Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Geçen hafta Sayın Karamollaoğlu ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Büyükşehirlerden, illerden, ilçelerden, beldelerden oluşan 100 bölgede seçimlere ortak olarak gireceğiz. Bu ilk aşama. Daha sonra da inşallah, çalışmalarımız devam ediyor. Gönül ister ki tümünde bir arada olalım. Bazı yerlerde ayrı ayrı girmemiz gerekiyorsa ayrı ayrı gireriz. Samimiyetle karşılıklı dürüst bir ilişki içinde bu sayıyı mümkün olan en üst noktaya çekmeye çalışacağız” dedi. 

İl, ilçe ve beldeler dahil, 100 bölgede ortaklık

100 bölge
Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

SaadetGelecek ortak grubu toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu grupta yaptığı konuşmada yerel seçim çalışmaları, 100 bölgede iş birliği, Diyarbakır Kulp Kaymakamı’nın imamı darp etmesi ve Merkez Bankası Hafize Gaye Erkan ile ilgili tartışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Ne olması gerekirdi. Diyelim ki imam şehitlerimizle ilgili iki paragrafı unuttu… Bir kaymakamın yapması gereken bunu not alması ve daha sonra idari soruşturma ile gereğini yapması… Suç ne olursa olsun, vali ya da kaymakam, mülki idare ceza makamı değildir.

100 bölge
Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

“SİYASİ İKTİDAR GERÇEKTEN İKTİDARSA ÖNCE O SONRA BÜROKRAT KONUŞUR”

Daha sonra kaymakamı destekleyen diğer kaymakamlar, arkası arkasına açıklamalar yaptılar. Memur-Sen açıklama yaptı. Şimdi düşünün ki bir devlette olmaması gereken şey, devletin bürokratı, kaymakamı sendika değildir. Ortada suç varsa yeri ve otoritesi bellidir. Kaymakamlar tek tek devleti temsil ederler. Topluca refleks vermeye başladıklarında ortak beyanatlarda bulunan askeri yetkililerin vesayeti gibi tablo ortaya çıkar, hatırlarsınız 28 Şubat’ta. Devlet bürokratı kendi başına konuşmaz. Devlet bürokratı, devlet adına konuşur. Siyasi iktidar gerçekten iktidarsa önce o konuşur sonra bürokrat konuşur.

Kaymakam MHP kökenliymiş, imam AK Parti’liymiş. MHP ile AK Parti arasında bir güç mücadelesi varmış. Çok net ifade edeyim, bir Müslüman bir devlet adamı olarak imamın siyasi kimliği olmaz. İmamın tek kimliği vardır, İslam, İslam, İslam. Bir devlet adamı olarak ifade ediyorum kaymakamın tek kimliği vardır; devlet, devlet, devlet. Eğer siyasi kimlikler üzerinden kaymakamları, imamları karşı karşıya getirirsek olacak olan şey toplumsal kaostur.

Ahmet davutoglu
Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

“ANKARA’DAN HUTBE GÖNDERİLİYOR”

İmamlarımıza güveniyor muyuz? Niye Ankara’dan merkezi hutbe gönderiliyor? Niye Türkiye’nin her yerinde Milli Güvenlik Kurulu bildirisi gibi okunur? Çekin elinizi dinimizin üzerinden. Bırakın din adamlarımız özgürce konuşsun. Gençler siyasi bildiri dinlememek için camilerden uzaklaştılar. İmamlarımız iyi yetişmişse şehitlerimizin Fatihasını önce onlar okutur. Eğer okutmuyorsa dönüp de kendinize bakın; bu imam hatiplerden bu imamlar nasıl çıktı diye.

Ahmet davutoglu2
Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

100 BÖLGEDE ORTAK OLACAĞIZ

“SEROK AHMET”

Hepimiz takdir ettik, 24 saat süre verdiniz İsrail’e değil mi Sayın Bahçeli hala alkışlıyorum o sözü. Anladık İsrail’e sözünüz geçmiyor ama bari iktidara sözünüz geçsin de ‘İsrail’le olan şu ticareti durdurun’ diye bir sesinizi duyalım Sayın Bahçeli. Biz miyiz münafık? Serok Ahmet diyerek bana atıfta bulunmuş. Bu topraklardaki her dil azizdir. Bana her Serok Ahmet dendiğinde Kürtçe olarak, burada da yabancı bir dil olarak geçmesin, ‘sersera sev çeva’ derim, göz baş üzere derim. Ama yörük obalarında doğmuş yörük Ahmet’im ben.

Ahmet davutoglu4
Saadet-Gelecek Partisi:100 Bölgede İş Birliği

“SAADET PARTİSİYLE, 100 SEÇİM BÖLGESİNDE SEÇİMLERE ORTAK OLARAK GİRECEĞİZ”

Geçen hafta sayın Karamollaoğlu ile birlikte ortak bir toplantı yaptık. Büyükşehirlerden, illerden, ilçelerden, beldelerden oluşan 100 seçim bölgesinde seçimlere ortak olarak gireceğiz. Bu ilk aşama. Daha sonra da inşallah, çalışmalarımız devam ediyor. Gönül ister ki tümünde bir arada olalım. Bazı yerlerde ayrı ayrı girmemiz gerekiyorsa ayrı ayrı gireriz. Samimiyetle karşılıklı dürüst bir ilişki içinde bu sayıyı mümkün olan en üst noktaya çekmeye çalışacağız.”

Saadet Partisi’nin sözcüsü Sabri Tekir’in başka bir açıklamasına göz atabilirsiniz.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz