Husiler Amerikan Gemisini Vurdu

Yemen’in kuzeyinde iktidarı elinde tutan ve Husiler olarak bilinen Şii Ensarullah hareketi, Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiye füze saldırısı düzenlediklerini doğruladı

Yemen’in kuzeyinde iktidarı elinde tutan Şii Ensarullah hareketi, Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiye füze saldırısı düzenlediklerini doğruladı.

Yahya Sariya, örgütün kontrolündeki Al-Masira televizyonuna açıklamasında, “Yemen Deniz Kuvvetleri, Aden Körfezi’nde ABD gemisine karşı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda birkaç anti-gemi füzesi kullanıldı. Füzeler hedefi isabetli şekilde vurdu” ifadesini kullandı.

Husilerin sözcüsünden saldırıların devamına dair açıklama yapıldı

Sariya, “Tüm ABD ve İngiliz gemilerini ve ülkemize karşı askeri saldırıda yer alan tüm birlikleri, düşman hedefler olarak görüyoruz ve bunlar ordumuzun hedef listesinde yer alıyor. İsrail gemilerinin Kızıldeniz ve Umman Denizi’ni geçmesini yasaklayan kararın uygulanması için askeri operasyonlar yürütmeye devam edeceğiz” diye kaydetti.

Husilerin sözcüsü yahya sariya saldırıların devam edeceği vurgusunu yaptı. Fotoğraf: wikipedia
Husilerin Sözcüsü Yahya Sariya Saldırıların Devam Edeceği Vurgusunu Yaptı. Fotoğraf: Wikipedia

Daha önce ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Ensarullah kontrolündeki bölgeden atılan balistik füzenin ABD konteyner gemisi Gibraltar Eagle’ı vurduğunu duyurmuştu.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz