19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Çeşme’de 19 Mayıs Coşkusu Fener Alayıyla Katlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünde Çeşmeliler ellerindeki Türk bayrakları ve fenerlerle yürüdü. Fener alayı yürüyüşüne katılan Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Atatürk’ün kurduğu, bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyet’e ne katabiliyorsak, bir tuğla ekleyebiliyorsak, geleceğimizi daha iyi yapmak için ülkemize yakışır yarınları hep birlikte inşa etmek için katılımcı bir anlayışla daima dayanışma içinde kadınıyla, genciyle, yaş almışıyla, çocuklarla bir arada yol yürüyebilirsek gerçekten fark yaratabiliriz” dedi.

19 mayıs tüm yurtta coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler kapsamında, vatandaşlar Çeşme Mehmetçik Parkı’nda toplanarak İnkılâp Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na uzanan fener alayına katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin de yer aldığı fener alayı yürüyüşünde Çeşmeliler ellerindeki Türk bayrakları ve fenerlerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının 105’inci yıl dönümünü kutladı.

“Bir arada yol yürüyebilirsek gerçekten fark yaratabiliriz”

Cesme2
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Fener alayı yürüyüşünün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlara seslenen Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Biliyorsunuz, seçim döneminden de fark edeceksiniz ki daima yürüyüşlerimizde ve buluşmalarımızda çocuklarımızın varlığını çok önemsiyorum. Çünkü onlar bizlerin geleceği, asla gocunmam çocukların arkasından yürümekten, onların fikirlerini almaktan. Hiçbir zaman ‘çocuktur nereden bilecektir’ deyip düşüncelerini geriye atmam. Her zaman gençlerin düşüncelerine öncelik vermemiz lazım. Çünkü geleceğimizi aydınlık yarınlara taşıyacak olan onlardır. Bizler tecrübelerimizi onlara aktaracağız ama onların bizleri yürüttüğü izden de yürümeye dikkat edeceğiz. Çünkü geleceğimiz onlar.

Atatürk’ün kurduğu, bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyet’e ne katabiliyorsak, bir tuğla ekleyebiliyorsak geleceğimizi daha iyi yapmak için ülkemize yakışır yarınları hep birlikte inşa etmek için katılımcı bir anlayışla daima dayanışma içinde kadınıyla, genciyle, yaş almışıyla, çocuklarla bir arada yol yürüyebilirsek gerçekten fark yaratabiliriz. Bayramımız kutlu olsun, iyi ki varsınız. Cumhuriyetimize, özgürlüğümüze yakışır daha nice bayramlarda bir arada olmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.

Cesme1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Başkan Denizli’den Filenin Sultanları’na Övgü

A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın Antalya’da oynadığı FIVB Milletler Ligi’nin dördüncü maçında Fransa karşındaki 3-0’lık galibiyetini hatırlatarak sözlerini sürdüren Denizli, “Filemizin Sultanları maçlarını kazandılar. Ülkemize yakışır şekilde kadınlar fark yaratmaya devam ediyorlar. Kadınların yürüdüğü izden de biz de onları takip ediyoruz. Filemizin Sultanları nezdinde bütün kadınların öncelikli olduğu nice yarınlar diliyorum. İyi ki varsınız, iyi ki buradasınız. Bayramımız kutlu olsun, nice bayramlara” diye konuştu.


Kupa 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs Gençlik Kupası’nda Gençler Kıyasıya Yarıştı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirdiği 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları tamamlandı. Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) resmî yarış statüsüne sahip etkinlikte dokuz ayrı dalda madalyalar sahiplerini buldu.

Uluslararası atletizm standartlarına sahip İBB Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti’nde iki gün boyunca düzenlenen 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları, bugünkü final müsabakalarının ardından sonlandı.

Genclik1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Dereceler Resmi Kayıtlara Geçti

Bayram coşkusunu atletizm heyecanıyla buluşturmayı amaçlayan 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışları, bu yıl ilk kez düzenlendi. 12-19 yaş arası lisanslı atletler, koşu, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun atlama, üç adım atlama, gülle atma, disk atma, çekiç atma ve cirit atma dallarında yarıştı.

Genclik
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Yarışmalar, Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) hakemlerinin gözetiminde ve TAF Yarışma Talimatı ve Dünya Atletizm Birliği (WA) kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildi. Yarışta elde edilen dereceler sporcuların ulusal karnesine eklendi.

Genclik3
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

22 Kategoride Kıyasıya Mücadele

Dört farklı yaş grubunda olmak üzere toplam 22 kategoride düzenlenen yarışlarda yaklaşık 250 sporcu madalya mücadelesi verdi. Olimpizm ruhunu pekiştirmeyi amaçlayan 19 Mayıs Gençlik Kupası Atletizm Yarışmaları’nda geleceğin yıldızları kıyasıya mücadele etti.

Günün yarışmalarının tamamlanmasının ardından kategorilerinde ilk üçe giren sporculara madalyaları takdim edildi.

Kupa2
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Şişli’de gençler 19 Mayıs Coşkusunu Yaşadı

İstanbul’da Şişli, Beşiktaş ve Beyoğlu Belediyeleri, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” dolayısıyla gerçekleştirilen “Hep Birlikte 19 Mayıs Gençlik Festivali”nde bir araya geldi. Maçka Demokrasi Parkı’nda festivale katılan binlerce genç, Duman konseriyle 19 Mayıs coşkusunu doyasıya yaşadı

Sisli 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Şişli’deki etkinlikler, ‘Şişli Genç Fest’ adıyla yapılırken, 19 Mayıs kutlamalarının adresi ise Maçka Demokrasi Parkı oldu. Festival alanındaki gençlere yönelik spor ve sanat dolu etkinlikler gün boyu renkli görüntülere sahne oldu.

Şişli Genç Fest ” ​

Şişli Genç Fest için özel olarak oluşturulan etkinlik alanında Şişli Belediyesi’nin hocaları eşliğinde yoga ve pilates etkinlikleri yapıldı. Ayrıca gençler, halat ve ip atlama yarışmalarının yanı sıra voleybol, ayak tenisi, langırt ve masa tenisi oynayarak eğlenceli ve heyecanlı anlar yaşadı.

Festival alanını ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Şahan da gençlerin bu heyecanına ortak oldu.

Sisli2 2
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Duman Sahne Aldı 

Etkinliklerin finalinde ise Duman grubu sahne aldı. Duman, binlerce hayranıyla birlikte en güzel şarkılarını seslendirdi. Alanı dolduran çok sayıda kişi doyasıya eğlendi. 

Şahan: Daha coşkulu kutlayacağız 

Konser önceesi sahneye gelen Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak, “Şişli’de önümüzdeki dönem milli bayramları daha büyük coşkuyla kutlayacağız. Daha büyük kalabalıklarla kutlayacağız.” dedi. Konuşmasının ardından Şahan, Duman grubuna çiçek takdim etti.

Sisli1 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Spor ve Sanat Dolu Gençlik Bayramı

Ayrıca haftasonu Şişli Habitat Parkı’nda gerçekleşen programda ise Kalt Talk Şov ve DJ Anıl Can Özer’in performansları da büyük beğeni topladı.

Maçka Demokrasi Parkı ve Habitat Parkı’nda yapılan etkinliklerde de langırttan dart alanına, rodeo alanından gladyatör arenaya kadar birçok eğlenceli aktivite yer aldı. VR Station (Vincent Van Gogh Müzesi) ve PlayStation futbol turnuvası gibi etkinliklerle gençler eğlenceli dakikalar yaşadı.  

Sisli3 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Atatürk Evi Müzesi’ne Ziyaret 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla Maçka Sanat Parkı’nda düzenlenen resmi törende ise başta Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve Şişli Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya olmak üzere ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Başkan Şahan ve Kaymakam Kaya daha sonra Atatürk Evi Müzesi’ni de ziyaret ederek Atatürk büstüne çiçek bıraktı.

Kuşadası’nda 19 Mayıs Kapsamında Düzenlenen Yürüyüş, Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Kuşadası’nda, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Kutlama etkinlikleri kapsamında, Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen korteje binlerce vatandaş katıldı.

Kusadasi1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Renkli görüntülere sahne olan kortej, saat 17.00’de Kısmet Otel Kavşağı’ndan başladı. Atatürk Bulvarı üzerinde devam eden yürüyüşe, her yaştan binlerce kişi ile birlikte, Belediye Başkanı Ömer Günel, başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve çeşitli sivil toplum örgütleri katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan vatandaşlar, çalınan marşlar eşliğinde İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’na kadar yürüdü. Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi mezunlarının oluşturduğu Veteran Bandosu ise sergilediği performansla alkış topladı.

Kusadasi3
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

“Bu 100’den” danslı anlatı gösterisi 

Kuşadası, 19 Mayıs dolayısıyla “Bu100’den” isimli danslı anlatı gösterisine de ev sahipliği yaptı. Cumhuriyet devrimleriyle elde edilen kazanımlar ve bugüne kadar olan kültürel gelişmelerin, Türkiye’nin birçok yöresinden halk oyunlarıyla aktarıldığı gösteri ilgiyle izlendi.

Kusadasi
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Dans Topluluğu’nun gösterisinde İzmir İktisat Kongresi’yle ekonomide yapılan değişiklikler, Nazilli Basma Fabrikası’nın açılması ve köy enstitülerinin kurulmasını işleyen danslı anlatım sonunda, Başkan Günel, EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öcal Özbilgin’e teşekkür plaketi verdi.

Şehitkamil, 19 Mayıs’ı “Bayraklı Büyük Yürüyüş” ile Kutladı

Şehitkamil Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla “Bayraklı Büyük Yürüyüş” düzenledi.  

Sehitkamil
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs, tüm yurtta olduğu gibi Şehitkamil’de de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen “Bayraklı Büyük Yürüyüş” de Celal Doğan Parkı’ndan başladı, Şehitkamil Meydanı ve Koru Park’a kadar devam etti. Etkinliğin öncülüğünü ise Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz üstlendi. Başkan Yılmaz, vatandaşlarla yürüyerek, bayram coşkusunu paylaştı.

Yürüyüş sırasında, güzergâh üzerinde bulunan evlerdeki vatandaşlar bayram coşkusuna ortak oldu. Balkonlarına çıkan vatandaşlar, Türk bayrakları sallayarak ve alkışlarla yürüyüşe destek verdi. Etkinlik boyunca bando eşliğinde çalınan marşlar ve şarkılar, yürüyüşe ayrı bir renk kattı.  

Sehirkamil2
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Yürüyüşün sonunda varılan Şehitkamil Meydanı ve Koru Park, bayram kutlamalarının doruk noktasına ulaştığı yerler oldu. Burada, katılımcılar için özel bir program düzenlendi. Warm Up-DJ Zen, hazırladığı performans ile bayram coşkusunu zirveye taşıdı. 

Osmangazililer, İsrail’in Gazze’ye Saldırılarına Sessiz Kalmadı

 Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına katılan şarkıcı Haluk Levent, Filistin’de yaşanan soykırıma dikkat çekti. Ünlü şarkıcının isteği üzerine on binlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında, başta çocuklar olmak üzere tüm hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Haluk levent
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde, Filistin’de hayatını kaybeden çocuk ve gençler unutulmadı. Kutlamalar kapsamında Osmangazi Meydanı’nda konser veren Haluk Levent ve binlerce Osmangazili, bir dakikalık saygı duruşu ile Filistin’de yaşanan zulme sessiz kalmadı.

“Gençlerimiz, Filistin’deki soykırıma dur diyecektir”

Bursaa
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Konser öncesinde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ile birlikte sahneye çıkan Levent, yaptığı konuşmada, “Çok hassas günlerden geçiyoruz. Dünyanın dört bir yanında hiç olmasını istemediğimiz olayların yaşandığını görüyoruz. Ben Atatürk gençliğinin, onun gösterdiği yoldan ilerleyen gençlerimizin, dünyadaki zulme dur diyeceğine inananlardanım. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güzel gençleri olarak sizlerin, hiçbir şeyi görmezlikten gelmeden, etrafımızda yaşanan soykırımlara dur diyeceğinizi biliyorum. Bugün, yurt genelinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle coşku içerisinde kutluyoruz. Ancak, hemen yanı başımızda bu coşkuyu yaşayamayan on binlerce aile var. Atatürk gençliği olarak sizlerden bugün bir dakikalığına Filistin’deki soykırıma dikkat çekmek için saygı duruşunda bulunmamızı istiyorum” dedi.

Bursa1
Default

Haluk Levent’in isteği üzerine konser alanın dolduran on binlerce kişi, Gazze için saygı duruşunda bulundu. Haluk Levent’in bu duyarlı hareketi Osmangazililer tarafından uzun süre alkışlandı.

Kırşehir’de 19 Mayıs Kutlamaları Kapsamında Elif Doğan Konser Verdi

Kırşehir Cacabey Meydanı’nda düzenlenen “19 Mayıs Gençlik Konseri”nde Elif Buse Doğan sahne aldı.

Kirsehir1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Kırşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Kutlamalar kapsamında saat 20.00’de Valilik önünden kortej yürüyüşü başladı ve saat 20.30’da Cacabey Meydanı’nda “Grup Berceste” konserinin ardından sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.

Kirsehir 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

19 Mayıs etkinlikleri konserlerle sınırlı kalmadı. Bu kapsamda dün sabah saat 09.00’da Gölhisar Atatürk Yolu Köprüsü-Kılıçlı Köprüsü güzergahında Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Meclis üyeleri ve gençler, Kurtuluş Yürüyüşü’nde yer aldı.

Kirsehir2 1
19 Mayıs Tüm Yurtta Coşkuyla Kutlandı

Ekicioğlu, Kurtuluş Yürüyüşü’nün ardından Metin İlhan ile Ahi Stadyumu’ndaki 19 Mayıs resmi kutlama programına katıldı. CHP İl Başkanlığı tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu programına da katılan Ekicioğlu ardından Kadın Emek Pazarı’nın açılışını yaptı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz