Hizmet üretim endeksi Temmuz’da aylık yüzde 0,2 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, hizmet üretim endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Aynı ayda konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,3, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 1, bilimsel ve teknik hizmetler ise yüzde 2,4 azalış gösterdi.

TÜİK, temmuz ayı hizmet üretim endeksi istatistiklerini yayınladı. Buna göre, temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azaldı.

Hizmet üretim endeksi temmuz'da aylık yüzde 0,2 azaldı
Hizmet Üretim Endeksi Temmuz’Da Aylık Yüzde 0,2 Azaldı

Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,6, konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 1,1, gayrimenkul hizmetleri yüzde 5,7, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetler yüzde 5,4 azaldı. İdari ve destek hizmetleri ise yüzde 4,8 ve bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 5,7 arttı.

Hizmet uretim
Hizmet Üretim Endeksi Temmuz'da Aylık Yüzde 0,2 Azaldı

Bilimsel ve teknik hizmetler ise yüzde 2,4 azaldı

Hizmet üretim endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 azaldı. Aynı ayda Aynı ayda ulaştırma ve depolama hizmetleri yüzde 0,1, gayrimenkul hizmetleri yüzde 3,5, mesleki,  idari ve destek hizmetleri ise yüzde 0,1 arttı. Konaklama ve yiyecek hizmetleri yüzde 0,3, bilgi ve iletişim hizmetleri yüzde 1, bilimsel ve teknik hizmetler ise yüzde 2,4 azaldı.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz