İmamoğlu Tusiad ziyareti: Maksimum Diyalog

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ile birlikte, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “5 yıllık görev dönemimizde İstanbul’umuzun her kuruluşuyla, her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma gayretindeydik. Ve bunu başardık“ dedi.

Tusiad
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

Tusiad’a İmamoğlu ziyareti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ile birlikte, TÜSİAD Başkanı Orhan Turan’ı ziyaret etti. İmamoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “5 yıllık görev dönemimizde İstanbul’umuzun her kuruluşuyla, her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma gayretindeydik. Ve bunu başardık“ ifadelerini kullandı.

Imamoglu tusiad ziyareti 2
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

İmamoğlu, Orhan Turan’ı, derneğin Beyoğlu’ndaki merkez binasında ziyaret etti. CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney de ziyaretinde İmamoğlu’na eşlik etti. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından, İmamoğlu ve Turan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “İstanbul yerel seçimleri öncesinde, özellikle İstanbul’un her noktasına ulaşmak ve buluşma gayreti içerisindeyiz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

Imamoglu tusiad ziyareti 11
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

”KENTİN HER NOKTASINA ERİŞİRKEN” 

Dün Beykoz’daydım. Bugün Bağcılar’da olacağım. Dolayısıyla kentin her noktasına erişirken, elbette ki şehrimizin aynı zamanda dinamik yapısının güçlü organizasyonları, güçlü kuruluşları var. İş dünyası da bu anlamda çok güçlü sivil toplum kuruluşlarına sahip. TÜSİAD da onlardan birisi. Bugün de TÜSİAD’ı ve Sayın Başkan’ı, yönetimiyle birlikte ziyaret ettim. Kendilerine bu yerel seçimdeki süreçte, bizlerin nasıl bir hazırlık içinde olduğumuzu ve 5 yılın minik bir özetiyle, sonraki yıllara dair düşüncelerimizi aktardık.

Imamoglu tusiad ziyareti 7
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

Kendilerinden bize aktarılan öneri, eleştiri ve bütün birçok duygularını not aldık. Güzel bir bilgi alışverişi oldu. Biz, zaten bu 5 yıllık görev dönemimizde İstanbul’umuzun her kuruluşuyla, her kurumuyla mümkün olduğu kadar maksimum etkili diyalog içerisinde olma gayretindeydik. Ve bunu başardık.

Imamoglu tusiad ziyareti 1
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

İŞ DÜNYASIYLA, İPA ÜZERİNDEN ÇOK VERİMLİ ÇALIŞMALAR YAPTIK

 İş dünyasıyla ilgili, özellikle İstanbul Planlama Ajansı üzerinden kurduğumuz platformlarla, çok verimli çalışmalar yapmış idik kurum olarak. Bunun bugün faydasını görüyoruz. İstanbul’un hangi kuruluşuyla otursak, mutlak sağlıklı bir arşive ve hafızaya sahibiz 5 yıla dair.

Imamoglu tusiad ziyareti 6
İmamoğlu Tusiad Ziyareti: Maksimum Diyalog

Bundan sonra bu etkileşimi, bu iş birliği zeminini demokratik bir kent var etme konusunda, kentin her aşamasıyla, her kademesiyle, her katmanıyla bir uzlaşma içerisinde, kentin yönetimi olan belediyenin aynı zamanda bu kentliye ait olduğu hissini en güçlü şekilde verecek çalışmaları da yapıyor olacağız. Kadim kuruluş TÜSİAD’ı, bu anlamda en etkili yerde elbette her zaman görmek istiyoruz. Sayın Başkan ve heyeti, bu konuda iş birliğine çok açık zemini oluşturmuş idi. Bundan sonra da inşallah görevimize dönük bir 5 yılı daha elde ettiğimizde, daha yukarı seviyelere taşıyacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”

Tusiad kimdir?

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), 1971 yılında İstanbul merkezli, sanayi ve hizmet kuruluşlarını temsil eden önde gelen gönüllü Türk sermayedarlarınca kurulmuş olan örgütün adıdır. TÜSİAD’ın halihazırda başkanı Orhan Turan’dır.

Tarihi

Daha önceleri Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi kuruluşlarda bir araya gelen büyük sermaye çevreleri, bağımsız hareket edememek ve hükûmete karşı etkili bir güç oluşturamadıkları gerekçesiyle bir derneğin etrafında birleşmeye karar verdiler. 1960’lı yıllarda sendikal hareketlerle sol kesimin siyasi açıdan güçlenmesi ve 12 Mart Muhtırası örgütün kurulmasını hızlandırıcı etkenler oldu. 12 önde gelen sanayicinin 2 Nisan 1971’de verdiği imza sonucunda, hükûmet örgütün kuruluşunu 20 Mayıs 1971’de resmen kabul etti. Derneğin ilk genel sekreteri Güngör Uras oldu (1974-1980).

TÜSİAD başlangıçta siyasi açıdan fazla etkili olmamasına rağmen, 1970’lerin sonlarına doğru ekonomik ve politik anlamda gittikçe güç kazandı. Hükûmetin istifasını talep eden gazete ilanları vererek 15 Mayıs 1979’da başlattığı kampanya, Bülent Ecevit başbakanlığındaki hükûmetin düşmesinde önemli rol oynadı. Ondan sonra kurulan Süleyman Demirel başkanlığındaki azınlık hükûmetine de destek vererek, 24 Ocak Kararlarının alınmasında kilit rol üstlendi. 1995 genel seçimlerinde Refah Partisi’nin (RP) birinci olması üzerine TÜSİAD, tarihinde ikinci defa verdiği gazete ilanlarıyla Anavatan Partisi (ANAP) – Doğru Yol Partisi (DYP) koalisyonunun oluşmasını destekledikleri ilan etti.

25 Ocak 2007’de Arzuhan Doğan Yalçındağ TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu başkanı seçilerek, TÜSİAD’ın tarihindeki ilk kadın yönetim kurulu başkanı oldu. 12 Aralık 2009’da Ümit Boyner TÜSİAD’ın tarihinde seçilen ikinci kadın yönetim kurulu başkanı oldu, 22 Ocak 2015 tarihinde Cansen Başaran-Symes TÜSİAD’ın üçüncü kadın yönetim kurulu başkanı oldu.

13 Mayıs 2010’de ise Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) genel başkanı Ömer Cihad tarihte ilk kez TÜSİAD’ı ziyaret etti.

18 Ocak 2018’deki 48. Olağan Genel Kurul’da derneğin adı “Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği” olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi. Bu değişiklik ile birlikte derneğin kısaltması olan “TÜSİAD” markasının kullanılmaya devam edeceği açıklandı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz