AKOM’dan Kuvvetli Sağanak Uyarısı

AKOM’un Yaptığı Son Meteorolojik Tahminlere Göre İstanbul’da Yarın Erken Saatlerden İtibaren Rüzgar ve Sağanak Yağmur Bekleniyor

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM’un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul’da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Akom'dan kuvvetli sağanak uyarısı
Akom’Dan Kuvvetli Sağanak Uyarısı

AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor.  Halihazırda il genelinde hafif şekilde görülen yağışların, Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor.

Ist2
Akom'dan Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Batı İlçelerinden Başlıyor

Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C’lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece yurdun iç ve batı kesimlerinde kuvvetli fırtına, Marmara ile Kıyı ve Güney Ege’de kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Yağışların Kıyı Ege, İstanbul, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Edirne’nin güney, Balıkesir’in kuzey ve batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Istanbul
Akom'dan Kuvvetli Sağanak Uyarısı

Öte yandan yarın ilk saatlerden itibaren Batı Akdeniz’de, gök gürültülü, yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış bekleniyor.

Hava sıcaklığı Karadeniz’de 3-5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklığın yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji, fırtına ve yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı yurttaşları uyardı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz