola çıktıklarını ve Atatürk’ün mirasına sahip çıkmanın gururuyla ilerleyeceklerini ifade eden Güner, aydınlanma geleneğinin gücüne vurgu yaptı.

“Yeni kreşlerle büyüyen Çankaya”

İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri’nde “mutlu, güvenli ve sağlıklı çocuklar” idealiyle mevcutta 15 olan kreş sayısının 5 yılda 25’e çıkarılacağı, çocukların ekolojik hayatla tanışmaları için bir Çankaya Toprak Kreşi açılacağı belirtiliyor. “Gece Kreşi”nin yanı sıra ebeveynlerin çocuklarını kısa süreli uzmanlara emanet edebileceği “Çocuk Durağı” projesi de dikkat çekiyor.

Kres
Güner'den, İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri

“Gençliğiyle parlayan Çankaya”

Çankaya’da ikamet eden ve okuyan gençlere yönelik projeler arasında barınma krizine yönelik olarak modern öğrenci yurtları, öğrencilerin 7/24 faydalanabileceği kütüphaneler, ücretsiz çamaşırhaneler açılacağını açıklayan Güner’in gençler için planladığı projelerden biri de Küresel Ortaklık ve Proje Ofisi. Çankaya’ya artı değer yaratacak tüm projeleri için destek sağlayacak olan bu ofis aynı zamanda gençlerin projelerini fon ve hibe programlarıyla buluşturacak.

Whatsapp image 2024 03 17 at 11. 53. 36
Güner'den, İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri

“Çankayalı kadınlar güvenle geleceğe yürüyor”

Çankayalı kadınların iş hayatına aktif katılımı için çalışma yapılacağına, girişimci kadınlar ile kadın kooperatiflerinin destekleneceğine de projeler arasında yer veriliyor. Yeni ve modern bir kadın sığınma evinin inşa edileceği Çankaya’da kadına yönelik her türlü şiddete karşı da mücadele edilecek. Yeni doğum yapan annelere, uzman kadrolar tarafından psikolojik destek sağlanacak. İlk kez çocuk sahibi olacaklara yönelik eğitim programı da Güner’in hayata geçireceği projeler arasında.

“Yaşlı, hasta ve engellilerin hayat standartlarını iyileştirmek için çok çalışacağız”

“İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri” arasında en dikkat çekici projelerden biri de Emekli Kampüsü. Hayat şartlarının günden güne maddi ve manevi olarak zorladığı emekliler için hayata geçirilecek bu kampüs sayesinde yaş almış Çankayalılar nitelikli ve güvenli bir ortamda sosyalleşecek. Aynı zamanda inşa edilecek yeni Yaşlı Bakım Merkezi ile Çankaya Belediyesi’nin sağlamış olduğu evde bakım hizmetleri daha kaliteli ve ulaşılabilir hale gelecek. Engelli Çankayalılara uygun olarak fiziksel altyapının yeniden düzenlenmesi, Engelsiz Çağrı Merkezi gibi projeler de engelli vatandaşların ve yakınlarının hayatlarını kolaylaştıracak.

“İşsizlikle birlikte mücadele edeceğiz”

Güner’in açıkladığı bir diğer proje olan ‘İşimiz Çankaya’ Merkezleri kapsamında işsizlikle mücadele edilecek. Teknik meslek edinimi ile birlikte işgücü potansiyelinin artırılması ve doğru yönlendirilmesi için çalışılacak, aranan meslek gruplarına yönelik özel çalışma yürütülecek. Ayrıca belediyenin mesleki ve teknik eğitim verdiği Çankayalılar iş arama süreçlerinde USTAPP uygulaması ile kısa süreli olarak hizmet arayan Çankayalılarla buluşacak.

Whatsapp image 2024 03 17 at 11. 53. 39
Güner'den, İkinci Yüzyılın Çankaya Projeleri

“Yılın her ayı Çankaya Kent Festivali”

Kültür, sanat ve spor Güner’in belediyecilik anlayışı içerisinde önemli bir yere sahip. Bu sebeple projelendirdiği Çankaya Kent Festivali ile her ay farklı temalarla bütün bir yıla yayılan, sokak festivallerinin, sergilerin ve atölyelerin hız kesmeden süreceği bir Çankaya öngörülüyor. Ayrıca kent belleğini vatandaşlar ile buluşturacak bir Kent Müzesi projesi de yapılacaklar arasında.

“Yenilikçi ve sürdürülebilir bir Çankaya”

Kent Planlama Ajansı ve Doğal Yaşam Vadisi projeleri ile doğaya ve çevreye duyarlı belediyeciliği tüm Çankayalılar ile buluşturmayı hedefleyen Güner’in bir diğer dikkat çeken projesi de halkın sağlıklı ve kaliteli gıdaya uygun fiyatlarla erişebileceği Çankaya Halk Lokantası.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz