CHP’li Başkanlar 1 Mayıs’ı Emekçilerle Kutladı

CHP’li Belediye Başkanları 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Dolayısıyla Düzenlenen Yürüyüşlere Katıldılar

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe katıldı.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Osmangazi’de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen 1 Mayıs yürüyüşü, Bursa Millet Bahçesi önünden başladı.

Stadyum Caddesi’ni takiben İpekiş Kavşağı, Darmstadt Caddesi, İlkbahar Caddesi ve Kent Meydanı’na kadar gerçekleştirilen 1 Mayıs yürüyüşüne, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Hasan Öztürk, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten de katıldı. 

Chp'li belediye başkanları 1 mayıs'ı meydanlarda kutladı
Chp’Li Belediye Başkanları 1 Mayıs’I Meydanlarda Kutladı

Sivil Toplum Kuruluşları’nın temsilcileri, oda ve derneklerin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile işçiler, ellerinde Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde yürüyerek İşçi Bayramı’nı kutladı. Coşkunun hiç azalmadığı yürüyüşte, işçiler taleplerini haykırdı.


Arkasında büyük bir kalabalıkla yürüyerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde işçileri yalnız bırakmayan  Başkan Aydın, “Her zaman işçilerimizin, emekçilerimizin yanındayız.  Eğer işçiler haklara sahip değilse, evine sıcak ekmek götüremiyorsa, sosyal haklarını alamıyorsa, çalışma barışı yoksa o ülkede kimse mutlu olamaz. Bugün bir bayram ve işçilerimiz, emekçilerimiz burada birlik beraberlik ve dayanışma örneği gösteriyor. Herkesin eşit, özgürce ve kardeşçe bir arada yaşayabildiği bir dünya en büyük temennimiz” dedi.

Osmangazi
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Antalya’da Düzenlenen Yürüyüşe Katıldı

Başkan Kotan, “Emek bizim için en yüce değerdir. İşçinin, emekçinin hakkını savunmak için 1 Mayıs’ta her zaman olduğu gibi yine alanlardayız” dedi.  

Başkan Kotan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Antalya’da düzenlenen yürüyüşe katıldı. Aydın Kanza Parkı’nın önünde başlayan yürüyüşte, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çeşitli derneklerin üye ve yöneticileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Konyaalti
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Kotan, CHP İl Başkanı Nail Kamacı, CHP milletvekilleri, CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Demet Gündüz ve çok sayıda partili ile kol kola yürüdü. Kotan, ardından farklı sivil toplum kuruluşlarının kortejlerini de ziyaret etti. 

İşçinin, emekçinin hakkını savunmak için 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yürüyüşüne katıldığını belirten Kotan, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 20 yıldır olduğu gibi bugün de alanlardaydık. İşçinin, emekçinin, alın terinin her zaman yanında olduk. Belediye başkanlığım döneminde de her zaman olduğu gibi işçi kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğim. Emek bizim için en yüce değerdir’’ dedi. 

Konyaalti2
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İşçilerle Omuz Omuza Yürüdü

Seçer, “Umut ediyorum bundan sonraki süreçte bizim iktidarımızda emekçi kardeşlerimiz kutlamaları kendilerinin dilediği, istediği yerlerde; İstanbul’da Taksim’de, diğer kentlerde nerede istiyorlarsa kutlayacaklar. Daha demokratik bir Türkiye umuduyla işçi kardeşlerimin bayramını tekrar kutluyorum” dedi. 

Mersin2
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Mersin’de Eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyen binlerce yurttaş sloganlar, dövizler ve marşlar eşliğinde 1 Mayıs coşkusunu yaşadı. Başkan Seçer de yurttaşlarla omuz omuza  yürüyerek coşkuya ortak oldu.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne özel bir değerlendirme yapan Başkan Seçer, şunları kaydetti:

Mersin
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Alın teriyle çalışıp kazanan tüm kardeşlerimin bayramı kutlu olsun. Emek en yüce değerdir. Retorikte değil özde bunun bilincindeyiz. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle evine ekmek götüren insanların yanındayız. Bugün Taksim’de gördüğümüz, duyduğumuz olaylar bizleri ziyadesiyle üzdü. Bugün işçi ve emekçi bayramı. Her demokratik toplumda yönetimler gerekli tedbiri alır. İnsanların özgürce düşüncelerini, fikirlerini ifade etmelerine müsaade eder. Ama işçilerin haklı talebi, İstanbul’da sendikaların Taksim Meydanı’nda; ki sembolik önemi çok büyüktür emek dünyasında orada bu ifadeleri, bu haykırışları yapmak istediler ama iktidar buna bir türlü müsaade etmedi. Hem ülkemiz gerilmezdi hem de bu kadar kötü olaylar karşısında insanlar orada eziyet çekmezdi.

Mersin1
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Vatandaş üzülmezdi, bizler üzülmezdik. Ülke strese, sıkıntıya girmezdi. Umut ediyorum bundan sonraki süreçte bizim iktidarımızda emekçi kardeşlerimiz kutlamaları kendilerinin dilediği, istediği yerlerde; İstanbul’da Taksim’de, diğer kentlerde nerede istiyorlarsa kutlayacaklar. Daha demokratik bir Türkiye umuduyla işçi kardeşlerimin bayramını tekrar kutluyorum.

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda Cacabey Meydanı’nda Düzenlenen Yürüyüşe Katıldı

Kirsehir
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Kırşehir’de dün saat 11.00’de Masal Parkı önünde bir araya gelen emekçiler, Cacabey Meydanı’na kadar birlik, mücadele ve dayanışma sloganlarıyla yürüdü. Başkan Ekicioğlu da 1 Mayıs coşkusuna ortak oldu, emekçilerle yürüdü. 

Cacabey Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 1 Mayıs’ın anlam ve önemine ilişkin sendika temsilcileri tarafından birer konuşma yapıldı. 

Kirsehir2
Chp'li Başkanlar 1 Mayıs'ı Emekçilerle Kutladı

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz