Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası’ndan Muhteşem Konser

Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası, Türk Toraks Derneği sponsorluğunda, Cumhuriyetin 100.Yılı ve Yeni Yıl Temalarının işlendiği muhteşem bir konser verdi

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1926 yılında kurulan Gazi Eğitim Enstitüsü 1982 yılında Gazi Üniversitesi adını aldı.

Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Profesör Doktor Şebnem Yıldırım Orhan’ın öncülüğünde Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası 2017 yılında kuruldu.

Türk Toraks Derneği’nin sponsorluğunda Gazi Çello Orkestrası tarafından cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle cumhuriyet ve yeni yıl temalarına sahip konser düzenlendi.

Orkestranın kurucusu profesör doktor şebnem yıldırım orhan. Fotoğraf: ali toprak
Orkestranın Kurucusu Profesör Doktor Şebnem Yıldırım Orhan. Fotoğraf: Ali Toprak

Mustafa Kemal Atatürk’ün en beğendiği Hüdayda ve İzmir Zeybeği parçaları Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı Şinasi Çilden’in düzenlemesi ile izleyicilere sunulunca çok büyük alkış aldı.

Amatör ve profesyonel viyolonsel çalgıcılarından oluşan orkestranın konserinde müzik bölümü lisans ve lisans üstü öğrencileri, öğretim üyeleri, konuk sanatçılar ile çello eğitimine yeni başlayan ilk, orta ve lise öğrencileri de yer aldı.

Gazi üniversitesi çello orkestrası'nın lise öğrencisi çalgıcılarından defne uğuroğlu. Fotoğraf: ali toprak
Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası’Nın Lise Öğrencisi Çalgıcılarından Defne Uğuroğlu. Fotoğraf: Ali Toprak

Türk Toraks Derneğini temsilen Profesör Doktor Ali Fuat Kalyoncu konser sonunda Profesör Doktor Şebnem Yıldırım Orhan’a çiçek verirken şunları söyledi:

Zannediyorum ki, o mavi gözlü adam burada hepimizin içinde ve memnuniyetle bize gülümseyerek bakıyor.

Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu

Gazi Üniversitesi Çello Orkestrası’nın gelecek konseri ise mart ayında gerçekleşecek.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz