Merkez Parti Genel Başkanını Seçti!

Merkez Parti Olağanüstü Kongre ile Genel Başkanını seçti. Seçimi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır oldu. Bakır’a koltuğu kurucu başkan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı teslim etti.

Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır Merkez Parti Genel Başkanı seçildi

Merkez parti 4 kopya
Merkez Parti Genel Başkanını Seçti!

3 Ağustos cumartesi günü Parti Olağanüstü Kongreye gitti. Kongrede seçimi Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır kazandı ve koltuğu kurucu başkan Prof. Dr. Abdurrahim Karslı’dan devraldı. Aynı zamanda Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeleri de seçildi.

” Milletimize Hayırlı OLmasını Diliyorum. ”

Merkez parti 3 kopya
Merkez Parti Genel Başkanını Seçti!

Bakır sosyal medya hesabından seçimle alakalı paylaşım yaptı.

” Bugün Olağanüstü Genel Kongreyle Merkez Parti’ye Genel Başkan seçilmiş bulunuyorum. Vatana ve aziz Milletimize hayırlı olmasını dilerim. 3 Ağustos 2024’te Merkez Parti Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu Asil ve Yedek üyelerimizi de seçtik. Merkez organlarında görev alan dava arkadaşlarımı tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum. Kongremize emeği geçen, katılım sağlayan tüm arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum. Kongremizin ülkemize, Milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Sayın Kurucu Başkanımız Prof. Dr. Abdurrahim Karslı Beyefendi’ye bu devir teslimde gösterdiği olgunluk, samimi yardımseverlik ve fedakarlıkları için çok teşekkür ediyorum. ” dedi.

Merkez Parti Tarihçesi

Merkez Parti (kısaca MEP), 7 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Usul ve İcra-iflas Hukuku ana bilim dalı başkanı Abdurrahim Karslı tarafından kurulan ve Türkiye’de faaliyet gösteren siyasi partidir.

26 Ocak 2015 tarihinde CHP’den istifa eden İstanbul milletvekili Ercan Cengiz’in partiye katılmasıyla 24. dönemde TBMM’de temsil edildi.

3 Ağustos 2024 tarihinde Merkez Parti Olağanüstü Genel Kongresinde Pelin Gündeş Bakır partinin genel başkanı seçilmiştir.

Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır Kimdir?

Merkez parti 2 kopya
Merkez Parti Genel Başkanını Seçti!

Eğitim ve akademik kariyeri

Pelin Gündeş Bakır, 1972 yılında Kadıköy’de doğdu. Babasının adı Erhan, annesinin adı ise Maral’dır. Aslen Kayseri’nin Melikgazi ilçesindendir. Pelin Bakır, lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde birincilikle tamamladı. 1993 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. İngiltere’de inşaat mühendisliği alanında Imperial College London’dan diploma ve yine aynı üniversiteden beton yapılar dalında master dereceleri aldı. 2000 yılında yedi ay boyunca FEMA’da afet yönetimi ve deprem konularında eğitim gördü. Daha sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde deprem mühendisliği alanında doktora eğitimini tamamladı.

Bakır, 2004’te İTÜ’de deprem ve yapı mühendisliği dallarında doçent, 2010 Nisan ayında ise profesör oldu. İTÜ’nün yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi’nde ve Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesi’nde dersler verdi.

Siyasi kariyeri

Pelin Gündeş Bakır, 2011 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Kayseri 5. sıra milletvekili adayı oldu. AK Parti’nin 12 Haziran’daki seçimler sonucunda Kayseri’deki 9 milletvekilliğinden 7’sini kazanmasıyla birlikte, Pelin Bakır da meclise girmeye hak kazandı. Böylece 3. dönem milletvekili Ferruh Güpgüp ve 21. dönem milletvekili Sevgi Esen’den sonra Kayseri’nin üçüncü kadın milletvekili oldu. Bakır, Ekim 2011’de partisinin Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu ile Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyeliğine seçildi. 2023 yılında İYİ Parti’ye katıldı. Kayseri’den milletvekili aday adayı oldu ancak listeye giremedi. Daha sonra ise İYİ Parti’den istifa etti.

3 Ağustos 2024 tarihinde Merkez Partisi Olağanüstü Genel Kongresinde Pelin Gündeş Bakır partinin genel başkanı seçilmiştir.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz