RTÜK Başkanı Şahin’den “Famagusta” açıklaması

RTÜK Başkanı Şahin’den “Famagusta” açıklaması: “Üst Kurulumuz, Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın Türkiye’de yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bir dijital platformda yayına girecek olan “Famagusta” isimli dizinin platformla yapılan gerekli görüşmeler sonrasında Türkiye’de yayınlanmayacağını açıkladı. Şahin, “Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır” dedi.

Rtük başkanı şahin’den “famagusta” açıklaması
Rtük Başkanı Şahin’den “Famagusta” Açıklaması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in tepki gösterdiği Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi yapımı olan “Famagusta” isimli diziye ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Şahin, dizinin platformun Türkiye’deki kataloğunda yer almayacağını duyurdu.

“Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır” ifadelerini kullanan Şahin, şunları kaydetti:

Rtuk
Rtük Başkanı Şahin’den “Famagusta” Açıklaması

“Famagusta” isimli yapım, yakın tarihimizin barış ve kahramanlık destanı olan ‘Kıbrıs Çıkarması’ aleyhindeki içeriğiyle Türk kamuoyunda tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türkünün haklı davasının savunulmasını, zulme uğrayan soydaşlarımızın kurtarılmasını amaçlayan ‘Kıbrıs Barış Harekatı’, adının hakkını vererek hukuk çerçevesinde Ada’ya huzur getirmiştir. Kahraman Türk askeri Kıbrıs’a barış ve huzur götürmüş, akan kan durmuş, mazlumun göz yaşları silinmiştir. Tarihi gerçekler ortadayken bazı çevrelerin art niyetli olarak Türkleri, ülkemizi ve kahraman ordumuzu kötüleyen bir filmle ortaya çıkması kabul edilemez bir yanlıştır. Yapım, daha önce menşe ülkesindeki televizyonlarda yayınlanmış ve sonrasında Netflix tarafından lisanslanmıştır.

Ülkemizdeki dijital yayın hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kuruluş olarak Üst Kurulumuz, yayıncı Netflix ile gerekli görüşmeleri yapmış ve yapımın yayınlanmayacağına dair anlayış birliğine varılmıştır. Söz konusu yapım, sadece daha önce yayınlandığı ülkede (Yunanistan) Netflix kataloğuna girecek, Türkiye’de veya herhangi bir ülke kataloğunda yer almayacaktır.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz