Erdoğan, Murat Kurum’u Övdü!

Erdoğan: ”Afetler Sonrasındaki Çalışmaları Başarıyla Yürüten Murat Kurum’un İstanbul’u da Depreme en iyi Şekilde Hazırlayacağından Şüphe Duymuyoruz”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları kura ve anahtar teslim töreninde; “Deprem riski ve deprem sonrası yaşayabileceği kayıp oranı en yüksek şehrimiz İstanbul’a Murat Kurum kardeşimizi aday gösterdik. Ülkemizde son 5 yılda yaşanmış tüm afetler sonrasındaki çalışmaları başarıyla yürüten Murat Kurum kardeşimizin İstanbul’u da depreme en iyi şekilde hazırlayacağından asla şüphe duymuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları kura ve anahtar teslim törenine Cumhurbaşkanlığı’ndan canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Erdoğan: ''afetler sonrasındaki çalışmaları başarıyla yürüten murat kurum'un i̇stanbul'u da depreme en iyi şekilde hazırlayacağından şüphe duymuyoruz''
Erdoğan: ”Afetler Sonrasındaki Çalışmaları Başarıyla Yürüten Murat Kurum’Un İstanbul’U Da Depreme En Iyi Şekilde Hazırlayacağından Şüphe Duymuyoruz”

“Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en başarılı iyileştirme operasyonunu gerçekleştirdik. Her afetzedenin yanında olduk, hayatını kaybedenlerin yakınlarına destek verdik, taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık bir kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık.

“2 AYDA 80 BİN KONUT TESLİM ETME SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRMEYE AZ KALDI”

Geçtiğimiz ayın başlarında yapımı tamamlanan 46 bin konut ve köy evinin kurasını çekerek anahtarlarını teslim etmiştik. Bugün de biraz önce başlattığımız kura ile 30 bin 723 vatandaşımızı daha evlerine kavuşturuyoruz.

Kahramanmaraş’ta 7 bin 858’i konut ve 445’i köy evi olmak üzere 8 bin 303, Hatay’da 3 bin 304’ü konut ve 310’u köy evi olmak üzere 3 bin 614, Adıyaman’da 5 bin 145’i konut ve 273’ü köy evi olmak üzere 5 bin 418, Gaziantep’te 3 bin 600’ü konut ve 412’si köy evi olmak üzere 4 bin 12, Diyarbakır’da 2 bin 992 konut, Malatya’da 858’i konut ve 842’si köy evi olmak üzere bin 700 konut, Osmaniye’de bin 586’sı konut ve 10’u köy evi olmak üzere bin 596 konut, Şanlıurfa’da bin 94’ü konut ve 38’i köy evi olmak üzere bin 132 konut, Elazığ’da 838 konut, Adana’da 727 konut, Kilis’te 342’si konut ve 49’u köy evi olmak üzere 391 konut toplamda 30 bin 723 ailemize yeni yuvalarının hayırlı, uğurlu, bereketli olmasını diliyorum.

Böylece 1,5 ayda 76 bin konut sayısını aşmış bulunuyoruz. 2 ayda 80 bin konutu teslim etme sözümüzü yerine getirmeye çok az kaldı. İnşallah bu sayıyı yıl sonuna kadar 200 bine tamamlayacağız.

Kura
Erdoğan, Murat Kurum'u Övdü!

Ülkede ve dünyada ne yaşanırsa yaşansın hiçbir gündemin bizi deprem bölgesiyle ilgili programımızdan uzaklaştırmasına izin vermiyoruz. İşte sizler de gördünüz, depremin hemen ardından geçtiğimiz mayıs ayında Cumhurbaşkanı’nı ve milletvekillerini belirlediğiniz önemli bir seçim yaşadık. Şimdi de yerel yöneticilerimizi belirleyeceğimiz yeni bir seçimin arifesindeyiz.

“EKONOMİ PROGRAMIMIZI ZOR ŞARTLARDA UYGULUYORUZ”

Hayat pahalılığıyla mücadelenin önceliklerimizin başında yer aldığı ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak bu programı sabote etmek için çalışanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Ama bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırma çalışmalarımızın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de mutlaka geride bırakacağız.

Murat kurum
Erdoğan, Murat Kurum'u Övdü!

Deprem maalesef bizi beklemiyor, bizim hazırlıklarımızı bitirmemizi hiç beklemiyor. Dolayısıyla şehirlerimizi depreme dayanıklı hâle getirmek için acele etmeliyiz. Bilhassa, İstanbul gibi yoğun nüfusa sahip yerlerde, Allah göstermesin, böyle bir afetin altından kalkmak gerçekten çok zor olacak.

“DEPREM RİSKİ EN YÜKSEK ŞEHRİMİZ İSTANBUL’A MURAT KURUM KARDEŞİMİZİ ADAY GÖSTERDİK”

Deprem siyaset üstü bir konudur, deprem ihmale gelmeyecek bir konudur. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale’de yaşanan ve Marmara bölgemizde de hissedilen şiddetli sarsıntı bu gerçeği bize bir kez daha hatırlatmıştır. İşte bu anlayışla deprem riski ve deprem sonrası yaşayabileceği kayıp oranı en yüksek şehrimiz İstanbul’a Murat Kurum kardeşimizi aday gösterdik. Ülkemizde son 5 yılda yaşanmış tüm afetler sonrasındaki çalışmaları başarıyla yürüten Murat Kurum kardeşimizin İstanbul’u da depreme en iyi şekilde hazırlayacağından asla şüphe duymuyoruz.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz