Antalya 2. Sokak Hayvanları Sorunu toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı öncülüğünde başlatılan “Antalya İl Geneli Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerileri” toplantılarının ikincisi gerçekleştirildi. Sokak hayvanlarıyla ilgili yeni yasa tasarısına ilişkin değişikliklerin tartışıldığı toplantıda sahipsiz hayvanlara daha iyi bir gelecek ve yaşam koşulları sağlanması ortak hedef olarak belirlendi.

“Antalya İl Geneli Sokak Hayvanları Sorunu ve Çözüm Önerileri” toplantıları devam ediyor

Sokak hayvan 4 kopya
Antalya 2. Sokak Hayvanları Sorunu Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, ilçe belediyeleri, STK’lar ve yerel hayvan koruma görevlileri ile sokak canlıları sorunu ve çözüm önerilerinin ele alındığı toplantılar devam ediyor. Bu kapsamda ikincisi Antalya Su ve Atıksu Genel Müdürlüğü (ASAT) Toplantı Salonu’nda yapılan buluşmada, Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Aslı Kılıç, sahipsiz sokak canlılarının yaşam ve rehabilitasyon koşullarının iyileştirilmesi, yeni oluşturulacak doğal yaşam alanları ve toplum refahını artıracak çalışmalarla ilgili sunum yaptı. 

Sokak hayvan 2 kopya
Antalya 2. Sokak Hayvanları Sorunu Toplantısı

Toplantıda sokak canlılarına yönelik hızlı ve etkili rehabilitasyonda iş birliğini devam ettirilmesi ve yeni doğal yaşam alanlarının oluşturulması konuları masaya yatırıldı. 

Sokak hayvan 5 kopya
Antalya 2. Sokak Hayvanları Sorunu Toplantısı

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Seda Özel, Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuya hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“İlçe belediyelerimizle aldığımız ortak kararların bilgisini bugün katılımcılarımızla paylaştık. Bundan sonraki süreçte kedi ve köpek popülasyonlarının yoğun yaşam alanlarındaki durumlarının değerlendirilmesi ve azaltılmasına, bunların doğru alanlarda doğru beslenmelerinin sağlanmasına yönelik aktif çalışmalar gerçekleştireceğiz. Özellikle sokaklardaki kedi ve köpek popülasyonlarının son yıllarda aşırı derecede artmış olmasının halk sağlığı ve güvenliği açısından oluşturduğu tehlikeleri önlemek amacıyla etkin adımlar atıyoruz. Muhittin Başkan’ımızın hassasiyetle üzerinde durduğu halk sağlığını öncelik alarak kapsamlı bir planlama ile bu popülasyon dengesini sağlayacağız. Hedeflediğimiz ortak çalışma planlamamızda hem tüm ilçe belediyeleri veteriner işleri müdürlükleri hem de tüm hayvan koruma görevlileri ve sivil toplum örgütleriyle iş birliğimizi arttırarak devam ettireceğiz. Sokak canlıları ve halk sağlığı açısından başarılı bir çalışma olacağını umuyoruz.” 

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz