Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ortaklığında, ana arı ve bal üreticiliği yapan vatandaşlara “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi” verildi.
Kahramankazan Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ortaklığında verilen “Arılarda Sonbahar ve Kışlatma Eğitimi”, ana arı ve bal üreticilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Arı sağlığını etkileyen faktörler, bal üretimde verimi artırma, doğru ilaçlama, arının iklim değişikliğine uyumlanmasını sağlama ile pazarda katma değer yaratma konularında bilgilendirmelerin yapıldığı eğitimle, arıcılıkta kalitenin artması hedefleniyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nda Ziraat Mühendisi olarak görev yapan ve aynı zamanda Agro TV’de yayımlanan “Arının Geleceği’’ isimli programın yapımcılığını üstlenen Suat Musabeşeoğlu tarafından verilen kışlatma eğitiminde üreticilere küresel iklim değişikliğinin arıcılığa etkisi ve yarattığı sorunlar hakkında bilgiler verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmamış ilaçlar konusunda da uyarılarda bulunan Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, mevsim geçişlerinde oluşabilecek zararın en aza indirilmesi için uygun zamanda ilaçlama ve doğru ilaç kullanımının önemli olduğunu belirtti.
Ankara arıcılarına katma değer yaratacak arı ürünlerinin üretimine teşvik etmek için teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini söyleyen Ziraat Mühendisi Musabeşeoğlu, amaçlarının arının ve arıcıların refah seviyesini yükseltmek olduğunu belirtti.
“Üretim sizden destek bizden”
Kahramankazan’ın tarım ve hayvancılıkta zengin bir çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu şöyle konuştu:
Eğitim sonunda katılımcılara içerisinde maske, körük, eldiven ve el demiri bulunan arıcılık ekipmanları hediye edildi. Eğitimden memnun olduklarını dile getiren katılımcılar, Kahramankazan Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne arıcılığa verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.