Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve 12 ilden lise ve ortaokul öğrencilerinin katıldığı LEGO turnuvası sona erdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen LEGO turnuvası ödül töreninde çocuklara seslenen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın” dedi. 

Mersin yenişehir belediyesi, geleceğin bilim i̇nsanlarını buluşturdu
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

“FIRST LEGO League Challenge MASTERPIECE 20. Sezon Mersin Yerel Turnuvaları” Yenişehir’de düzenlendi. Mersin Yenişehir Belediyesi ve Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen turnuvaya Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kilis, Niğde, Osmaniye, Şanlıurfa ve Mersin’den öğrenciler projeleriyle katıldı.

B1
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Çocuk ve gençlerin 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen turnuvada dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını aldı. Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Özyiğit de turnuvada çocuklarla buluştu, projelerini inceledi. 

B2
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan turnuvada her takımın kendi performansını sergilediği ve sezonun görev modellerini programladıkları robotları ile yarıştı. Takımlar, sezon boyunca geliştirdikleri, uzmanlarla görüşerek, bir bilim insanı gibi çalışmalar yürüterek hazırladıkları projelerini sundu. Tespit ettikleri sorunu, yenilikçi çözümlerini, bilgi kaynaklarını, sorun analizlerini, mevcut çözümleri nasıl analiz ettiklerini, fikirlerini yenilikçi yapan özellikleri, projenin uygulanması ile ilgili plan ve analizlerini jüri ile paylaştı. Turnuvada Şampiyonluk Ödülü, Robot Performans Ödülü, Robot Tasarım Ödülü, Yenilikçi Proje Ödülü ve Öz Değerler Ödülü sahiplerini buldu. 

“Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın. Yenişehir Belediyesi olarak Bilim Kahramanları Derneği ile birlikte bu turnuvaların ikincisini düzenledik. Çok sayıda gönüllümüz var. Çocuklarımız ilgi gösteriyor ve her biri çok başarılı. Çok mutluyuz, bilimi yaşamın her alanına yansıtmak gerekiyor. Atatürk’ün izinden, bilimin rehberliğinden ayrılmayın. Çok güzel bir dünyayı sizler oluşturacaksınız. Geleceği bilim ve bir de sevgi kurtaracak. Biz daima yanınızda olacağız.” 

Abdullah Özyiğit

Minik Bilim Kahramanları Keşfediyor

B5
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9 – 16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 100 ülkeden minimum 4 maksimum 10 kişiden oluşan takımların katıldığı FIRST LEGO League Challenge isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağıdır.

B7
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Turnuvaya katılacak olan takımlar 18 yaş üstü gönüllü koçlarının ve danışmanlarının rehberliğinde haftada en az 1,5 – 2 saatlik bir çalışmayla, turnuva masasının üzerinde yer alan görevleri en kısa sürede yapan bir robot programlayıp tasarlarlar ve her sezon, tüm dünyayı ilgilendiren bir sorun ile ilgili araştırma projesi yürütürler. Tüm bu yolculuk sırasında takım çalışması, deneyim paylaşımı, arkadaşça rekabet kuralları, süreç odaklı olma ve duyarlı profesyonellik onlara rehberlik eder. Turnuvalara katılan çocuk ve gençler; hem bilim, sanat, teknoloji konularında, hem de ifade, dinleme, sunum, paylaşım, takım çalışması konularında eğlenceli bir deneyim yaşarlar. Bu deneyimler onların kendilerini geleceğin bilim insanı, mühendisi, etkin girişimcisi ve duyarlı dünya vatandaşı olarak hayal etmelerine teşvik eder.

Bilim Kahramanları Derneği Kimdir

Merkez
Mersin Yenişehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Buluşturdu

Ufkumuz: Bilimin toplumsal yaşamın odağında yer aldığı bir dünya.

Amacımız: Bilim, bilimsel düşünce ve bilimsel farkındalığın toplumun her kesiminde yayılması ve teşvik edilmesi için çalışmalar yapmak, çocuk ve gençlerin erken yaşta bilimle buluşmalarını sağlamak.

Hedeflerimiz:

  • Bilimsel üretim süreçlerini ve bilim insanlarını desteklemek.
  • Çocuk ve gençlerin, 21. yüzyıl becerilerine sahip, üretken ve duyarlı dünya vatandaşları olarak yetişmelerine katkı sağlamak.
  • Toplumun yaşam kalitesini arttırmaya ve gezegenin sürdürülebilirliğini sağlamaya yönelik bilimsel çalışmalar yapmak.

Değerlerimiz:

  • Bilimsellik: Yaptığımız tüm çalışmalarda, bilimsel bilgiyi ve bilimsel çalışmayı temel kabul ederiz.
  • Duyarlılık: Amaç ve hedeflerimiz doğrultusunda; insan, toplum ve gezegenimize karşı sorumluluk alma bilincindeyiz.
  • İşbirliği ve süreç odaklılık: Yaptığımız tüm çalışma ve faaliyetlerde; süreç odaklılığa ve işbirliği, dayanışma ve paylaşım içinde olmaya özen gösteririz.
  • Kapsayıcılık: Dezavantajlı ve risk altındaki gruplara fırsat eşitliği sağlar ve güçlendiririz. Farklılıklara değer verir; din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmayız. Farklı düşünce ve inançlara saygı gösteririz.
  • Gönüllülük: Çalışmalarımızda, gönüllülük temelli çalışmayı benimser ve önceliklendiririz.
  • Yenilikçilik: Tüm faaliyet ve süreçlerde yeni ve farklı yaklaşımları kabul eder, geliştirir ve uygularız.
  • Şeffaflık: Dernek yönetim süreci ve çalışmalarında, şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkelerine uyarız.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz