Yüzde 18 KDV hayvanlar için yüksek!

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Er, “Önceki dönemlerde Sinop İl Özel İdaresi bize mama desteğinde bulunuyordu. Neredeyse son 1 yıldır mama desteği alamadık oradan. Dernek olarak bir gücümüz yok. Gücümüz bir yere kadar. Belediye sınırları içerisinde bir hayvanın tedavi edilmesi gerekiyorsa bunu bizim dernek karşılıyor. Mücavir alandan gelen bir köpeğin tedavisi yapılacaksa yine bizim dernek karşılıyor. Buna derhal bir çözüm bulunması gerekiyor. İl Özel İdaresi’nin aylık rutinler halinde bize mama desteğine devam etmesi gerekiyor” dedi.

18 kdv
Yüzde 18 Kdv Hayvanlar Için Yüksek!

Sinop Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aynur Er, derneklerinin maddi durumdan dolayı sokak hayvanlarına mama desteği yapamadığı belirtti. Dernek Başkanı Aynur Er, Sinop İl Özel İdaresi’nin önceki dönemlerde mama desteği verdiğini, fakat yaklaşık 1 senedir destek alamadıklarını söyledi.

“YÜZDE 18 KDV İNSANLIK İÇİN ÇOK YÜKSEK BİR RAKAM”

Sinop 1
Yüzde 18 Kdv Hayvanlar Için Yüksek!

Aynur Er, şöyle konuştu:

“Hepimiz evlerimizde can dostlarımızla birlikte yaşıyoruz. Onları doyurmak, beslemek bizim için bir külfet oluşturmuyor fakat biz dernek olarak sürekli insanların yaşamadığı yerlere gücümüzün yettiğince mama gönderiyoruz. Gönderdiğimiz mamalar çok, az mamalar değil. 10-20 paketle sınırlı mamalar değil. Toplamda çok ciddi rakamlar tutuyor. Yüzde 18 KDV insanlık için çok yüksek bir rakam ama hayvanların geçim kaynakları yok, hiçbir yerden gelirleri yok. Biz insanlar ve hayvan severler bakmak zorundayız.

Bunun için de yüzde 18 KDV çok yüksek bir rakam. Yüzde 1 gibi bir rakam olsa mama fiyatları da düşecek, daha çok hayvan beslenecek. Sokakta çok sayıda başı boş köpek var, biz bunun farkındayız. Bu durumdan biz de rahatsızız. Sosyal medyada görüyorum hayvanlar karton yiyorlar, kağıt yiyorlar, buldukları çöpten poşet yiyorlar. Bir tane sokak hayvanın karnından tahta parçası çıktı ve hayvan elimde öldü. Sokak hayvanları sorunu, sokak hayvanlarından kaynaklanmıyor. Sorun yine bizlerde, insanlarda. Bunun tek çözüm yolu kapsamlı bir kısırlaştırma faaliyeti. Bunu yaptıktan sonra ilerideki yıllarda üremenin bu kadar fazla olmayacağını hepimiz gözümüzle göreceğiz.

“UMARIM DEVLET BU POLİTİKAYI GÜNDEME GETİRMEZ”

Dernek olarak bi̇r gücümüz yok. Gücümüz bi̇r yere kadar"
Yüzde 18 Kdv Hayvanlar Için Yüksek!

Sokak hayvanlarını barınaklarına kapattınız diyelim. Türkiye’de hiçbir barınağın kapasitesi şu anda sokak hayvanlarını alacak kadar büyük değil. Biz Sinop’ta pilot uygulama başlatmıştık ama Kastamonu Orman Bölge’ye takıldı. Çok büyük bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık. Bütün ildeki, ilçelerdeki, köylerdeki köpekleri toplayıp orada rehabilite edip çok güzel üst düzey Türkiye’de bir ilk olabilecek uygulama başlatmaya çalıştık. Bütün projeleri hazırlandı fakat durdu. Hiçbir ağaç kesmeyeceğimizi belirtmemize rağmen ormandan izin çıkmadı.

Böyle yaşam alanları oluşturarak ve yoğun bir kısırlaştırma faaliyeti yürüterek önümüzdeki yıllarda hiçbir köpek sorununun kalmayacağına eminim. Devlet çip uygulamasını çıkardı, çok güzel bir çalışmaydı fakat çipletmeye insanlar para ayırmadığı için köpeklerini bir anda bıraktılar. Biz o dönem sokaktan cins köpekler topladık. Çok bir işe yaramadığını düşünüyorum sadece kayıp bir köpeği bulmada faydası oluyor. Umarım devlet bu politikayı gündeme getirmez, yasa teklife geçmez. Dernekler olarak karşıyız, her zaman da karşı durmaya devam edeceğiz. Böyle bir uygulama olmaz. Dünya tarihinde dönem dönem yaşanmış bu toplayıp uyutma faaliyetleri hiçbir işe yaramamış ve halklar çok büyük sorunlarla karşılaşmış.

“DERNEK OLARAK BİR GÜCÜMÜZ YOK. GÜCÜMÜZ BİR YERE KADAR”


Önceki dönemlerde Sinop İl Özel İdaresi bize mama desteğinde bulunuyordu. Neredeyse son 1 yıldır mama desteği alamadık oradan. Dernek olarak bir gücümüz yok. Gücümüz bir yere kadar. Belediye sınırları içerisinde bir hayvanın tedavi edilmesi gerekiyorsa bunu bizim dernek karşılıyor. Mücavir alandan gelen bir köpeğin tedavisi yapılacaksa yine bizim dernek karşılıyor. Buna derhal bir çözüm bulunması gerekiyor. İl Özel İdaresinin aylık rutinler halinde bize mama desteğine devam etmesi gerekiyor. Biz bu mamaları alıp direk köylere gönderiyoruz. Direk oradaki aç hayvanlar besleniyor. Hiç değilse karınlarına yemek giriyor. Ricam, tekrar mama tedarikine devam etmeleri.”

HAYVANLARI KORUMA KANUNU

Madde 1- Bu Kanunun amacı; hayvanların rahat yaşamlarını ve hayvanlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır… devamı için tıklanıyın.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz