İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kentte uzun süredir gündeminde olan taksi sorunu ele alındı. Toplantıda oy birliğiyle İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksinin hizmete alınması kararlaştırıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kararı “2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME’de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler” sözleriyle sosyal medyadan duyurdu.

İstanbul’un en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen taksi sorunu UKOME toplantısında ele alındı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da dikkat çektiği toplantı Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında yapıldı. Toplantıda taksi taşımacılığı teklifi ele alındı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün teklifi oylamadan önce 2 bin 500 adet takside kullanılacak sistemin dijital olacağı için yolculukların denetim altında olacağını belirtti. Akgün, şunları söyledi: 

İstanbul’a 2 bin 500 yeni taksi...
İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi…

“Taksi hizmetine erişiminde ciddi bir sorunu çözeceğini düşünüyorum” 

İstanbul’da toplam 19 bin 198 adet sarı taksi bulunuyor. Sonrasında turkuaz taksi, lüks taksi ve 8 artı 1 dediğimiz engelsiz taksi 717 adet bulunmakta. Toplamda 20 bin 311 adet taksi hizmet veriyor. Özellikle bu konu üzerine çeşitli akademik raporlar üzerinde değerlendirme kararı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bir taksi sisteminin hayata geçmesinin üzerine bir teklifi oluşturmuş durumdayız. Uygulama tabanlı bir taksi taşımacılığı sisteminin başlatılmasını istiyoruz ve bugün itibarıyla da bunun 2 bin 500 yeni taksi arzıyla başlatılmasını teklif edeceğiz. Sayısını da uygun tahmin edebileceği bir sistemi artık hayatta geçirmeyi düşünüyoruz. Bu sistem dijital olduğu için yolculuk uçtan uca denetim altında olacak. Birincisi güvenlik açısından yolcunun baştan sona kayıt altında güvenli bir yolculuğu olabilecek.

Aslında herhangi bir adli vakalarının ortadan kalkacağı, bütün sistemi ve parametre sistemlerini dijital olarak yapılacağından dolayı bu yolculuk esnasında gerçekleşecek olumsuz bir takım gelişmeleri ortadan kalkacak. Bu açıdan da baştan başa denetlenebilir bir sistemi kurumsal taşımacılığına da geçebilecek bir sistemi bugünden itibaren kurmuş olacağımıza inanıyoruz. Biz bu yöntemle birlikte bu süreci dijital olması itibarıyla baştan sona takip edeceğiz. Nerelerde eksiklikleri, nerelerde iyi ömürlü olduğunu göreceğiz ve tümüyle birlikte geliştirebileceğimiz bir model olacağını düşünüyoruz. İstanbullulara hayırlı olacağını ümit ediyorum. Hem taksi esnafımıza hayırlı olacağını hem de İstanbul’da taksi ulaşımına taksi hizmetine erişiminde ciddi bir sorunu çözeceğini düşünüyorum

Ukome2
İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi...

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu: “Biz teknolojiye karşı değiliz”

Akgün’den sonra İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu söz aldı. Aksu, karara varıldığını ancak karardaki mevcut eksikliklerin tamamlanması gerektiğini belirtti. Aksu, teknolojiye karşı olmadıklarını ama 2 bin 500 yeni taksinin tamamen uygulama tabanlı olamayacağını belirterek, “Bakanımız konuyla ilgili akşam üzeri mesaj attı hayırlı olsun dedi. Belediye Başkanımız da bu konuyla alakalı sosyal medyada yayın yaptı. Biz teknolojiye karşı değiliz, bu 2500 taksi uygulama tabanlı olmaz, yoldan taksi çevrilmeyecekse bu kadar taksiye gerek yok” ifadelerini kullandı.

Odalar ve sivil toplum kuruluşu başkanlarının söz almasının ardından oylamaya geçildi. İBB‘nin Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı ve İstanbul’a 2 bin 500 adet taksi alımı teklifi kabul edildi. Kabul edilen teklifin süreci İBB Meclisi’nde görüşülecek.

Ukome
İstanbul’a 2 Bin 500 Yeni Taksi...

İmamoğlu: Destek verenlere teşekkürler

Deprem bölgesi Adıyaman’da programları bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 6 yıldır mücadelesini verdiği taksi sorununun çözümüyle ilgili alınan kararı sosyal medya hesabından duyurdu. İmamoğlu, “2 bin 500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir, şeffaf ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz. Uzun çabalar sonucu UKOME’de bu teklifimize destek veren bütün bileşenlere teşekkürler” dedi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz