İzmirli Taksiciler ”Ölmekten Korkuyoruz”

İzmir’de Taksicilerden ”Kabin” Çağrısı: ”Ölmekten Korkuyoruz”

Taksiciler araçlarına koruyucu kabin istiyorlar. İzmir’de geçen hafta taksici Oğuz Erge’nin, arabasına aldığı yolcusu tarafından öldürülmesine tepkiler sürüyor. Ahmet Can Özden, “Ani bir hamlede veya saldırı sırasında emniyet kemerleri takılı olduğunda hızlı refleks yapıldığında kemer kilitleniyor ve kendimizi savunamayıp darp ediliyoruz. Bu insanlık değil biz evimize sadece ekmek götürmek istiyoruz. Ama benim ve meslektaşlarımın aileleri bizleri evimizden çıkarken güle güle diye uğurlamıyor helallik istiyoruz. Bu olmaması lazım. Sabaha kadar direksiyon sallıyoruz. Ama ölmekten korkuyoruz” dedi.

İzmirli taksiciler ölmekten korkuyoruz
İzmirli Taksiciler Ölmekten Korkuyoruz

İzmir‘de geçtiğimiz hafta yaşanan taksici cinayetinin yankıları sürüyor. Bugün Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde toplanan bir grup taksici ellerinde hayatını kaybeden meslektaşları Oğuz Erge’nin fotoğrafı ile yürüyüş yaptılar.

Yürüyüşün ardından basın mensuplarına açıklama yapan taksici Ahmet Can Özden, şunları söyledi:

Taksici
İzmirli Taksiciler ''Ölmekten Korkuyoruz''

Bugün Oğuz Erge abimiz için toplandık. Bu koruma kabinleri Türkiye’de aktif olarak Adapazarı’nda kullanılıyor. Biz bunu neden yapamıyoruz. Bunlar Türkiye’de Gebze’de üretiliyor ve yurtdışına ithal ediliyor. Bunu üretme imkanımız varken bunu neden bizler kullanmıyoruz. Artık taksicilere anlayışla yaklaşılsın. Her gün o kadar insanın stresini çekiyoruz ama sonunda sırtımızdan üç kurşunla vurulup öldürülüyoruz. Biz bununla ilgili gerekenlerin yapılmasını istiyoruz. Biz karşımızda muhatap bulamıyoruz. Belediyeye gidiyoruz olmuyor, odaya gidiyoruz olmuyor devlete sesleniyoruz olmuyor.

Oda bize bizim araçlarımızın buna uygun olmadığını ve yapılamayacağını söylüyor. Ani bir hamlede veya saldırı sırasında emniyet kemerleri takılı olduğunda hızlı refleks yapıldığında kemer kilitleniyor ve kendimizi savunamayıp darp ediliyoruz. Bu insanlık değil biz evimize sadece ekmek götürmek istiyoruz. Ama benim ve meslektaşlarımın aileleri bizleri evimizden çıkarken güle güle diye uğurlamıyor helallik istiyoruz. Bu olmaması lazım. Sabaha kadar direksiyon sallıyoruz. Ama ölmekten korkuyoruz.

Ne Olmuştu

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Oğuz Erge’nin kullandığı ticari taksiye binen yüzü maskeli Aysal, yanlış adresleri dolaştırdıktan sonra taksiden ineceği esnada para veriyormuş gibi yaparak 3 el artarda ateş etti ve Erge’yi yaraladı. Araçtan hemen kaçmayan katil, aracın içinde bir şeyler aramaya başladı ve bu anları da araç içindeki kamera kayda aldı. Aracı terk eden katil yaralı Erge’ye “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” demiş ve ardından yaralı taksiciye tokat atıp olay yerinden kaçmıştı.

Cinayet
İzmirli Taksiciler ''Ölmekten Korkuyoruz''

Taksici Oğuz Erge’yi ‘bir anlık sinirle’ öldürdüğünü savunan Erge’nin ifadesi şöyle:

“Ücreti sordum. Taksici 220 lira tuttuğunu söyledi. Kartla vermek istediğimi söyledim. POS cihazının şarjının bittiğini söyledi. ‘Numaramı vereyim, daha sonra ücretini ödeyebilirim’ dedim. ‘Şimdi ödemen gerekiyor’ dedi. Ben de anlık bir sinirle taksicinin üst bölgesine üç el ateş ettim.”

Ancak kayıtlarda Erge’nin yalnızca ‘220 lira’ sözü yer alıyor. Ne kredi kartı, ne POS cihazı, ne de “Sonra ödeyeyim” cümlesi geçiyor.

Yaptığımdan Pişman Oldum

‘Amacının taksiciyi gasp etmek olmadığını ve olaydan hemen sonra pişman olduğunu’ savunan Aysal, ‘taksicinin üstünü telefonunu almak için aradığını’ söyledi:

“Yaptığımdan pişman oldum, taksiye döndüm. Torpidodan taksicinin telefonunu alarak, ‘Kızım’ diye kayıtlı numarayı arayarak, Gaziemir’de olduğunu söyleyerek, durumu anlattım. Taksicinin telefonunu yanıma aldım. Amaç, birisi ararsa cevap vermekti. Kablosuz kulaklığı da aldım. Eve yürümeye başladım. Üzerinden bir şey almadım. Her ne kadar cebini ve montunu arayarak bir şeyler aldığım yazılmış ise de kabul etmiyorum.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz