Prof. Dr. Mehmet Haberal, dünya bilim insanlarını İstanbul’da buluşturdu

Prof. Dr. Mehmet Haberal bir ilkin daha öncüsü oldu. 2018-2020 yıllarında başkanlığını yürüttüğü Dünya Organ Nakli Derneği’nin 30. Bilimsel kongresi ilk kez, Prof. Dr. Mehmet Haberal öncülüğünde İstanbul’da yapılıyor.

Dünyanın dört bir yanından 2 bini aşkın bilim insanı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen kongrede, ay yıldızlı Türk Bayrağı altında buluştu.
Açılış seremonisine Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı.

Prof. Dr. Mehmet haberal, dünya bilim insanlarını i̇stanbul’da buluşturdu
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dünya Bilim Insanlarını İstanbul’da Buluşturdu


Açış konuşmasını Dünya Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Elmi Muller’in yaptığı kongrede kürsüye çıkan Prof. Dr. Mehmet Haberal, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

Unnamed file
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dünya Bilim Insanlarını İstanbul’da Buluşturdu

Mustafa Kemal Atatürk’ü andı. Türkiye’de organ nakli sürecini anlattı. Organ bağışı çağrısı yaptı.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da, bir zamanlar öğrencisi olduğu Prof. Dr. Haberal ile başlayan organ nakli sürecinin geldiği noktaya dikkat çekti. Bilim insanlarına teşekkür etti ve başarı diledi.

Odulll
Prof. Dr. Mehmet Haberal, Dünya Bilim Insanlarını İstanbul’da Buluşturdu


İstanbul Valisi Davut Gül de kongreye İstanbul’un ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Haberal’ı tebrik etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da kongrenin son günü teslim alacağı; bilim dünyasının en prestijli ödüllerinden biri olan “Medawar Ödülü” için Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz