İsveç’in NATO Üyeliği TBMM’de Kabul Edildi

İSVEÇ’İN NATO’YA KATILIM PROTOKOLÜNÜN TBMM’DE ONAYLANMASININ ARDINDAN İSVEÇ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: “BUGÜN NATO’YA TAM ÜYE OLMAYA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTIK”

İsveç’in NATO’ya üyeliğinin yolunu açan protokolün TBMM’de kabul edilmesinin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçiliği resmi X hesabından yapılan paylaşımda “Bugün NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun, İsveç’in NATO’ya katılımı oylaması olumlu sonuçlandı” denildi. 

İsveç'in nato üyeliği tbmm'de onaylandı
İsveç’In Nato Üyeliği Tbmm’De Kabul Edildi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise ABD Büyükelçiliği’nin X hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

İsveç’in NATO’ya katılım protokolü bu akşam TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Protokole ilişkin kanun teklifinin kabul edilmesinin ardından İsveç’in Ankara Büyükelçiliği, X hesabından paylaşımda bulundu. Büyükelçilik ’ten yapılan paylaşımda, “”Bugün NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nun, İsveç’in NATO’ya katılımı oylaması olumlu sonuçlandı” ifadelerine yer verildi.

İsveç'in nato üyeliğinin yolunu açan protokol tbmm'de kabul edildi
İsveç’In Nato Üyeliğinin Yolunu Açan Protokol Tbmm’De Kabul Edildi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ise ABD Ankara Büyükelçiliği resmi X hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada Türkiye’ye İsveç’in NATO’ya katılım protokolüne onay vermesi sebebiyle teşekkür etti. Flake’in yaptığı açıklama şöyle: 

“TBMM’nin bugün İsveç’in NATO’ya katılımını onaylama kararını takdir ediyorum. İsveç’in NATO’ya katılımı, ittifakın güçlendirilmesi açısından bugün her zamankinden daha önemli olan kritik bir adımdır. Türkiye’nin NATO ittifakına olan bağlılığı, kalıcı ortaklığımızın açık bir göstergesidir. Türkiye halkına ve hükümetine teşekkür ediyorum.”

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz