Nakliyat-İş, Somali Konsolosluğu Önünde

Nakliyat-İş Sendikası, Somali Fahri Konsolosluğu’nun önünde Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un ölümüne neden olduğu Yunus Emre Göçer için basın açıklaması yaptı. Ortak basın açıklaması Nakliyat-İş sendikasının genel başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tarafından yapıldı.

Diğer sendikalarla ortak basın açıklaması yapıldı!

Nakliyat-i̇ş, somali konsolosluğu önünde
Sendika Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu Ortak Açıklamayı Yaparken.

Nakliyat-İş Başkanı Küçükosmanoğlu: Yunus Emre Göçer’in katilinin iadesini talep etmek için buradayız.

Bugün bir trafik cinayetine kurban giden Yunus Emre Göçer kardeşimizin trafik cinayetinde katledilmesini protesto etmek ve bu katliamdan sorumlu olan katilin iadesini talep etmek için buradayız. Somali Fahri Konsolosluğu’nun bulunduğu binanın önündeyiz. Somali Fahri Konsolosluğu’nun farklı adreslerde yeri var ama en son güncellenen adresinin burada olduğunu tespit ettik.

Yunus Emre Göçer’i, 30 Kasım’da Avrasya Tüneli’nden çıktıktan sonra Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud yapmış olduğu bir trafik cinayetinde, bir katliam sonucu kaybettik.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu

Yunus Emre Göçer’i, 30 Kasım’da Avrasya Tüneli’nden çıktıktan sonra Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud yapmış olduğu bir trafik cinayetinde, bir katliam sonucu kaybettik. Göçer önce yaralanıyor. Bir saat sonra hastaneye kaldırılıyor. Cinayetten sorumlu olan Muhammed Hasan Şeyh Mahmud polis tarafından karakola götürülüyor. Orada bir ifadesi alınıyor. Onun ifadesi doğrultusunda bir polis tutanağı tutuluyor. Daha sonra savcıyla yapılan görüşmeden sonra bekletiliyor. Bu arada görüntüler geliyor. Görüntülerden, Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un yüzde yüz kusurlu olduğu ortaya çıkıyor.

Daha önce tutulan polis tutanağında tamamen cinayetten sorumlu olan kişinin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan bir tutanakta, polis tutanağında, sanki kazanın, cinayetin tamamen sorumlusu Yunus Emre Göçer’miş gibi yazılıyor.

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu

Polis tutanağında cinayetin sorumlusu Göçer gibi yazılmış!

Daha önce tutulan polis tutanağında tamamen cinayetten sorumlu olan kişinin ifadeleri doğrultusunda hazırlanan bir tutanakta, polis tutanağında, sanki kazanın, cinayetin tamamen sorumlusu Yunus Emre Göçer’miş gibi yazılıyor. Ancak serbest bırakılmadan önce kamera kaydı gelmesine rağmen, kamera kayıtlarına göre de yüzde yüz kusurlunun Muhammed Hasan Şeyh Mahmud olduğunun bilinmesine rağmen savcılığın talimatıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılıyor.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu olan katil Türkiye’den çıkıyor ve geride Yunus Emre Göçer’in bir eşi ve birisi otistik olan iki çocuğu kalıyor. Bu olayın, bu trafik cinayetinin, bu katliamın biz sendika olarak peşini bırakmayacağız.

Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu

Sendika olarak peşini bırakmayacağız

Yunus Emre Göçer kardeşimiz kaldırıldığı hastanede 6 Aralık’ta yaşamını kaybediyor. Ancak serbest bırakılan, cinayetten sorumlu katil Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, 2 Aralık’ta elini kolunu sallaya salla ülkeden dışarı çıkıyor. Yani ortadan tamamen yargının ve siyasi güçlerin dahil olduğu tamamen kanunsuz, hukuksuz, insanlık dışı bir olay var.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz