Finans

Çiftçiler tarlaya “Üretemiyoruz” yazdı

Eskişehirli çiftçiler, artan girdi maliyetlerine dikkati çekmek için Odunpazarı ilçesine bağlı Kalkanlı Mahallesi'ndeki boş buğday tarlasına “Üretemiyoruz” yazdı.

”Dezenflasyon halkın yoksullaştırılmasıdır”

Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, iktidarın enflasyon oranını düşürmeye ilişkin çizdiği yol haritası nedeniyle çok sayıda küçük-orta boyutlu işletmenin iflas edeceğini ve yoksullaşmanın artacağını söyledi.

MB yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43.31

Merkez Bankası'nın yayımladığı Ağustos ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 42,95'ten 43,31'e yükseldi.

Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 1,1 azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ticaret satış hacmi yıllık yüzde 1,1 azaldı, perakende ise hacmi yıllık yüzde 8,6 arttı. TÜİK: Ticaret satış hacmi yıllık...

BIST 100 aylık en yüksek reel getiri kaynağı

TÜİK'in temmuz ayına ilişkin finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları verilerine göre, aylık en yüksek reel getiri yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 2,19, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 0,91 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

E-ticarette yurt dışı vergi düzenlemesi

E-ticarette yurt dışından gelen ürünler için yapılan vergi düzenlemesine göre; 30 euronun altındaki eşyalar için AB’den gelirse yüzde 30, diğer ülkelerden gelirse yüzde 60 vergi uygulanacak. Yurt dışı alışverişlerde gümrük muafiyet sınırı 150 eurodan 30 euroya düşürüldü. 

Şimşek: Enflasyon beklentisi yüzde 43’e düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 43'e gerilediğini bildirdi. Şimşek, 12 ay sonası için ise beklentinin yüzde 30'a ve 24 ay sonrası için de yüzde 19,3'e düştüğünü belirtti.

Enflasyon ve dolar tahmini geriledi

Merkez Bankası'nın Temmuz ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, katılımcıların cari yıl sonu tüketici enflasyonu (TÜFE) beklentisi tahmini yüzde 43,52'den yüzden 42,95'e geriledi. Katılımcıların yıl...

Cari açık mayısta 25,2 milyar dolar geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın mayıs ayında 25,2 milyar dolarla, 2022 Haziran ayından sonraki en düşük seviyeye gerilediğini söyledi.

Güncel Haberler