Sabiha Gökçen’e yeni CEO

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın CEO olarak atandığını açıkladı.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG), Serhat Soğukpınar’ın CEO olarak atandığını açıkladı. 

İSG’den yapılan yazılı açıklamada, Serhat Soğukpınar’ın bugün itibarıya CEO olarak atandığını duyuruldu. Serhat Soğukpınar, kariyeri boyunca ulaşım sektörünün önde gelen firmalarında uzun yıllar üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Bu atamanın, Malezya Havalimanları Holding (MAHB) ile IC Holding arasındaki stratejik iş ortaklığının önemli bir parçası olduğu vurgulandı. Bu atamanın ve stratejik iş birliğinin, İSG’nin mevcut yönetiminin etkinliğini daha da artırması bekleniyor. 

Serhat sogukpinar
Serhat Soğukpınar

OPERASYONEL MÜKEMMELLİK YOLUNDA STRATEJİK İŞ BİRLİKTELİĞİ” 

Malaysia Airports Holdings Berhad Grubu’nun CEO vekili Mohamed Rastam Shahrom, konuyla ilgili açıklamasında, “Soğukpınar’a ‘Aramıza hoş geldin’ diyoruz. Kendisinin ataması, Malezya Havalimanları ve IC Holding arasındaki stratejik iş birliğinin başlangıcı niteliğinde. IC Holding’in havalimanı işletmeciliği konusundaki engin tecrübesi ile hizmette mükemmellik ve sürdürülebilir başarıyı elde etme hedeflerimiz doğrultusunda çalışacağız. Bu iş birlikteliğinin ileriye dönük her iki taraf için de değer yaratmasını ve bizleri ortak hedeflerimize daha da yakınlaştırmasını umuyoruz” dedi. 

Sabiha
Sabiha Gökçen'e Yeni Ceo

Malaysia Airports ile hayata geçirdikleri bu iş birliği anlaşmasının Asya bölgesindeki yeni yatırımları açısından önemli fırsatlar sunduğuna ve IC Holding’in bu coğrafyadaki varlığını ve etkinliğini artırma potansiyeli taşıdığına işaret eden IC Holding CEO’su Murad Bayar ise konuyla ilgili açıklamasında şunları aktardı: 

“IC Holding, havalimanı işletmeciliği konusunda uzun yıllara dayanan tecrübesiyle havalimanı inşaatı ve yönetiminde küresel çapta saygın bir şirket konumunda. IC Holding’in farklı şirketlerinde uzun yıllara dayanan yönetim deneyimiyle Serhat Soğukpınar’ın yeni dönemde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yönetimine atanması da iki grup arasında bilgi birikim paylaşımı ve potansiyel iş birliği geliştirme konusunda stratejik bir adım özelliği taşıyor.” 

Soğukpınar, bir çok havalimanı projesinde aktif rol oynadı

Ankara Esenboğa ve Antalya havalimanlarında 20 yılı aşkın süre farklı kademelerde görev yapan Soğukpınar, 2015’ten 2019 yıllına kadar Antalya Havalimanı’nda CEO olarak görev aldı. IC Holding’deki görevi süresince çok sayıda projede yer alan Soğukpınar, İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminali, Antalya Havalimanı ikinci pist ve dış hatlar terminali ile Ordu-Giresun Havalimanı inşaatlarına da katkıda bulundu. Soğukpınar, halen aralarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi, Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletmesi, Kuzey Ege Otoyolu İşletmesi, İstanbul Lojistik Park Yatırım ve İşletmesi gibi kritik altyapı şirketlerinin yönetimini yapan IC Holding’de Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanlığı yapıyor. 

Sabihaa
Sabiha Gökçen'e Yeni Ceo

IC Holding, inşaat alanında İzmir Adnan Menderes Havalimanı dış hatlar terminali, Antalya Havalimanı ikinci pist ve dış hatlar terminali, Ordu-Giresun Havalimanı gibi projelere imza attı. Bulgaristan’da Varna ve Burgaz, Rusya’da Pulkova ve Suudi Arabistan’da Riyad havalimanlarını inşa eden grup ayrıca, son olarak Vietnam’daki Long Thanh Havalimanı’nın yapımı ihalesini kazandı. Operasyon açısından da Antalya Uluslararası Havalimanı’nı yöneten IC Holding, havalimanı işletmeciliği konumunu dünya çapında genişletmeyi hedefliyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (IATA: SAW, ICAO: LTFJ), Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul’un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye‘nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen’den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2003 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.

Sahibi Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) olan havalimanı, Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) tarafından işletilmektedir. 2023 Yılı İtibari ile IC Holding, Sabiha Gökcen Havalimanına ortak olacaktır.  Yer hizmetleri, operasyon, kargo ve güvenlik işlemleri kısa adı ISG olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım Yapım ve İşletme A.Ş. tarafından yürütülmektedir. 2017 yılında 31.385.841 yolcu, 219.656 uçak ve 50.868 ton kargo trafiğine ev sahipliği yapan Sabiha Gökçen Havalimanı, ülkenin en işlek ikinci havalimanıdır.

Airhelp.com tarafından, AirHelp Score 2019 kapsamında 40’tan fazla ülkeden 40 binden fazla yolcunun katıldığı ankette elde ettiği 10 üzerinden 7,93 puanla dünyanın en iyi 29. havalimanı seçildi.

Havalimanının ikinci pisti 25 Aralık 2023’te’te açılmıştır. 2. pist açıldıktan sonra ilk pistin bakıma alınması planlanmaktadır. Havalimanı, 2024 yılında da iki pistli operasyona başlayacaktır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz