Fethi Yaşar: Vatandaş iktidardan ümidi kesti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultayı’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Son anketlerde görülüyor ki vatandaş bu iktidardan ümidi kesti, yeni bir iktidar arayışı içinde, bunun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.” dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar: Vatandaş bu iktidardan ümidi kesti, yeni bir iktidar arayışı içinde, bunun da adı CHP!

Ümid
Fethi Yaşar: Vatandaş Iktidardan Ümidi Kesti

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP’nin 20’nci Olağanüstü Kurultayı’na ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Tüzükten de önemlisi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar alternatifidir. Son anketlerde görülüyor ki vatandaş bu iktidardan ümidi kesti, yeni bir iktidar arayışı içinde, bunun da adı Cumhuriyet Halk Partisi. . Bu kurultay, Türkiye’nin sorunlarını çözeceğine CHP kadrolarının mesaj vereceği bir kurultay olacak. Tüzük de daha çok kadınların, gençlerin yönetime katıldığı ayrıca liyakatın ön plana çıktığı tüzük olacak” dedi.

CHP’nin tüzük değişikliklerinin ele alınacağı 20’nci Olağanüstü Kurultayı başladı. Kurultay başlangıcı öncesi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kurultayla ilgili ANKA Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu. Kurultayın ardından kadınların ve gençlerin daha çok yönetime katılacağı bir tüzük olacağını söyleyen Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar şunları kaydetti:

Fethi yasar 1
Fethi Yaşar: Vatandaş Iktidardan Ümidi Kesti

“Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşundan beri belirli dönemlerde hem tüzüğünü hem programını, ülkenin, dünyanın şartlarına göre değiştirdi. Tüzüğü, bu Siyasi Partiler Yasası’na en demokratik şekilde işlemesi için örgütümüz aylardır çalışıyor. Bunun burada hem tartışılması hem oylanması yapılacak. Tüzükten de önemlisi, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar alternatifidir. Son anketlerde görülüyor ki vatandaş bu iktidardan ümidi kesti, yeni bir iktidar arayışı içinde, bunun da adı Cumhuriyet Halk Partisi.

Fethi yasar 2
Fethi Yaşar: Vatandaş Iktidardan Ümidi Kesti

Bizim kurultaylarımız bir günde açılıp kapanıp, bir kişinin söylediği maddeleri oylayarak biten kurultaylardan değildir. Seçimi de demokratiktir, konular da demokratik bir şekilde tartışılır. Bu kurultay da Türkiye’nin sorunlarını çözeceğine Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının mesaj vereceği bir kurultay olacak. Tüzük de demokratik bir tüzük olarak daha çok kadınların, gençlerin yönetime katıldığı ayrıca liyakatın ön plana çıktığı tüzük olacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine söylemlerinin ardından açılan davaya ilişkin soruyu da yanıtlayan Yaşar, “Adaleti sadece biz değil, dünya izliyor. Ben bir ceza alacağını düşünmüyorum, ben bu ülkede adalete hala güveniyorum” diye konuştu.

Güncel Haberler

Benzer Haberler

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz