Özgür Özel Srebrenitsa’yı andı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Yakın tarihin en vahşi katliamlarından Srebrenitsa’da 29 yıl önce yaşamını yitiren 8 bin 372 masum sivili anıyor, katliamı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Benzer acılar başka coğrafyalarda yaşanmasın diye Srebrenitsa’yı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Özgür Özel: “Srebrenitsa’da 29 yıl önce yaşamını yitiren 8 bin 372 masum sivili anıyor, katliamı gerçekleştirenleri lanetliyorum”

Chp'nin "yurt dışı çalıştayı''... Özgür özel'den ''gri liste'' açıklaması
Chp’Nin “Yurt Dışı Çalıştayı”… Özgür Özel’Den ”Gri Liste” Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katliamın 29. yılı dolayısıyla resmi X hesabından mesaj yayınladı. Özel’in mesajı şöyle:

Srebrenitsa
Özgür Özel Srebrenitsa'yı Andı

“Yakın tarihin en vahşi katliamlarından Srebrenitsa’da 29 yıl önce yaşamını yitiren 8 bin 372 masum sivili anıyor, katliamı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Benzer acılar başka coğrafyalarda yaşanmasın diye Srebrenitsa’yı unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Srebrenitsa 2
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Chp Tbmm Grup Toplantısında Gündemi Değerlendirdi.

Katliam ya da Soykırım, 1991-1995 Yugoslavya İç Savaşı (Hırvatistan Savaşı ve Bosna Savaşı)’nda Sırp Cumhuriyeti Ordusu’nun giriştiği Krivaya ’95 Harekâtı esnasında Temmuz 1995’te yaşanan ve en az 8.372 Bosnalı’nın Bosna-Hersek’in general Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Bosna Sırp ordusu tarafından öldürülmesine verilen addır. Katliamda bir kısım kadın ve küçük yaşta çocuğun da öldürüldüğü, belgelerle kanıtlanmıştır. Sırp Cumhuriyeti Ordusunun dışında katliama “Akrepler” olarak tanınan Sırbistan özel güvenlik güçleri de katılmıştır. Birleşmiş Milletler kenti güvenli bölge ilan etmiş olmasına karşın 400 silahlı Hollanda barış gücü askerinin varlığı katliamı önleyememiştir.

Katliam II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı olması ve Avrupa’daki hukuksal olarak ilk kez belgelenmiş soykırım olması açısından da önem taşır.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz