Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Erkan Baş’a Destek


CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Erkan Baş’ın haklı çağrısını destekliyorum.

Milletimizin helal oyları ile seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın aylardır süren tutsaklığı artık son bulmalı. Bugünden tezi yok Sayın Atalay tahliye edilmeli ve Meclis’teki görevine başlamalıdır” açıklamasını yaptı. 

Milletimizin helal oyları ile seçilen hatay milletvekili can atalay’ın aylardır süren tutsaklığı artık son bulmalı
Milletimizin Helal Oyları Ile Seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın Aylardır Süren Tutsaklığı Artık Son Bulmalı

Türkiye İşçi Partisi, 13. Ağır Ceza Mahkemesi Can Atalay dosyasında karar verene kadar Çağlayan Adliyesi önünde oturma eylemi başlattı. CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın eylem çağrısı yaptığı paylaşımı alıntılayarak sosyal medya hesabından destek çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

Erkan bas
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erkan Baş'a Destek

“Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Erkan Baş’ın haklı çağrısını destekliyorum. Milletimizin helal oyları ile seçilen Hatay Milletvekili Can Atalay’ın aylardır süren tutsaklığı artık son bulmalı. Bugünden tezi yok Sayın Atalay tahliye edilmeli ve Meclis’teki görevine başlamalıdır.”

Kemal Kılıçdaroğlu

AYM’nin gerekçeli kararına rağmen hakkında hala tahliye kararı verilmeyen Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve TİP’li vekiller oturma eylemine başladı.

Anayasa Mahkemesi’nin gerekçeli kararını açıklamasının ardından gözler Atalay hakkında günlerdir kararını veremeyen 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi.

Avukatlar günlerdir Çağlayan Adliyesi’nde yatıp kalkarken, mahkeme heyeti ise sessiz sedasız herhangi bir karar açıklamadan adliyeyi terk ediyor. Bugün AYM‘nin bir kez daha gerekçeli karar vermesi sonrası Çağlayan Adliyesi’nde bekleyen avukatlar ve partililer tahliye kararının hala çıkmamasına tepki gösteriyor.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP üyeleri ve avukatlar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin sabah saatlerinden bu yana Anayasa Mahkemesi’nin TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki tahliye kararını uygulamamasını protesto etmek için oturma eylemine başladı.

MÜJDAT GEZEN ‘de OTURMA EYLEMİNE KATILDI

TİP sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tiyatro ve dizi oyuncusu Müjdat Gezen’in de TİP’Lİ vekiller ve avukatlarla beraber oturma eylemine katıldığını duyurdu.

Tip3334. Jpg

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz