CHP’li Seyit Torun’dan Erdoğan’a 27 Saniyelik Mesaj

Seyit Torun, Siz Bu Videoyu İzlerken Geçen 27 Saniyede Saray’da Bir Emekli Maaşı Kadar Masraf Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı Bütçesi Bir Önceki Yıla Göre Yüzde 93 Arttı

22 Aralık Cuma günü TBMM Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kurumların 2024 bütçesi görüşüldü. Cumhurbaşkanlığı için ayrılan 12,3 milyar TL’lik bütçe, Genel Kurul’da onaylanmasının ardından kesinleşti.

En önemli gider kalemi “mal ve hizmet alımları” oldu, Cumhurbaşkanlığının mal ve hizmet alımları için 2024’te 6 milyar 931 milyon TL ödenek ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığının mal ve hizmet alımı bütçesi, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere, dokuz bakanlığın mal ve hizmet alımı bütçesini de geride bıraktı.  

Seyit torun'dan saray'a 27 saniyelik mesaj
Seyit Torun’Dan Saray’A 27 Saniyelik Mesaj

Cevdet Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 Yılı Bütçesi 12 Milyar 283 Milyon 843 Bin Olarak Öngörülmüştür.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı 2024 yılı bütçe görüşmelerinde; “Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı harcaması 5 milyar 363 milyon 434 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 yılı bütçesi 12 milyar 283 milyon 843 bin lira olarak öngörülmüştür” dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen 726 bin afetzedenin barınmasını sağladığını kaydeden Yılmaz, “2024 yılında Başkanlık başta çocuk ve gençler olmak üzere toplumun birçok kesimine yönelik dinî konularda aydınlatma ve rehberlik yapmaya, çalıştay ve ilmi toplantıların icrasına, kurban, hac hizmetlerine, yurt içindeki faaliyetlerinin yanı sıra yurt dışında din hizmetleri ve din eğitimi ile ilgili işlerini yürütmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI’NIN 2022 YILI HARCAMASI 5 MİLYAR 363 MİLYON 434 BİN LİRA OLARAK GERÇEKLEŞMİŞTİR”

Bütçe kanunu teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Genel Kurul’a geldi ancak yasa gereği Genel Kurul’da gelir azaltıcı veya gider artırıcı öneriler yapılamıyor. 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bütçe büyüklüklerinde değişiklik olmadan Genel Kurul’a geldi. Meclis’te çoğunluğa sahip iktidarın oylarıyla, teklif Meclis’e sunulduğu haliyle yasalaşacak.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz