Cumhuriyet Akademi Açıldı!

Yenimahalle Belediyesi Cumhuriyet Akademi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ında katıldığı, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ”Hayalim” dediği Cumhuriyet Akademi’nin açılışı 9 Mart Cumartesi günü yapıldı.

Yenimahalle Cumhuriyet Akademi

Açılış konuşmasını Turgut Özal Mah. Muhtarı Suna Sezer’in yaptığı sonrasında Sn. Fethi Yaşar ve Sn. Mansur Yavaş’ın konuşmalarıyla devam eden tören, Hey! Douglas ve Evrencan Gündüz’ün performanslarıyla sona erdi.

Cumhuriyet akademi
Cumhuriyet Akademi Açıldı!

Açılış törenine çok sayıda mahalleli ve davetli katıldı. Yenimahalle Belediyesi Başkanı Sn. Fethi Yaşar: ”Cumhuriyet Akademisi’ni Yenimahalle’ye kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. 🧿” dedi.

Yenimahalle Cumhuriyet Akademisi, Batıkent Turgut Özal Mahallesi’ne konumlandırıldı. Yaklaşık 9921 m2 kapalı inşaat alanına sahip olan tesis, bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşuyor.

Cumhuriyet akademi 3
Cumhuriyet Akademi Açıldı!

Tesis içerisinde; konser salonu, açık hava sineması, kütüphane, dijital kütüphane, kantin, çok amaçlı salon, kurs yerleri ve atölyeler yer alıyor. İçerisinde otopark ve idari işlerin de bulunduğu eğitim tesisi, Yenimahalleli gençlerin kültürel, sosyal, sağlık bilişim ve spor gibi alanlarda çağdaş eğitim sistemine uygun olarak eğitim alması için hizmet verecek.

Cumhuriyet akademi 1 kopya
Cumhuriyet Akademi Açıldı!

Cumhuriyet Akademisi ile ilgili belediyenin sayfasından detaylara bakabileceğiniz gibi, açılış öncesi ropörtaj ve tanıtımını izlemek isterseniz de Yıldırım Kaya ile Ders Zili – Cumhuriyet Akademi programımıza göz atabilirsiniz.

Algola Medya olarak iyi seyirler dileriz…

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar’ın kazandırdığı bir diğer değer ise, Nazım Hikmet Ran Kültür Merkezi’dir.

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Türkiye’nin ve Ankara’nın en büyük kültür merkezlerinden biridir.Yenimahalle Belediyesi’nce yapılan ve Ankara’nın sembollerinden biri hâline gelen merkezimizin bütün birimleri yenilendi.Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezimizin yeni hâlini gördüğünüzde bu farkı hemen hissedeceksiniz. Merkezimize ismini verdiğimiz dünya şairi Nazım Hikmet’in ve diğer sanatçıların unutulmaz eserlerinden alıntılarla oluşturulan görsel donatılar, kültür merkezimizin güzelliğine güzellik kattı.Başkentteki kültür sanat etkinliklerinin ve diğer büyük toplantıların gözde mekânı yine Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi olacak.Merkezimizde;

– 33 bin metrekarelik kullanım alanı,

– Açık kapalı otoparklar

– Ulusal ve uluslar arası düzeyde sanat etkinliği, kongre ve toplantılara ev sahipliği yapan Genco Erkal ve Yıldız Kenter salonlarımız

– Sadri Alışık Konservatuarı, Hikmet Çetinkaya Sergi Alanı,- Evrensel Değerler Çocuk Müzesi

– TUBİL

– Doğum günlerinin de yapılabileceği iki kafeterya bulunmaktadır.

Yenimahalle Belediyesi’nin diğer eğitim ve kurs destekleri ise şöyle:

Yenimek

Hakkımızda;

Yenimahalle Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) alanında uzman eğitmen kadrosuyla Yenimahalle ilçe sınırları içerisinde  yaşayan vatandaşlarımıza eğitim-öğretim ve meslek edindirme alanında 21 farklı noktada faaliyet gösteren kurs merkezimizle hizmet vermektedir. 

Hedefimiz;

Toplumda eğitimli ve bilinçli bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlamak olan YENİMEK’te, ücretsiz olarak verilen sanat ve meslek eğitimlerinin yanı sıra; sergiler, seminerler, panel-konferans gibi organizasyonlar düzenlenmektedir. 

Eğitimlerimiz; 

Kurslarımızda  satrançtan cilt bakımına, okuma yazmadan çini sanatına yabancı dilden el sanatları kurslarına, müzik ve gösteri sanatı kurslarından kişisel gelişim ve eğitim kurslarına, bilişim teknolojilerinden grafik ve fotoğrafçılık kurslarına kadar pek çok farklı alanda kendinizi yetiştirmek, geliştirmek ve bu kursların sonunda yeni bir mesleki beceri edinebilmeniz mümkündür. 

Eğitim Süreci ve Sertifika;

Zorunlu ilköğretim yaşını tamamlamış her vatandaşımız YENİMEK kursiyeri olabilmektedir. Buna göre YENİMEK’te kursiyer alt yaş sınırı 16’dır. Üst yaş sınırı ise yoktur. Bazı  branşlar için yaş sınırı değişiklik gösterebilir. Bu konuda merkezlerimizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.  Kayıtlar her yıl Ağustos ayında başlamakta, dersler Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim – Öğretim takvimine göre ilerlemektedir. Kurslarımızın süreleri branşlarına göre değişiklik göstermekte olup kurs süresini tamamlayan ve başarılı olan kursiyerlere, M.E.B onaylı Kurs Bitirme Sertifikası  verilmektedir. YENİMEK’in vermiş olduğu M.E.B onaylı kurs bitirme belgeleri tüm Türkiye’de geçerlidir.

Eğitim Metodu;

YENİMEK’te hemşerilik bilinci, yardımlaşma, kaynaşma üzerine kurulu olarak teorik ve uygulamalı eğitim metotları uygulanmaktadır. Eğitimlerimiz ücretsiz olup, eğitim branşları kursiyerlerden gelen taleplere göre belirlenmektedir.

Yönetim Şekli;

YENİMEK, Yenimahalle Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olup, kurslar Koordinatörlüğü tarafından faaliyetlerini sürdürmektedir. 

Fethi Yaşar Kimdir?
Fethi yasar
Cumhuriyet Akademi Açıldı!

  1949 yılında Afyon’un  Sandıklı  İlçesi’nde doğdu. İlk ve ortaokulu Sandıklı’da, lise tahsilini Ankara’da tamamladı.

      Fethi Yaşar, eğitiminden sonra serbest ticarete başladı.Ailesi ile birlikte Yenimahalle ve Siteler’de başladığı ticaret hayatına, ülkemiz ekonomisi’nin en önemli sektörleri olan tekstil ve turizm alanlarında yatırımlar yaparak devam etti. Şu an tam entegre döşemelik ve perdelik kumaş üreten Prestige Mensucat AŞ’ nin ve  4000 yatak kapasitesine sahip Yaşar Turizm A.Ş.’ nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığını yürütmektedir.    Siyasete olan ilgisi çocukluğuna dayanır. Babası uzun yıllar Sandıklı’da CHP yöneticiliği yaptı. Fethi Yaşar ise 1966 yılında Yenimahalle Gençlik Kolları’na girdi. Sonraki yıllarda CHP’de Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği, İlçe Sekreterliği, 1990 sonrası SHP döneminde 3 dönem Kurultay Delegeliği yaptı.    

    CHP’nin yeniden açılmasının ardından üç dönem Yenimahalle İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2000 yılının sonlarında İlçe Başkanlığı görevini kendi isteği doğrultusunda dönemin  genel başkanı ve genel sekreterine  danışarak bıraktı.

  Fethi Yaşar, 2004-2009 yılları arasında Yenimahalle ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Kurultay delegesidir. 2009 – 2014 – 2019 Yılları Mahalli İdareler Seçimi’nde Yenimahalle’den CHP adayı olarak katıldığı seçimleri kazanarak Yenimahalle Belediye Başkanı olarak seçildi.

Yaşar, evli, iki erkek çocuk ve üç torun sahibidir.

Cumhuriyet Akademi…

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz