Gürer: Asgari ücret mutlak surette arttırılmalı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrette artış olmayacağı açıklamasıyla ilgili “Asgari ücret ortalama ücrete dönüştü. Asgari ücrete temmuz ayında mutlak suretle artış yapılması gerekiyor” dedi.

Ömer Fethi Gürer, Bakan Vedat Işıkhan’ın “Asgari ücrete artış olmayacak” açıklamasını değerlendirdi. Gürer, asgari ücretin mutlak surette artırılması gerektiğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı: 

“Bakan asgari ücrette artış sağlanamayacağını söylüyor. Açlık sınırının altında kalan asgari ücretli mağdur durumda, sorun yaşıyor. Emekli de asgari ücretli de içinde bulunduğu koşullarda yoksullaştılar. Toplu iş sözleşmesiyle iş yerlerinde ücret artışını sağlayacak sistemi AKP ortadan kaldırdı. Çünkü sendikaların örgütlenmelerinin önünü tıkadı. Onların hak alma mücadelesinin oluşumunun yolunu kapattı. Bu durumda genel olarak bu ücretle geçinmeye çalışanlar enflasyon karşısında açlık sınırının altında bir gelirle yaşamaya mahkum edildi. 

Gürer: asgari ücret mutlak surette arttırılmalı
Gürer: Asgari Ücret Mutlak Surette Arttırılmalı

Sorun derinleşiyor. Yoksulluk artıyor. Asgari ücrete mutlak suretle temmuz ayında artış yapılması gerekiyor. Bunun yanı sıra asgari ücret her üç ayda bir enflasyon karşısında yeniden değerlendirilmeli ve güncellenmeli. Binlerce insan bu ücretle yaşamaya mecbur kılınıyor. Yoksulluk sınırının, açlık sınırının altında gelire sahip olan emeklinin, asgari ücretlinin içinde bulunduğu durumu görmezden gelen bir siyasi iktidar var. Bunun yarattığı yoksullaşmanın artmasıyla ülkenin her kesimi sorun yaşıyor. Çünkü alım gücü daralınca gidip esnaftan alışveriş yapmazsa  esnafta sıkıntıya düşüyor. onun için asgari ücret mutlak surette arttırılmalı. Emeklilerin en düşük maaşı da asgari ücret düzeyinde olmalıdır.” 

Vedat Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması: “Ara zam olmayacak, komisyon Aralık ayında bir araya gelecek”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete ara zam olmayacağını ve komisyonun aralık ayında toplanacağını söyledi.

Isikhan
Gürer: Asgari Ücret Mutlak Surette Arttırılmalı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin “Asgari ücrete ara zam olacak mı” sorusuna, “Hayır. Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Zaten biliyorsunuz geçen aralık biz bu faaliyeti periyodik olarak belirledik. Aralık ayında yine birlikte olacağız. Yeni asgari ücreti belirleyeceğiz. Herhangi bir değişiklik yok” diye yanıt verdi.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz