23 Nisan Tüm Türkiye’de Coşkuyla Kutlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı’nda Çocuklarla Bir Araya Geldi

Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Türk Dünyası Çocukları ve TRT Çocuk Şenliği Konuk Çocukları ile bir araya geldi” denildi. Erdoğan’ın çocuklarla fotoğrafları da paylaşıldı.

İçindekiler:

23 nisan tüm türkiye'de coşkuyla kutlandı
23 Nisan Tüm Türkiye’De Coşkuyla Kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocuklarla da bir araya geldi. AKP’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti” ifadelerine yer verildi.

1 2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makam koltuğunu 9 yaşındaki 3’üncü sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti.

İmamoğlu, Metli’ye “Bu başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, aslında millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz. Çünkü bu, topluma ait bir koltuk. İBB Başkanı olmak demek, 16 milyon İstanbullu adına burada görevini yapmak demek. Kişisel bir koltuk değil” dedi.

23 nisan tüm türkiye'de coşkuyla kutlandı
23 Nisan Tüm Türkiye’De Coşkuyla Kutlandı

Ekrem İmamoğlu, bu yıl 104’üncüsü kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Saraçhane’deki belediye binasında bir grup çocuğu ağırladı. Zeytinburnu’ndaki Haluk Ündeğer İlkokulu öğrencisi 6 çocuk ile okul müdürünü ve sınıf öğretmenini makam odasında kabul eden İmamoğlu, koltuğunu da 3’üncü sınıf öğrencilerinden Ali Selim Metli’ye devretti.

İmamoğlu’nun sözü bıraktığı Metli, ”23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi açıldı. Atatürk, bu özel günü biz çocuklara armağan etti. Ben bu yüzden Atatürk’e büyük hayranlık duyuyorum ve çok mutluyum. Burada konuşmama olanak sağladığınız için de sizlere çok teşekkür ederim” dedi. Bunun üzerine İmamoğlu da ”Estağfurullah. Ayağına sağlık, hoş geldin arkadaşlarınla birlikte. Bugün de egemenliğin vermiş olduğu o hakkı bir süreliğine sana devretmiş oluyoruz. Belki şehrimiz adına isteklerin olacaktır. Bahsetmek ister misin” diye sordu.

Imamoglu1 1
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Okuluna Dolap Talep Etti

Okula gelip giderken sırt çantalarını taşımakta güçlük çektiklerini anlatan Metli, tüm sınıflara öğrenci dolabı talep ederken tüm okullar için yemekhane isteğini de dile getirdi. Küçük Metli, başkan göreviyle bir daire başkanını da telefonla arayarak dolap talimatını verdi. Diğer taleplerini söylerken spor alanları üzerine isteklerinin olduğunu da okul müdürünün hatırlatması üzerine İmamoğlu, ”Tabii haliyle unutabilir Ali, bir anda makama oturdu. Yıllarca oturup şaşıranlar var” esprisini yaptı.

”BAZI İNSANLARIN ÇOCUKLARA ANLAYIŞLI OLMASINI İSTİYORUM”

Öğrencilerle tek tek sohbet eden İmamoğlu, ”Bu başkanlık koltuğu hiç kimseye ait değil, aslında millete ait. Biz sadece temsilciyiz ve milletimize layık olmak için çalışıp hizmet ediyoruz. Çünkü bu, topluma ait bir koltuk. İBB Başkanı olmak demek, 16 milyon İstanbullu adına burada görevini yapmak demek. Kişisel bir koltuk değil” diye konuştu. Ali Selim Metli, bir gazetecinin, ”Şu anda büyüklerde değişmesini istediğiniz olumsuz bir özellik var mı” sorusuna “Biraz daha bazı insanların çocuklara anlayışlı olmasını istiyorum” yanıtını verdi.

”SİZİN KAZANDIĞINI ÖĞRENİNCE HAVALARA UÇTUM”

3
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Daha sonra çocuklarla, müdürle ve öğretmenleriyle hatıra fotoğrafı çektiren İmamoğlu, hediyelerini de takdim etti. Çıkıştaki sohbetleri sırasında öğrenciler, İmamoğlu’nu okulllarına davet etti. “Seçim olduğu gün televizyonlarda çıkmıştı ya sizin kazandığınızı öğrenince havalara uçtum mutluluktan” diyen bir kız çocuğuna İmamoğlu, ”Sana layık olalım inşallah, bu güzel, temiz duygulara” dedi.

Lösemili Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (LÖSEV) kayıtlı lösemi ve kanser ile mücadele eden çocuklar, ülke genelinde düzenlenen ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ coşkusunu birlikte yaşadı. Mustafa Kemal Atatürk tarafından kendilerine armağan edilen bayramı yaşamanın sevinciyle çocuklar; oyunlar, danslar ve çizgi film gösterimi ile doyasıya eğlendi.

Losev 1
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Çocuklar, Ankara’da LSV Eğitim Kurumları başta olmak üzere ofislerinin olduğu illerde 23 Nisan kutlamaları kapsamında ile bir araya geldi. Minik kahramanlar, dans gösterileri ve oyunlarla bayram yaşamanın tadını çıkarırken, aileleri de bir arada vakit geçirdi.

Günün anlam ve önemi ile ilgili açılış konuşmasının ardından LSV Eğitim Kurumları öğrencileri Kafkas Dans gösterisi gerçekleştirdi. Eski bayramların coşkusunun yaşandığı etkinlikte, çocukların umut, sevgi, iyilik dolu dilekleri izleyicilere duygu dolu anlar yaşattı. Resim atölyeleri, müzik dinletileri gibi faaliyetlerle yüzlerce çocuk aynı ortamda keyifli vakit geçirme imkanı bulurken, oyunlar, yarışmalar, hediyeler, ve çizgi film gösterimi ile çocuklar ve aileleri unutamayacakları bir 23 Nisan yaşadı.

“TEK DİLEĞİMİZ TÜM ÇOCUKLARIMIZ İÇİN SAĞLIKLA KUTLAYACAĞIMIZ BAYRAMLAR”

Losev2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, konuya ilişkin bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Biz, LÖSEV olarak çok büyük bir aileyiz. 25 yıldır maddi desteklerin yanında manevi olarak lösemi ve kanser ile mücadele eden hastalarımızın yanındayız. Bugün hep birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken tek dileğimiz, tüm çocuklarımızın sağlıkla kutlayacağı bayramlar” dedi.

Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda konser verdi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndaki 23 Nisan kutlamasına, çocuk müzisyenlerin performansı damga vurdu. Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası’ndan 45 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen mini konsere, yolcular ellerinde Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Konser
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Atatürk’ün manevi kızı Sabiha Gökçen’in adını taşıyan havalimanında 23 Nisan sürpriziyle karşılaşan yerli ve yabancı misafirler, konseri ilgiyle izledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği dünyanın tek çocuk bayramı 23 Nisan, tüm terminalde çocuklar, veliler, çalışanlar ve misafirleri eşliğinde kutlandı. 

2016 yılında kurulan Adalar Çocuk ve Gençlik Orkestrası, keman, viyola, çello ve kontrbas çalan toplam 60 çocukla çalışmalarına devam ediyor.

Konser2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu çocuklara emanet etti. Çocuklar, başkanlık koltuğuna oturmalarının ardından ilk talimatlarını verdi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreni, Osmangazi Belediyesi Başkanlık makamında da gerçekleşti. Başkan Aydın, koltuğunu, Şehit Jandarma Uzman Çavuş İlyas Genel İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Aktaş ile Kükürtlü Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Can Yardımcı’ya bıraktı. 

Osmangazi2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Çocuk Başkanlar Talimatlarıyla Alkış Aldı

Başkanlık koltuğuna ilk olarak 10 yaşındaki Zeynep Aktaş oturdu. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Aktaş, kendilerine böyle güzel bir bayram armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e de şükranlarını sundu. Başkan olarak ilk talimatlarını dile getiren Aktaş, şunları söyledi:

“Okullardaki zeminler kaygan olabiliyor. Kendi okulum ve diğer tüm okullardaki kaygan zeminlerin değiştirilmesini istiyorum. Spor tesislerinin sayılarının arttırılması gerekiyor. Hayvanlara şiddet uygulayanlara verilen cezaların arttırılmasını düşünüyorum. Her sokağa sokak hayvanları için mama ve su kapları bırakılsın. Okullara öğrencileri korumaları için güvenlikler konulmasını ve okul bahçelerine parklar yapılasını istiyorum. En önemli isteğim de durumu olmayan kişilere yardımlarda bulunulmalı ve erzak paketleri dağıtılmalı.”

Çocuk Başkan Zeynep Aktaş, Osmangazi Belediye Başkanlığı’na seçilen Erkan Aydın’a yeni görevinde başarılar dilemesinin ardından, başkanlık koltuğunu, 11 yaşındaki Can Yardımcı’ya bıraktı. Başkanlık koltuğunu Erkan Aydın’dan bir günlüğüne devralan Can Yardımcı da tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Başkan olarak talimatla veren Yardımcı, şunları dile getirdi:

Osmangazi
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

“Boş araziler, spor kompleksleri yapılarak değerlendirilmeli. Okullarda sportif etkinlikler düzenlenmeli. Sokak hayvanlarının daha güzel şartlarda yaşamaları adına büyük barınaklar yapılmalı.”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu kendisini ziyaret eden çocuklara bıraktı. 

Başkan Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocukları ağırladı. Çocuklar, Seçer için hazırladıkları hediyeleri takdim etti. Hediyeler için teşekkür eden Seçer, başkanlık koltuğunu çocuklara bıraktı, onlardan gelen talepleri dinledi.

Secer 1
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Başkan Seçer, şöyle konuştu:

“23 Nisan bize demokrasiyi, millet iradesini, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ifade ediyor. Birçok bir millet için olması gereken değerleri taşıyan bir gün. Ama bugünün çocuklarımız için asıl önemli dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması. Bunu da Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Bundan on yıllarca yıl önce çocuklarımızı bizim bugünkü hassasiyetimizden çok daha öte hassasiyetle düşünmüş ve sizlere armağan etmiş. Atatürk’e minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.”

“MÜFTÜ DERESİ YAŞAM VADİSİ YAPACAĞIZ” 

Çocuklardan gelen taleplere de yanıt veren Seçer, çocuklara ve Mersin halkı için 500 dönümlük bir park yapacaklarını belirterek, “Sizlere Müftü Deresi Yaşam Vadisi yapacağız. Orada da bazı fonksiyonlara yer vereceğiz” dedi. 

Secer2 1
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Çocuklardan birinin ‘Şehir Müzesi’ istemesi üzerine Seçer, Taş Bina’nın restorasyonunun sürdüğünü ve yakın zamanda Mersin’e bir kent müzesi kazandıracaklarını söyledi. Kütüphaneleri çok önemsediklerini de belirten Seçer, kent genelinde 12 okuma salonun hizmette olduğunu ve bunların sayısını artırmak için çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çocukların kentte söz sahibi olabilmeleri için hayata geçirdikleri ‘Çocuk Meclisi’ hakkında da konuşan Seçer, bu uygulamayı demokrasi bilincini küçük yaştaki çocuklara aşılamak için daha da önemsediklerini vurguladı.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları dolayısıyla koltuğunu 12 yaşındaki Ata Daş’a devretti. Çocuk Başkan Daş, Güner’e, teknoloji merkezi, halk lokantası, oyun alanı ve paten parkı ve hayvanlar için barınak yapılmasını istedi.

TBMM’nin açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Çankaya Belediye Başkanlığı makamında devir teslim töreni yapıldı. Güner, koltuğunu 12 yaşındaki Ata Daş’a devretti. Güner’den görevi devralan çocuk başkan Daş, şöyle konuştu:

Cnky
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

“Öncelikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bize armağan ettiği için teşekkür ediyorum. Bir de Çankaya Belediyesi’nin genç başkanı Hüseyin Can Başkanımıza, bugün bana koltuğunu devrettiği için teşekkür ediyorum. Çankaya’da birlik ve beraberliğin ön planda olması için hep beraber çok çalışacağız.”

Daş, “Genç arkadaşlarıma teknoloji merkezi, halk lokantası, oyun alanı ve paten parkı ve hayvanlar için barınak yapılmasını istiyorum.” dedi.

Huseyin can
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Daş’ın isteklerini karşılayacak projeleri hazırlayacaklarını dile getiren Güner, “Burası Çankaya Belediyesi. Cumhuriyetin başkenti Ankara. Ankara’nın kalbi Çankaya. Benim 20 günlük mazim var Çankaya Belediyesi’nde. Şimdi 23 Nisan sebebiyle koltuğu adını Atamız’dan sana devrediyorum. Ben çok mutluyum. Umuyorum ki siz de gelecekte yarının daha nitelikli kadroları olarak Atamıza layık bir şekilde bu ülkeyi yöneteceksiniz.” diye konuştu.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında ilçe meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sundu.

Kartal Meydanı’nda yer alan Atatürk Anıtı önünde 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen törene Başkan Yüksel, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç, CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, siyasi parti temsilcileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı. 

Ceelenk
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Başkan Yüksel ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kıraç Atatürk anıtına çelenk sundu. 

Manavgat Belediyesi tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı devam ediyor. Program kapsamında düzenlenen uluslararası dans gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.

Kutlama programına, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’yı temsilen başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri katıldı. AKM Meydanı’nda yapılan kutlama programında, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Ukrayna, Brezilya ve Türkiye’den katılan ekipler, kendi uluslarını temsil eden dans gösterileri sahneledi.

Manavgat
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Manavgat Belediyesi, çocukların bayram coşkusunu dolu dolu yaşayabilmesi için AKM Meydanı’na yüz boyama etkinliği düzenledi; pamuk şeker dağıttı; alana şişme oyun grubu kurdurdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını çocukların gönüllerince eğlenebilmesi için özenle hazırladıklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, “Atamızın bizlere emaneti olan geleceğimizin teminatı çocuklarımız, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.

Mngt
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Onların bayramı yaşayabilmesi, yüzünün gülmesi ve dünya çocuklarıyla bir araya gelmesi bizleri de oldukça mutlu etti. Bizler, onların her zaman yanında olacağız ve çalışmalarımızı onların daha mutlu olacağı bir kent yaratma amacıyla gerçekleştireceğiz. Tüm çocuklarımızın günü kutlu olsun. Çocuklarımızın kavga, acı ve gözyaşı görmeyeceği bir dünyada yaşamasını temenni ediyor, hepsine mutlu ve güzel bir gelecek diliyorum” dedi.

Çiğli Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Çocuk Karnavalı renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Konuşmasını çocuklarla birlikte yapan Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “23 Nisan’lar kapalı alanlarda değil, büyük statlarda kutlanacak. O günlere az kaldı. Çocuklarımız yalnız değil, hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmeyene kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Cigl
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Kaymakamlığın düzenlediği törene katıldıktan sonra İsmail Rahmi Karadavut İlkokulu’ndaki etkinlikleri izleyen Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, 23 Nisan konulu yarışmalarda dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi. Başkan Yıldız daha sonra Çiğli Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 23 Nisan Çocuk Karnavalı’na katıldı.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar tarafından etrafı sarılan Yıldız, “Umarım ilerleyen yıllarda 23 Nisan’ları kapalı spor salonlarında değil de benim çocukluğumda yaşadığım gibi büyük statlarda kutlarız. Bizim iktidarımızda bu gerçekleşecek, o günlere az kaldı. O güne kadar Çiğli’de hiçbir çocuğu yalnız bırakmayacağız” diye konuştu.

Cigli
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

BAŞKAN YILDIZ: “ÇOCUKLARIMIZA İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ”

Miniklerin salladıkları Türk bayrakları ve “Onur Başkan” tezahüratları arasında konuşmasını sürdüren Başkan Yıldız, “23 Nisan 1920’nin üzerinden tam 104 yıl geçti. Atatürk, bağımsızlık mücadelesinin merkezi meclisi kurarken, Cumhuriyeti ve ulusal egemenliğin gücünü çocuklarımıza teslim etti. Sizlere güvendi ve inandı. Bizler de sizlere inanıyoruz. Çok çalışarak ülkemizin geleceğini sizler aydınlatacaksınız. Biz de sonuna kadar sizin yanınızda olacağız. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bizlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun” dedi.

Cilii
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

SMA HASTASI DORUK’A MORAL ALKIŞI

Başkan Onur Emrah Yıldız, salonu dolduran çocuklarla birlikte Çiğlili SMA hastası minik Doruk Çukurcu’ya selam gönderdi. Doruk’un verdiği mücadeleyi çocuklara anlatan Başkan Yıldız, onlardan Doruk’a sahip çıkma sözü alırken; tüm salon Doruk’a dakikalar süren bir moral alkışıyla destek verdi.

Çocuklar; halk oyunları, dans gösterileri ve sportif yarışmaların düzenlendiği karnavalın ardından Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda sahnelenen ‘Sağlıklı Yaşam Sokağı’ adlı oyun ile gönüllerince eğlendi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Marmaris’te coşkuyla kutlandı. Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklerle hem çocuklar hem de büyükler gönüllerince bir bayram geçirdi.

TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümünün kutlandığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Marmaris’te büyük bir coşku yaşandı.

Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. 59. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası dolayısıyla Armutalan Atatürk Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunumunun ardından Amfi Tiyatro’da düzenlenen resmi kutlama etkinliklerine geçildi. İlçe Kaymakamı Nurullah Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Fatmagül Yörük, Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Murat Çam ve çok sayıda vatandaşın izlediği törende çocuklar birbirinden güzel gösterilerini sundu. Törende, 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Marmaris
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Günler öncesinden caddeleri Türk bayrağı ve Atatürk posterleriyle süsleyen Marmaris Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikler ise saat 12.00’de başladı. İlk olarak Belediye Yüzme Havuzu’nun bahçesinde çocuklar için bir eğlence düzenlendi. Başkan Ünlü’nün de katıldığı etkinlikte sihirbaz gösterileri, yüz boyama, animasyonlarla çocuklar gönüllerince eğlendi. 

Mrmris
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

ATATÜRK BÜSTÜ AÇILDI

Siteler Mahalle Muhtarı Gülizar Pekpak ve mahalle sakinlerinin birlikte düzenlediği etkinlikte ise muhtarlık binası önüne yaptırılan Atatürk Büstü’nün açılışı yapıldı. Kaymakam Nurullah Kaya ve Başkan Ünlü’nün de katıldığı şenlikte çocuklarla birlikte bayram pastası da kesildi. Kutlamaların bir diğer adresi de Burunucu Macera parkı oldu. Burada da palyaçolar, animasyonlar eğlenen çocukları ziyaret eden Ünlü, bayramlarını kutladı. 

CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen kutlama programında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Biz çocuklar için bayram diyoruz, bayramlarını kutluyoruz. Ama galiba bu ülkede bazı çocukların bayramı olmadığını da bugün dile getirmemiz gerekiyor” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında CHP İzmir İl Başkanlığı, kutlama  programı düzenledi.CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan ve CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan’ın Konak ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP YDK Üyeleri Özkan Tice ile Ekincan Aksoy, CHP’li ilçe belediye başkanları, partinin İzmir ilçe başkanları ile il ve ilçe yöneticileri ile partililer katıldı.

Izmir
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı



“1920’DEN SONRA AYDINLIK VE GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE DOĞMUŞTUR”

Programda konuşan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bu Bayram gelecek güzel günlerin habercisi olsun. Zor günlerden çıkışımızın ışığı ve yeniden umudun yeşerdiği bu baharda, aydınlık güneşimiz olsun. Bugün, Türk milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin milletin iradesine teslim edildiği ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Aziz milletimizin yokluklar ve güçlükler içerisinde milli mücadelede gösterdiği azim ve kararlılık, bugünkü mücadelemizin daha çağdaş bir Türkiye için ortaya koyduğumuz çabanın da ilham kaynağıdır.

Izmir2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Ulusal egemenlik, ulusun namusu ve şerefidir. 23 Nisan 1920 tarihi sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi değil, kurulma aşamasında olan genç Cumhuriyetimizin demokrasiyle tanışması ve demokrasiye geçişin ilk adımıdır. Milletimizin üzerindeki kara bulutlar, Gazi Meclisimizin kurulmasıyla dağılmaya başlamıştır. Ateşkes anlaşması adı altında, işgale direnmeyen zamanın saray hükümetine ve İzmir’in işgaline ses çıkaramayan işbirlikçilere karşı, milletin sesi ve direnişin simgesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi. Kuruluş ilkeleri, bizlere önce milli mücadeleyi kazandırmış, bu zafer sonrasında cumhuriyet ile taçlandırılarak tam bağımsızlık ilan edilmiştir. 23 Nisan 1920’den sonra bu millet karanlık ve makus talihini yenmiş, aydınlık ve güçlü bir Türkiye doğmuştur. O günkü kararlılık ve azim, bugünkü güçlü cumhuriyetimizin temel taşıdır” dedi.

Osmangazi Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kortej programı hazırladı. Çocuklarla Atatürk Heykeli’ne çelenk sunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, daha sonra Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile süslenen Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortej yürüyüşüne katıldı.

TBMM’nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Osmangazi’de büyük coşkuyla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayram için ilk olarak Başkan Aydın, çocuklarla Atatürk Heykeli’ne çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Zafer Plaza Meydanı’nda binlerce vatandaşın katılımıyla tören düzenlendi.

1 3
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Cengiz Çelikten ve meclis üyelerinin de katıldığı törende konuşan Başkan Aydın, şunları söyledi:

“BU BAYRAMDA ÇOCUKLARIMIZIN NE KADAR DEĞERLİ OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA HATIRLADIK”

Osmangazi Belediyesi olarak günler öncesinden başlattığımız 23 Nisan kutlamalarımız devam ediyor. Az önce çocuklarımızla birlikte Atamızın heykeline çelenk sunduk. Oradaki vatandaşlarımız bize, ‘Çocukluğumuzu hatırlattınız, anılarımızı tazelediniz’ diyerek teşekkür ettiler. Tam 104 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak büyük kurtuluş savaşını o meclisten idare ederek savaşta bile kapatmayarak ardından Cumhuriyeti ilan edip tam bağımsızlığımızı bizlere armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.

Bursa
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Büyük önder, o gün bir vizyon çizdi. Dünyada hiçbir ülkede olmayıp tek olan bir bayramı çocuklara hediye etti. 19 Mayıs’ı da gençlere hediye etti. Bunda büyük bir ileri görüşlülük, vizyon ve geleceğimizi emanet ettiği çocukların ne kadar değerli olduklarını bilmeleri ve ona göre yetiştirmemiz gerektiğini asla unutmamamız için ilan etti. O yüzden bu bayramda çocuklarımızın, yani geleceğimizin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırladık. Umarım onlarla birlikte muasır medeniyetler seviyesine ulaşma arzusunu bizlere emanet edilen bu görevi hep birlikte daha iyi yapacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

İstanbul Valisi Gül’ün Yasak Kararını Açıkladığı Taksim’de 1 Mayıs Kutlamasına Makamına Oturan Çocuk İzin Verdi

Anayasa Mahkemesi’nin 5 ay önce verdiği hak ihlali kararına rağmen Taksim Meydanı yine 1 Mayıs kutlamalarına kapatıldı. İstanbul Valisi Davut Gül, “1 Mayıs 2012 yılında itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolaysıyla Taksim bu anlamda bu tür etkinliklerin tamamına kapalı” dedi. Ancak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle makamına oturan ilkokul öğrencisi Derin Mina Koç, “1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına izin verecek misiniz” sorusunu “İzin veririm tabii ki” yanıtını verdi. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu da bu yanıtı paylaşıp, “Sevgili Derin, 1 Mayıs günü seni ve arkadaşlarını da ailelerinizle birlikte Taksim’e bekleriz” diye yazdı.

Vali 2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

İSTANBUL VALİSİ GÜL, TAKSİM’DE 1 MAYIS’A YASAK KARARINI AÇIKLADI

Anayasa Mahkemesi 5 ay önce, Taksim’de kutlama yapılmasının engellenmesinin “Anayasa’nın 34. maddesinde güvence altına alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının engellenmesi” olduğuna karar vermişti. Bu kararı da anımsatan DİSK ve KESK, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için valiliğe başvurmuştu.

Vali2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

İstanbul Valisi Davut Gül, bu başvuruya yanıtı 23 Nisan etkinlikleri sırasında verdi. Gül, “1 Mayıs 2012 yılında itibaren Taksim’de kutlanmıyor. Dolaysıyla Taksim bu anlamda bu tür etkinliklerin tamamına kapalı. Biz başta DİSK, KESK ve benzeri kuruluşlar olmak üzere talep eden herkesle konuştuk. Taksim’de bu sene olmayacağını kendilerine izah ettik” dedi

Marmaris’teki 23 Nisan kutlamaları düzenlenen çocuk korteji ile sona erdi.

Marmaris Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleyen Marmaris Belediyesi çocukların katılımıyla bir de kortej gerçekleştirdi. Ketenci Otel önünde başlayıp 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda sona eren bayram kortejinde, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Neslim Eski, Belediye Başkanı Acar Ünlü, İlçe Jandarma Komutanı J. Yarbay Murat Çam, CHP Marmaris İlçe Başkanı Ömer Bozdemir ve çok sayıda vatandaş da çocuklara eşlik etti.

Marmrs
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Animasyon karakterleriyle birlikte ellerinde bayraklar ve balonlarla yürüyen çocuklar, 23 Nisan şarkılarını hep bir ağızdan söyledi. Çocuklara eşlik eden Belediye Başkanı Acar Ünlü, “Birbirinden güzel etkinliklerle bayramımızı coşkuyla kutladık. Bu coşkuya ortak olan tüm çocuklarımıza ve büyüklere teşekkür ediyorum. Egemenliğimizin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunu bir kez daha kutluyor; Ulu Önderimiz Atatürk’ü sevgiyle anıyorum” dedi.

Yürüyüşün ardından gerçekleştirilen 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda Aksaz Bandosu’nun konseriyle kutlamalar sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ataşehir’de coşkuyla kutlandı. Atapark’ta gerçekleştirilen 23 Nisan Şenliği’nde çocukların bayram sevincini paylaşan Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, kutlamaya eşi Elif Duygu Adıgüzel ve kızları Algı ile birlikte katıldı.
Atasehir
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Başkan Onursal Adıgüzel,günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında şunları söyledi:

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın sevincini hep birlikte büyük bir coşkuyla yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bu özel günü layıkıyla kutlamak, hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak için birbirinden eğlenceli etkinlikleri özenle hazırladık ve çocuklarımıza sunduk. 100 yaşına gelen Cumhuriyetimiz, bayrağımız ve vatanımız bundan sonra da yüzlerce yıl daha yaşamaya devam edecek. Bize düşen görev, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çocuklarımıza daha güzel ve refah içerisinde bir gelecek sunmaktır. Bunun için hep birlikte çok çalışıyor olacağız. Tüm çocuklarımızın bayramını kutluyor ve iyi eğlenceler diliyorum.”

Ataşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu sihirbaz gösterisinden kostümlü animasyonlara, sanal gerçeklik ve oyun alanlarından şişme oyun parkurlarına, kukla tiyatrosundan ahşap oyun atölyesine kadar birçok farklı etkinlik, çocukların ilgi odağı oldu.

Atshr
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Ataşehir Belediyesi, etkinlik alanında pamuk şeker ve patlamış mısır stantları kurarak, çocuklara ikramlarda da bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı çeşitli etkinliklerle kutladı. Gençlik Parkı’nda düzenlenen Çocuk Festivali’nde çocuklar ve aileleri yarışmalardan konserlere, korodan yüz boyamaya, Karagöz Konserde konulu tiyatro gösterisinden balon kortejine kadar pek çok etkinlikle keyifli anlar geçirdi. Kentin dört bir yanı Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılırken metro istasyonlarında kutlama anonsları yapıldı.
Ankara 2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı Başkentte birbirinden renkli etkinliklerle kutlandı.

“ÇOCUKLAR ÇEŞİTLİ ETKİNLİĞİ BİR ARADA BURADA YAŞAMIŞ OLDU”

Gençlik Parkı’nda düzenlenen “Çocuk Şenliği”nde çocuklar ve aileleri, yarışmalardan konserlere, korodan yüz boyamaya, halk oyunlarından Karagöz Konserde konulu tiyatro gösterisine, pamuk şeker ikramından balon kortejine kadar pek çok etkinlikle keyifli anlar geçirdi.

Ankra
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Sanat Toplulukları Şube Müdürü Şenay Yılmaz, “23 Nisan’ı bu sene de tüm hafta olarak kutluyoruz. Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı olarak 3 gündür Ankara’nın her yerinde 23 Nisan’ı çocuklarla beraber coşkuyla kutlamaya çalışıyoruz. Bugün de burada Çocuk Şube Müdürlüğümüzle beraber çocuklarımız için bir çocuk şenliği düzenledik. Gün boyu burada çok keyifli aktivitelerle eğlendiler. Öncelikle burada bando ekibimizle beraber balon korteji yaptık. Korteje katılanlarla animasyon gösterileri yaptık. Atölyelerimizde yüz boyama etkinliği yapıldı. Kreşlerde olan çocukların gösterileri düzenlendi. Çocuklar çeşitli etkinliği bir arada burada yaşamış oldu” dedi.

Ankr
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

NOSTALJİ TRENİ YOLCULARLA BİRLİKTE SEFERE ÇIKTI

Kentin dört bir yanı Türk bayrağı ve Atatürk posterleri ile donatılırken metro istasyonlarında kutlama anonsları yapıldı. 1997 yılında hizmete açılan ve Ankara Metrosunda kullanılan Türkiye’nin ilk bombardier metro vagonu Macunköy Metro İşletme Müdürlüğünden hareket ederek Koru Metro İstasyonu ve Sincan-OSB Törekent güzergâhında dolaşarak yolcularla birlikte sefer düzenlendi.

Anlkraaa
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

EGO Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülkemizin dört bir yanında coşkuyla kutlanan önemli bir bayramdır. Başkentte yaşayan çocuklarımız için etkinlik planladık onların sevinç ve coşkusuna ortak olmak istedik. 1997 yılında hizmete açılan ve Ankara Metrosunda kullanılan bombardier metro vagonları Türkiye’nin ilk metro olma özelliği taşıyor. 2018 yılında servisten kaldırıldı ve 2021 yılında trenlerin dışını grafiti, iç kısmını da Türk bayrakları ve balonlarla süsledik.

Buda büyük bir ilgi gördü. Bugün Kent Orkestrasının seslendireceği mini konser ile güzel bir yolculuk yaptık. Yolcuğumuz Macunköy Metro İşletme Müdürlüğünden başlayarak Koru metro İstasyonu ve Sincan Organize Sanayi Bölgesi yönünü dolaşarak yolcularla birlikte bir tur yaptık. Çocukların 23 Nisan ile ilgili yaptıkları resimlerde trenlerimizde sergileniyor. Diğer trenlerimizin tutamaçlarında da resimler yer alıyor” dedi.

Avcılar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Avcılar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerde çocuklar bayramın tadını doyası çıkardı.

Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Çocukları, bir ülkenin geleceği olarak gördüğü için bu önemli günü de çocuklara hediye eden Atamızın bizlere duyduğu bu güven ve sevgiye her zaman layık olacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Avcilar
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan coşkusu Avcılar’da günler öncesinden başladı; ilçenin dört bir yanı, Avcılar Belediyesi tarafından bayraklarla süsledi. Kutlama programının ilk adresi Avcılar Hükumet Konağı ve  Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenleri oldu.

Avcılar Belediyesi’nce Halide Edip Adıvar Parkı’nda düzenlenen çocuk şenliğine binlerce çocuk katıldı. Gün boyu düzenlenen etkinlik ve atölyelerde çocuklar bayramın tadını doyasıya çıkardı.

Avclar2
23 Nisan Tüm Türkiye'de Coşkuyla Kutlandı

Kutlamaların bir diğer adresi ise Avcılar Marmara Caddesi oldu. Atatürk Anıtı önünde ellerinde bayraklarla buluşan Avcılarlı vatandaşlar, fener alayı düzenledi.

Etkinlikler, Halide Edip Adıvar Parkı’nda düzenlenen büyük konserle devam etti. Ünlü şarkıcı Irmak Arıcı’nın sahne aldığı geceye katılan binlerce vatandaş unutulmaz bir gece yaşadı.

“23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN!”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz