Aşkın Genç: ”Karar Tamamen Siyasi”

Pınarbaşı’nda Seçimlerin Yenilenmesi Kararı… CHP’li Genç: ”Karar Tamamen Siyasi”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Pınarbaşı’nda seçimlerin yenilenmesi kararına ilişkin, “İlçe seçim kurulunun aldığı karar tamamen siyasi olup, millet iradesinin gasp edilmesidir. Kararın gerekçesine bakıldığında bu çok net bir şekilde görülmektedir. Yarın il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız” dedi.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin belediye başkan adayı Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimleri önde bitirdi. MHP’li yetkililer de sonucun ardından mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptali için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu. Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 ‘evet’, 1 ‘ret’ oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin ise 2 Haziran’da tekrarlanacağı öğrenildi.

Pınarbaşı'nda seçimlerin yenilenmesi kararı... Chp'li genç: ''karar tamamen siyasi''
Pınarbaşı’Nda Seçimlerin Yenilenmesi Kararı… Chp’Li Genç: ”Karar Tamamen Siyasi”

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, X hesabından yaptığı açıklamayla İlçe Seçim Kurulu’nun seçimin tekrarlanması kararına yarın İl Seçim Kurulu’na giderek itiraz edeceklerini açıkladı. Genç’in sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

Genc
Aşkın Genç: ''Karar Tamamen Siyasi''

“Pınarbaşı halkının özgür iradesi ile kullandığı oylarla seçimi kazandık. Seçimin başından sonuna aradaki fark yüzde 2’nin altına hiç düşmedi. Pınarbaşı ilçe seçim kurulunun aldığı karar tamamen siyasi olup millet iradesinin gasp edilmesidir. Kararın gerekçesine bakıldığında bu çok net bir şekilde görülmektedir. Yarın il seçim kuruluna itirazımızı yapacağız. Bu yanlış kararın il seçim kurulundan döneceğine inancımız tam.”

Ne Olmuştu?

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçim MHP’nin itirazının ardından iptal edildi. CHP’nin uzun yıllar sonra kazandığı ilçede seçim kurulu kararına göre 2 Haziran’da tekrar sandık kurulacak.

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde seçimlerinde CHP’li aday Deniz Yağan 5 bin 82 oyla seçimi önde bitirdi. MHP’nin adayı mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ise 4 bin 758 oy alarak 2’nci sırada yer aldı. Bunun üzerine MHP’li yetkililer, mühürsüz pusulaların olduğu iddiasıyla seçimin iptal edilmesi için İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu.

Yapılan başvuruyu değerlendiren İlçe Seçim kurulu, 6 ‘evet’, 1 ‘ret’ oyuyla seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin ise 2 Haziran’da tekrarlanacağı öğrenildi.

Mhp
Aşkın Genç: ''Karar Tamamen Siyasi''

MHP’liler, İlçe Seçim Kurulu Başkanını Darp Etti

CHP’nin Kayseri il başkanlığından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Pınarbaşı İlçe Seçim Kurulu tarafından 03.04.2024 tarihinde verilen karar ile Pınarbaşı ilçesinde, halkımızın helal oyları ile kazandığımız seçim iptal edilmiştir.

“Adliyeye kalabalık bir grupla gelerek, ilçe seçim kurulu başkanını darp eden, tehdit eden, hakaretler eden ve partimize iftiralar atan Milliyetçi Hareket Partisi’nin; itirazı her ne hikmetse aynı ilçe seçim kurulu başkanının vermiş olduğu karar ile iptal edilmiştir.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz