Foça, Bayraklı, Bornova ve Menderes’te 23 Nisan Coşkusu

Foça’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları, Fener Alayı ve Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu Konseri ile Taçlandı

Foça’daki 23 Nisan kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda ve Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı alanında törenler yapıldı. Fener alayına ve Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu konserine ise yüzlerce vatandaş katıldı.

Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan vatandaşlara ve Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bandosu’na teşekkür etti.

Foça, bayraklı, bornova ve menderes'te 23 nisan coşkusu
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes’Te 23 Nisan Coşkusu

Başkan Fıçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şunları söyledi:

‘‘Ulusal Egemenlik 104 yaşında. Milli Mücadele’nin kazanıldığı, milli egemenliğin tescillendiği TBMM’nin 104. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Ülkemizin kurucusundan, geleceğimizin kurucularına bırakılan en büyük bayramı coşkuyla yaşıyoruz. Ulusun egemenliğini kazandıran Gazi Meclis ile onu koruyup yüceltecek olan çocuklarımıza; Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadele kahramanlarımızı ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun.”

Foça, bayraklı, bornova ve menderes'te 23 nisan coşkusu
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes’Te 23 Nisan Coşkusu

Fıçı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını da ortaokul öğrencisi Su Gümüş’e devretti. Küçük Başkan Gümüş, Foça’da çocuklara ve gençlere yönelik etkinliklerin artması, sahil kesiminde ve ilçe genelinde daha modern oyun parklarının yapılması isteklerinde bulundu.

Bayraklı Belediyesi Tarafından Düzenlenen 23 Nisan Şenliklerine Binlerce Çocuk Katıldı

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Seçim döneminde milli bayramlarımızı büyük coşkuyla kutlayacağımızı söylemiştik. Bugün bu onuru hep birlikte yaşadık. Yolumuz Atatürk’ün yolu, reçetemiz ise onun sözleri ve icraatlarıdır. Tüm çocuklarımızın günü kutlu olsun” dedi.

Bayrakli1
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Bayraklı’da dün sabah erken saatlerde başlayan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinlikleri, öğleden sonra sahildeki şenlikle taçlandı. 

Uçurtma şenliği ile başlayan etkinlikler kapsamında; halk oyunları gösterisi, piyano performansı, dans gösterileri sunuldu, Rengarenk Çocuk Şarkıları Konseri’nde solist Yasemin Yüce, seslendirdiği şarkılarla çocuklara keyifli anlar yaşattı. 

Bayrakli2
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Yüz boyama aktivitesi ile renklenen şenlikte, karate, kickboks, tekvando, bale, cimnastik, güreş, dans ve corn hole gibi spor aktivitelerinin yanı sıra survivor, halat çekme, basketbol, penaltı atışları ve çuval yarışları gibi eğlenceli etkinlikler düzenlendi. Gün boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikram edildi. Maskotlar, resim, satranç, astronomi ve zeka oyunlarıyla da 23 Nisan Şenliği büyük bir coşkuya dönüştü. 

Senlik
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Etkinliklere katılarak çocukları yalnız bırakmayan Başkan Önal, şunları söyledi:

“Yolumuz Atatürk’ün yolu, reçetemiz ise onun sözleri ve icraatlarıdır. Bizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyerek her şeyden çok çocuklarımıza sahip çıkıyoruz. Onların hayallerinin gerçek olduğu bir ülke için canla başla çalışıyoruz. Biz çocuklarımıza aydınlık, güzel, mutlu ve huzurlu yaşayacakları bir ülke emanet etmeye gayret edeceğiz.  Onlardan da sonraki kuşaklara aynı şekilde güzel bir memleket bırakmalarını bekleyeceğiz… Seçim döneminde milli bayramları büyük coşkuyla kutlayacağımızı ifade etmiştik. Bu kalabalığı gördükten sonra verdiğimiz sözün ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha anladık. Bu onuru bize yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim. En güzel Bayramları Bayraklı’da hep birlikte kutlamaya devam edeceğiz.”

Bornova’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Coşkusu, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda düzenlenen Geleneksel Uçurtma Şenliği’yle Zirveye Çıktı

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, “Çocukların yüzü her zaman gülsün” dedi.

Bornova2 1
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Başkan Eşki’nin eşi Beste Eşki ve kızı Asya Tuna ile katıldığı kortej yürüyüşüyle başlayan Uçurtma Şenliği, yalnızca Bornovalıları değil İzmir’in dört bir yanından gelen binlerce vatandaşı Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda buluşturdu.

Bornova
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Şenlik kapsamında çocuklara uçurtma dağıtıldı, macun ve pamuk şeker gibi nostaljik ve eğlenceli yiyecekler ikram edildi. Palyaçoların minikleri eğlendirdiği alanda yüz boyama etkinlikleri de yapıldı. Atölyeler kuruldu, basket, penaltı ve dart yarışmaları düzenlendi.

Şenlik alanında vatandaşlara seslenen Başkan Eşki, şunları söyledi:

Bornova1
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. Bugün Ata’mızın meclisimizin kuruluşuyla beraber çocuklarımıza armağan ettiği çok güzel bir bayram. Biz de bu  bayramı daha güzel bir hale getirelim istedik. Dünyada en güzel şey çocukların yüzlerinin hep gülmesi. Ne yazık ki başta Filistin olmak üzere etrafımızda çok kötü şeyler yaşanıyor ama ülkemiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının verdiği mücadeleyle yüzyıldır bir huzur adası. Bu anlamda bizlere bu güzel ülkeyi hediye eden Büyük Atatürk’ü, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

Menderes Belediyesi Tarafından Düzenlenen “23 Nisan Çocuk Şenliği” Binlerce Çocuğu bir Araya Getirdi 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Menderes’te coşkuyla kutlandı. Menderes Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce çocuk ve ailelerinin katıldığı etkinlikte Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek de çocuklara eşlik etti.

Menders1
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

Etkinlikler, 8-14 yaş arası çocukların katılımıyla düzenlenen 23 Nisan Çocuk Koşusu ile başladı. Yarışmada dereceye girenler kupa ile ödüllendirilirken, koşuya katılan tüm çocuklara günün anısına madalya hediye edildi. Gün boyu süren etkinliklerin adresi Menderes 19 Mayıs Stadı oldu. Alanı dolduran binlerce çocuk ve aileleri, yüz boyama, halat çekme, şişme oyun alanlarındaki etkinliklerle keyifli bir gün yaşarken; çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Menderes
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

ATATÜRK İLE FOTOĞRAF

Menderes Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma ile 3 boyutlu olarak kurulan Atatürk görseli de büyük ilgi gördü. Atatürk köşesinde fotoğraf çekilmek isteyen çocuklar ve aileleri, uzun kuyruklar oluşturdu.

Menderes3
Foça, Bayraklı, Bornova Ve Menderes'te 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan’ın ruhunu Menderes’te en iyi şekilde yaşadıklarını belirten Başkan Çiçek, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladık. Yeni dönemde çocuklarımız sadece bayramlarda değil her zaman coşkulu kutlamaların içinde olacak. Bir gün değil her gün çocukların olacak. Bu özel günü çocuklara armağan eden cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Yaşasın 23 Nisan!” dedi. 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz